Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Focusrite Liquid-mix..utisci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18560)

LACKY 15-02-2008 12:12 AM

Re: Focusrite Liquid-mix..utisci

Ajde da kazem pa sta bude. Ali prvo uvertira. Ja nikada nevolim da ucestvujem u raspravama sta je bolje. Cisto iz razloga jer je "bolje" relativna stvar. Jednostavno imamo razlicite potrebe i potpuno je relativno sta ce kome da radi posao na ovaj ili onaj nacin.
E sad! Ja sam 2006 resio da kupim neku DSP kartu. Resio sam da odliku donesem tako sto cu od par drugara uzeti na probu Dsp-ve i sta u mojoj kofiguraciji na najadekvatniji nacin zadovolji potrebe to cu da pazarim.
Prvo sam od drugara uzeo Uad, malo sam se igrao, cak i smiksao 1 numeru.
Dopalo mi se, nemam sta da kazem (tada jos uvek nije bilo ovih novih Neve plugova), zamerka mi je bila na relativno slab Dsp i u to vreme ne bas 100% stabilne drivere na Mac-u. Ali zvucno jako dobro.
Pa sam onda probao LM koji se tek pojavio i covek ga dobio upravo taj dan.
Testirao sam na isti nacin kao Uad, znaci igrao se malo i uradio jedan mixic.
Za razliku od Uad-a, jaci Dsp radi stabilno, tj.bolji driveri a i kako nebi Fire Wire( na Macu).
Zvuk... bolji Uad, jebi ga meni se vise dopao.
Na kraju sam probao Duende, jak Dsp, u pocetku je mnogo optercivao sistem.
Ali sa novim driverima radi savrseno.
Mana skroman izbor plugova, samo dva i danas jos 3 nova ali svaki po 500 e.
Zvuk jebem li ga sta da vam kazem.
Kupio sam Duende.

E sad jebi ga sreo sam i ljude koji su mi rekli: Matori probao sam Duende, to radi katastrofalno.
Mozda, ali meni se svidja.

DADDY Z 15-02-2008 09:17 AM

Da...slažem se gos'n Lacky..ja sam elektroničar i meni se jako sviđa kako LM daje
živost elektronici..radi to i UAD i to vrhunski..nije ovo rasprava "šta je bolje" nego baš mala prezentacija sounda i jednog i drugog..lično smatram da razlika nije tolika koliko je razlika u ceni čak štaviše mislim da je kvalitet isti..mislim da će ovo dobro doći likovima koji tek planiraju nešto da uzmu kao neka referenca..čekamo Gregora

gregor z 15-02-2008 02:35 PM

evo....verzija 1...isti settingi kako si ih napisao...ni slucajno ne zvuci isto, UAD verzija je mnogo tamnija io ima puno vise basova....kao da hipassa ne bi ni bilo....

verzija 2 ....isti settingi samo jos 2 db hi shelving eq....da sam dobio slican sound tvome...

Mislim da te dve emulacije nemaju nikakve veze jedna sa drugom i da je takav test nemoguce napravit korektno, ali htio sam to probat i uvijerit se sam...sada znam da UAD nema isti sound kao LM, a sto je bolje ili slabije procjenite sami....meni UAD jos uvijek bolje zvuci ali taj zakljucak sam doneo kad sam imao LM na testu kod sebe u studiu a ne iz ovog primjera...

EVO Audio + Screenshot

http://www.yousendit.com/transfer.ph...18E71436A96FFD

Pozdrav,

Gregor

DADDY Z 15-02-2008 03:18 PM

ne razumem?
za?to si radio dve verzije?
daj screenshot

raspakovao sam ali wav je prazan ??

sasaristic 15-02-2008 03:27 PM

Meni ovi Gregorovi wavovi ne rade......zapravo nema nicega.

Oggy 15-02-2008 03:36 PM

Takodje.
30 sekundi tisine

gregor z 15-02-2008 04:01 PM

evo pravog linka u gornjem postu

idekius 15-02-2008 04:26 PM

Oggy: "30 sekundi tisine"

A ja se zachudio zasto mi se toliko dopalo :D

Oggy 15-02-2008 04:44 PM

Upravo sam hteo da napisem: "A bas mi je prijalo dok sam slusao..." :D

DADDY Z 15-02-2008 04:48 PM

evo dodajem UREI verziju sa istim settings-ima..ova je bliža UAD soundu ali je po meni i dalje veća razlika u EQ nego u kompresoru
http://rapidshare.com/files/92092883/sd_LM2.rar

predlažem da uradimo isto i sa NEVE kompresorom...a dobrodošle su i sugestije ostalih...šta mislite da bi bilo zahvalno za procesiranje?

