![]() |
Re: Apple Logic Studio
Quote:
|
A da li znas kako rade drajveri od zvucne karte po OsX-om? Mislim, ako imaju inace drajvere za Mac, oni se uredno instaliraju bez problema na emuliranom OsX-u?
|
zavisi koja je vrsta zvucne, odnosno od firme: npr. cela rme hdsp i fireface serija radi, sve novije motu karte, PT hardver, cak i pci acell karte rade, po nekim izvestajima, ali to ne znam iz prve ruke. Svaka novija USB ili Firewire karta radi gotovo sigurno, cak je podrzana direktno sa sistemskim drajverima (testirane su M-audio, Lexicon, Behringer...)
Ne rade EMU karte, sem novijih usb koje imaju beta drajvere, sve starije PCI karte... Ako postoje unibin drajveri za bilo koju kartu, ili je podrzana direktno od coreaudio-a, radice sigurno! |
Quote:
:banghead::banghead::banghead: :rolleyes: A ja taman 'teo da instaliram Logic, pa da zaslajfujem (zashafflujem... 'bem li ga kako se kaze...) triolski groove sa cvrstim midijem, a sad vidim da moram i novu zvucnu da kupim... :banghead: :D E, ozbiljno... :) jel me lozis za Emu ili stvarno samo Emu ne radi? :confused: |
Quote:
Ako te to moze uteshiti.... ne radi ni Lynx L22 na OSx za PC jos uvek... (na MAC radi odavno) :( Milslim da ce se ti drajveri pojaviti ... samo treba neko vreme... pozdrav bogi |
Quote:
|
Meni sad nije jasno sledece...
Da li se to instaliraju drajveri za Mac ili postoje posebni drajveri za OS na PC-u? Sto ce reci, da li ako postoje drajveri za Mac, radi na PC-u pod OsX-om? |
kolko sam ja shvatio celu pricu, najnormalnije bootujes OSX na PCu i od te tacke se ponasas kao da je to MAC.. tako da koristis macove drajvere...
|
Quote:
Rme, Motu i slicne multikanalne karte imaju svoje posebne drajvere, a npr. manji uredjaji kao maudio fasttreck serija, razni ediroli itd. rade direktno, bez instalacije posebnih drajvera. Nije sala, emu pci serija ne radi, nikada nisu postojali drajveri za os x Quote:
|
Logic Studio video:
http://www.musotalk.de/ |
Quote:
Ovo navodim jer je za Logic 8 potreban najmanje OSX 10.4.8. Jedan lik je na ****** prijavio da mu je L 8 proradio na 10.4.8., iako na apple site-u navode da je potreban 10.4.9. "Logiche, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez teebee..." :banghead: |
Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!!:banghead: Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom:rotfl:
A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba: -Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba... -Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu. Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu:confused: Tu Logic razbija... Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam... |
hmm nisam siguran za ovo.. znam barem jednog ozbiljnog kompozitora filmske i primenjene muzike koji takodje zivo svira u nuendu, i veoma mu dobro ide..
anyway, drzmo se teme.. |
Probajte,mozda i nisam u pravu...;)
|
Nisi u pravu ;)
|
Quote:
Nisam nikad probao (ne ka?em da necu) svirati dionice bilo klavira ili nekog drugog midi instrumenta u logicu, po?to uglavnom sviram sve dionice u arr. bez crtanja i nikad ali apsolutno nikad mi se nije desilo da ne?to ?to je odsvirano u pravom tajmu i groove-u u nuendu ne bude snimljeno kako je odsvirano. Druga je stvar ako dionica bilo spora ili br?a nije dobro zami?ljena i odsvirana e..... tu mislim da ni svi logici ovog svijeta nemogu puno pomoći... tako da mislim da nisi u pravu osim ako nisi mislio na ne?to drugo?? |
Quote:
Od PCI IO karti, samo rade sve RME i PT akceleratorske. Za sve druge, slaba vajda, posto sumnjam da ce se ijedan drugi proizvodjac, sem mozda Lynx-a, baviti pravljenjem unibin drajvera koji podrzavaju i PCI i PCIe... |
Ne znam,mozda je do mog sistema...:confused: ali u svakom slucaju lakse i lepse mi je odraditi midi u logic-u...
|
Ako zamenim moj 0404 za 0404 USB mozda i ja krenem u eksperimentisanje (pa neka je "apotekarac"):) ;)
Cisto "try before buy":D :da: |
Quote:
|
Vidim da si u materiji Kejkz pa da pitam:
Vidim po netu da 7300GT kartice rade skoro svima pa mozda moj x1300 zamenim za to... A sada pitanje oko ploce i cipseta : Hoce li raditi neka novija P35 ploca ili ipak da ostanem na P965 i da li je recimo na Asusovim Wifi-AP Deluxe varijantama radi i wireless? |
Quote:
|
Quote:
Razlog je jednostavan... noviji mekovi imaju podrsku samo za pcie karte. Ako M-audio pocne da pravi pci-e verzije svojih karti, mogu se ocekivati unibin drajveri... |
F**K!!!
Hvala puno! ;) |
A zna li se moze li RME HDSP 9632 da radi na OSX na PC-u?
|
Neki moji prvi utisci druzenja sa Logic 8 su otprilike ovakvi: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kako je dobar! :D
he he :) Al, ozbiljno, jako mi se svidja i prosto mi je neverovatno sta je sve pokriveno. Interfejs je dosta poboljsan, sve kontrole i opcije su bolje postavljene i nije potrebno vise trckati po menijima, jedino mi smeta sam izgled. Previse me potseca na GarageBand. Ono u Logic-u 7 mi je vise izgledalo "pro" :D Delay designer je jako interesantan i mozse svasta da se napravi; EQ-u su dodali analajzer kao i match opciju(!!!!!jeeee!!!!); ima novi limiter kao i multiband limiter; novi reverb koji koristi IR-e; guitar pro simulator (pa pa amplitube, stvarno); score je malo preglediji; iskopirali su neka ponasanja samog track editora iz Cubase-a cinimi se; promenili su neke nazive ocigledno da bi nekom ko "prelece" bilo lakse, meni samo smeta :D... i tako. Sve u svemu za 500e nema konkurenciju. Evo, uradio sam ponovo miks pesme koju sam radio za panmusic samo ovog puta iskljucivo sa logicovim pluginovima (umesto Realvera i amplituba koristio sam logicov guitar sim. i svi kompresori, limiteri, reverbi i delayevi su Logic8). http://www.sendspace.com/file/ugcjro 2mb. ako vas ne mrzi :) |
Quote:
Jel' to istina? RM |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju zbog cega ih je nemoguce imati na usnimavanju, a da ti ne smeta, pa ako negde zaskripi, to ce biti tu. |
Quote:
Mada mislim da ce kasnjenje opet postojati pri real time sviranju, jer je to problem same arhitekture UAD-a i slicnih DSP karti, kao i PCI bus-a... |
All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM. |