Bitch 15-02-2008 05:30 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 191136)
...šta mislite da bi bilo zahvalno za procesiranje?

neve EQ, onda je jasno koji je channel count isplativiji

DADDY Z 15-02-2008 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 191142)
neve EQ, onda je jasno koji je channel count isplativiji

mislio sam na instrument :grin:

HeatMan 16-02-2008 05:33 PM

klavir.. ima full frekventni opseg..

edit: a ako hocesh da vidish finese i koji na kom bolje radi, ondak ubaci bass (zivi), neki snimak bubnjeva i akustaru..

edit2: namesti na jednom da ti zvuchi kako zelish (kako valja) :) i onda prekopiraj parametre na drugi.. mada kapiram da je to vec i ideja.. :)

poz

Arthur 16-02-2008 07:50 PM

realno, mislim da je glas najzahvalniji za ovakav rad.

Oggy 16-02-2008 08:07 PM

Slazem se sa Arturom i dodao bih: kick, bass
Klavir nije bas najzgodniji za procenu kompresora, jer se on reeetko koristi da bi se bas dobio zvuk "klavira", vec vise kao fora, ali nam to ne govori o sirokoj primeni kompresora.
Nego dajte elemente koji se inace napucavaju.

sasaristic 17-02-2008 01:24 PM

Ovo uopste nisu tako losi primeri kao sto se cini mozda na prvi pogled.Ono sto ja cujem je ista razlika koja se cuje i u bilo kom drugom poredjenju(ja sam poredio sa waves).
Zdrav i pomalo istaknut midle range sound sa pobudjenom mikrodinamikom.....ziv....
Sad kontam da LM ima neki svoj jasno-izrazen karakter koji se ne srece kod konkurenata.

spock 18-02-2008 05:33 AM

ja uzeo liquid mix posto sam ga dobio za ajmo reci malo para...(500 eura) novi... uzeo u subotu i jucer krenuo instalirat kad ono nece i onda saznam da mi treba jos jedna pci firewire card da bi radio posto vec na jednoj imam focusrite saffire zvucnu i bez obzira sto ima 3 utora svi rade na jedan firewire bus koji saffirka pojede...i sad cekam 8 sati da odem u shoping...

Ogi 02-03-2008 06:03 PM

http://www.focusrite.com/liquidmixchallenge/

Max 02-03-2008 07:09 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 193652)

Pogodio sam 80 % a 90 % mi se vise svideo original :(

Pozdrav

DADDY Z 02-03-2008 07:26 PM

kasnite momci,kasnite...

Oggy 03-03-2008 12:21 AM

80%, a 50% mi se "svidja" i jedno i drugo. Mada, ako cu iskreno, u 80% slucajeva mi se najvise svideo neobradjen materijal... :rolleyes:

LACKY 03-03-2008 02:25 AM

I sta cemo sada?

sRce 03-03-2008 04:39 AM

Gospodo mixadzije ako spravu od 400e i astal od 50.000e (polovan) koji je kostao nov 500.000 dem uporedjute i pri tom Vam se svidja 50% od originala onda vam jedino ostaje da se zahvalite onima kojima su to napravili.

Za te pare to je bingo !

DADDY Z 03-03-2008 06:38 AM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 193699)
Gospodo mixadzije ako spravu od 400e i astal od 50.000e (polovan) koji je kostao nov 500.000 dem uporedjute i pri tom Vam se svidja 50% od originala onda vam jedino ostaje da se zahvalite onima kojima su to napravili.

Za te pare to je bingo !

Upravo tako...btw sprava je 700eu

"7" 03-03-2008 07:02 AM

A gde kosta 700e? posto vidim da u USA kosta 800 dolara...

Gulanfer 03-03-2008 08:25 AM

Cene su vrlo relativne. Zvisno odakle se kupuje i kako se regulise carina ( neko je placa a neko ne ) . Ajde kad govorite cenu onda uracunajte kompletne troskove ( slanje , carina... ) . Kod Thomanna je momentalno 711 € a ima jedna re-tour za 666 € . Ja sam moju sa slanjem izbidovao ( novu ) iz USA za 450 € ( sada je kupovati iz USA vrlo povoljno ) . Jos treba da vidim da li ce carinu da mi naplate i onda znam ukupnu cenu.

Ajde ne frljajte se sa ciframa ( ili ih uopste ne iznosite ) .:)

Oggy 03-03-2008 09:58 AM

Pa moja izjava govori upravo to, da danas, manje-vise, sve to radi i da uglavnom rezultat zavisi od "onog ko radi".
Meni se, recimo, nije svidelo kako je uradjen test generalno i imam blagi utisak da je svaki "B" primer za nijansicu tisi od "A" primera.
Kod testova je uvek diskutabilno da li se radi da dobijes najbolji zvuk ili da jednom spravom imitiras drugu...
Sve u svemu, sprava moze biti vrlo korisna. Interesuje me samo da li ima nekih ozbiljnijih bagova koji bi uslovljavali nesto u ozbiljnijem radu?

Ogi 03-03-2008 10:26 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 193711)
Pa moja izjava govori upravo to, da danas, manje-vise, sve to radi i da uglavnom rezultat zavisi od "onog ko radi".
...
Kod testova je uvek diskutabilno da li se radi da dobijes najbolji zvuk ili da jednom spravom imitiras drugu...
Sve u svemu, sprava moze biti vrlo korisna. Interesuje me samo da li ima nekih ozbiljnijih bagova koji bi uslovljavali nesto u ozbiljnijem radu?

"Liquid Mix" JE (za MOJE potrebe i po MOM misljenju) veoma koristan uredjaj. Za sada (nesto manje od dve godine koriscenja) nisam imao nikakav problem koji bih proglasio za "bug" i koji bi uslovljavao bilo sta.
@"DADDY Z":
Izvinjavam se zbog "duplog posta", naknadno sam video da si jos na 3. strani postavio isti link.:ups:

yoloko 03-03-2008 10:35 AM

ja bih samo dodao da je ova sprava jako specificna,
na svim ponudjenim emulacijama se dobije taj slican prizvuk,
sve dobije neku zivost kao sto je primetio neko, ali u nekim slucajevima cak malo i pretera, pa mi se ne dopada kako zvuci
mislim da samo ljudi koji jako dobro znaju sta rade mogu iskoristiti ovu posebnost
inace, npr. zna da osakati niske frekvencije, kik i bas treba raditi jako pazljivo, ako uopste i koristiti LM na njima
ja sam dosta razmisljao dal da prodam spravu jer jednostavno nisam dorastao
ali sam je ipak zadrzao, dodje mi kao neki sound-shaping plug-in,
na kraju kanala gurnem njih nekoliko,
tako da je ipak dobila svoje mesto

i jos da kazem moje vidjenje da se sa uadom jako lepo slaze, gotovo da mi se cini da ne mogu raditi samo sa uadom ili samo sa LMom,
nekako se dopunjuju :wink:

DADDY Z 03-03-2008 02:15 PM

sprava je 670eu u Artistu (trenutno je nema)..

Max 03-03-2008 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 193711)
Meni se, recimo, nije svidelo kako je uradjen test generalno i imam blagi utisak da je svaki "B" primer za nijansicu tisi od "A" primera.

Definitivno sam imao isti utisak ......

Pozdrav

DADDY Z 03-03-2008 03:33 PM

Našao sam BUG !!!
Molio bih ostale članove koji poseduju LM da probaju da li se i kod njih dešava sledeće:
Učitajte Focusrite ISA eq i na Bell HMFx1 skinite par decibela na 1k4Hz...kod mene se ovaj bug manifestuje kao da je skinuto na 14Khz a ne na 1,4...ostale frekvencije su ok..proveriću i ostale EQ-e pa javim..

Jan 04-03-2008 03:55 AM

90 % ovog testa na Liquid Mix sajtu sto je Ogi postavio sam bio u pravu da je Liquid mix, a da pri tom nisam ni cuo kako rade originalne sprave, a u 10% slucajeva mi se svidjao sound sa njega, mada nisam osecao neku preveliku razliku jer sam slusao na slusalicama AKG K-44...Sumnjam kolko bi mi se dopadalo ovo, voleo bih da ga cujem na delu pod mojim rukama

Ogi 04-03-2008 01:56 PM

@"DADDY Z":
Kod mene tog "bug"-a nema...

@"Jan":
Link je prvi postavio "DADDY Z", jos na trecoj strani ovog "thread"-a - ja sam to prevideo i napravio "double post"...

Uvek je pitanje - kod testova koje ne radis sam, pogotovu kod onih "sluzbenih" koje je radio prodavac - verodostojnost... da li su parametri na testiranim uredjajima identicni, da li su zaista A/B testovi (ili A/A, odnosno B/B sa ciljem "vidis, POTPUNO isto radi")... Uporedjivano je 9 konvulzija (SSL MasterBuss kompresor, Distressor, Manley EQ, Pultec, Smart Research kompresor, Drawmer kompresor, Avalon EQ, Neve kompresor i 1073 EQ) od 60 - 5 kompresora (od 40) i 4 EQ-a (od 20)...
Za uporedjivanje "na uvo" bih morao da provedem mnooogo vremena sa uporedjivanim hardware-om i da tacno poznajem karakter i mogucnosti svakog od tih uredjaja, da bih mogao da kazem sta je sta i da li "kutija od 600-800 eura radi isto kao gomila od 500000"...
Liquid Mix NE TRETIRAM kao uredjaj koji "zamenjuje" 32 API-ja, ili 32 Neve-a, ili koju god mogucu kombinaciju, nego kao uredjaj koji mi omogucava veliki izbor korisnog alata za dobijanje rezultata kojim sam zadovoljan.
Mislim da uopste nije vazno da li Liquid Mix (ili UAD, ili Power Core, ili Waves, ili bilo sta drugo) radi KAO Neve, API, SSL... vazno je da li mozes da ga iskoristis da dobijes ono sto hoces i da li mozes sebi da ga priustis...a tu je jedino resenje - PROBATI u praksi...

Oggy 04-03-2008 02:06 PM

Pretpostavljam da ga koristis na Mac-u? Verujem da ga Zoki koristi na PC-u. Mozda i tu ima neka fora u kompatibilnosti... Bice zanimljivo, ako jos neko ko ga koristi na PC-u proba istu stvar pa javi stanje.
Takodje se slazem da svaka emulacija nikada ne moze biti original. I takodje smatram da to nije ni bitno, ako pruza odgovarajuc rezultat. To su svakako sve alati, a to kako se koji zove, zaista nema veze.
Interesuje me, recimo, da li je laksi ili tezi za koristenje od ostalih plugova (u smislu interfejsa), te da li taj kontroler olaksava koristenje ili ga je lakse koristiti u obliku plugina na kompjuteru?

Ogi 04-03-2008 02:45 PM

@"Oggy":
Da, vezan je na Mac-a...moguce je da tu postoji neka "kvaka"...
U odnosu na ostale GUI, kao i druge stvari - stvar navike... kontroler je precizniji (lakse se barata kad su male vrednosti u pitanju), ali ne prikazuje kompresor i EQ istovremeno - displej je suvise mali...

Oggy 04-03-2008 03:17 PM

Da... Zato sam i pitao jer sam pretpostavljao da je to odgovor
Hvala :)

Everbeatz 04-03-2008 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 193869)
Mislim da uopste nije vazno da li Liquid Mix (ili UAD, ili Power Core, ili Waves, ili bilo sta drugo) radi KAO Neve, API, SSL... vazno je da li mozes da ga iskoristis da dobijes ono sto hoces i da li mozes sebi da ga priustis...a tu je jedino resenje - PROBATI u praksi...

Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom - to pokazuje kako je ipak doslo vreme da razlika u opremi moze da bude i 100 000$, a da se to ne primeti u mixu...pod uslovom da onaj koji radi ima skills (that pay the bills):D

Takodje smatram da je LMix veoma korisna i dobra sprava jer sam je cuo kod Daddy-ja i odusevljen sam.

Jan 04-03-2008 04:02 PM

Quote:

@"DADDY Z":

@"Jan":
Link je prvi postavio "DADDY Z", jos na trecoj strani ovog "thread"-a - ja sam to prevideo i napravio "double post"...

Ja sam se tek od cetvrte stranice ukljucio, jer sma tripovao bio da sam dotle stigo pre nedelju dana:)hahaha...Nebitno, ali razlike u fajlovima ima, barem ja tako mislim, i tacno je da ne mozes da znas da li su A/A ili B/B testovi, ali meni su nekako neki fajlovi zvucali digitalnije i kad god sam se odlucio za taj fajl uvek sam bio u pravu sem na jednom primeru.

alavuk 04-03-2008 04:55 PM

Quote:

Liquid Mix NE TRETIRAM kao uredjaj koji "zamenjuje" 32 API-ja, ili 32 Neve-a, ili koju god mogucu kombinaciju, nego kao uredjaj koji mi omogucava veliki izbor korisnog alata za dobijanje rezultata kojim sam zadovoljan.

da li je ovo ultimativni tj konacni odgovor na vecitu borbu soft vs hard ?? izvinjavam se za sitni off topic , ali nisam mogao da odolim

All times are GMT +1. The time now is 01:51 PM.