Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Prophets Line (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18384)

Don Solaris 09-08-2007 04:34 PM

http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/boring.gif

Bitch 09-08-2007 07:42 PM

Re: Prophets Line

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Ehhhh... a da prvo sjedneš za neki Juno 60, pa da vidiš koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je nešto sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.

Npr: Juno 60 + Polysix + Delta Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da imaš velke zvučnike.

Dogovoreno! Ajde da ga čujemo onda. Uzmi bilo koji soft i napravi ga.

Ako trebaš web prostor za mp3, javi, imam cijeli server.

OK, deal!!
Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 158896)
OK, deal!!

vrach pa ti zaboravio da postujes taj mp3 :)

silicon science 09-08-2007 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 164449)
Dogovoreno! Ajde da ga čujemo onda. Uzmi bilo koji soft i napravi ga.

Ako trebaš web prostor za mp3, javi, imam cijeli server.

OK, deal!!

vrach pa ti zaboravio da postujes taj mp3 :)

dA STA JE SA TIM:hyper:

Don Solaris 09-08-2007 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 158770)
http://www.youtube.com/watch?v=qhHbx34-kGE

evo stroja koji je stvorio Do you wanna funk i Menergy

PROPHET 5 REV 2

e moj roginator...kad vec toliko znas o sintevima daj ih malo prouci i raspoznavaj....:p

pa iz aviona se vidi koji je rev... na ovom videu

:D :D :D :D

REV 3

Don Solaris 10-08-2007 09:20 AM

Jel se uopće mo?e dobit i?ta od zvuka Propheta 5 kompinacijom Pro-One i Propheta 600 ?

roginator 10-08-2007 09:47 AM

menergy i do ya wanna funk je rev2!!!!! a ovi u spotu su rev 3,,,,,
mene stvarno niko nemoze ucit prophetima i revizijama imam oba... a imao sa sve skupa 3 propheta 5...u natrag 3 godine.....

a sto se tice P600 i Pro one.....

mislim da je bolja kombinacija OBXa ili OB8 za to

P600 je svijetliji , tanji, nema punch ..skoro nikakav, ima CEM 3340 ali mi OB9 vise i bolje zvuci prema p5..

Pro one je bomba....monofoni p5 s vise modulacija i rutinga...PUNCH koji ubija i s obzirom da je monofon..gain stage mu je podesen do PLAFONA...

PRO ONE JE UBOJICA koji MONOFONO je p5

ja bih ti preporucio OB8 ako vec zelis taj sound a nemozes naci P5...inace p600 je bacalje novaca....strasni problemi s radom i timigom i tweakanje mu je losa strana..SVE RADI 1 CPU

+ imao sam dva...jos su u ZG kod ljudi koji su ih kupili od mene...OBA SU bila modificirana i popravljna...jednostavno to nije za tebe!!!!

pozzz

BTW zgubil sam tvoj mobi daj mi na PM

Don Solaris 10-08-2007 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 164536)
menergy i do ya wanna funk je rev2!!!!! a ovi u spotu su rev 3,,,,,
mene stvarno niko nemoze ucit prophetima i revizijama imam oba... a imao sa sve skupa 3 propheta 5...u natrag 3 godine...

Hehehe... zahebavam se. Nemoj da se sekiraš. :rotfl::rotfl:

Quote:

mislim da je bolja kombinacija OBXa ili OB8 za to
To sam i pretpostavljao. Zato sam i odlučio za OB-8. Znam da vjerovatno nikad neću izvući Menergy sound iz toga, ali kod OB-8 me još nešto jako privlači (zato ga i tražim) - jedna druga boja zvuka - sound koji se pojavio početkom 90-tih u onom pravom tranceu (!) - scena Manchestera / Shefilelda - onaj originalni trance (ne onaj njemački El-Crapo).

http://www.astro.hr/ucionica/tom/rol...s/ChillOut.mp3 - ovo je čisti, doslovno goli OB-8 Pad sa Chill Out albuma. Pre jebeni zvuk.

http://www.astro.hr/ucionica/tom/rol.../demos/LFO.mp3 - u kombinaciji sa vokoderom. Nažalost nemam potvrdu dali su LFO (grupa) koristili OB-8, ali ovo jako miriše na OB zvuk.

Quote:

Pro one je bomba....monofoni p5 s vise modulacija i rutinga...PUNCH koji ubija i s obzirom da je monofon..gain stage mu je podesen do PLAFONA...
A dobro. Za Menergy bass valjda bude, iako možda pre agesivno. Da probam kombinirat sa Polysixom? On ima SSM.

Quote:

BTW zgubil sam tvoj mobi daj mi na PM
Ma može i javno, nije bed. 091 73 82 855 - u svakom oglasniku ga ima (stalno nešto prodajem) :) tj. rasprodajem one digitalije. Tj. rasprodao skoro sve! Ostao još i JP-8080 to ide prvo prilikom na cestu. Iako.... ima zgodan vokoder i dobar eksternalni procesing (AM, FM, sound možeš koristiti kao control change da ti modulira bilo koje paramtere), ali zvuk katastrofalno sterilan, bass ne postoji. Toplina zvuka: Željezna ograda (po zimi). Ma neznam ni sam, možda ga ostavim. Povoljno sam ga kupio, 100 EUR ispod sadašnje cjene na eBayu...

Don Solaris 10-08-2007 07:54 PM

A jesmo za zapričali na telefon ko' dve babe. :rotfl:

Zaboravio sam te pitat nešto za MonoPoly. Evo čitam baš manual i gledam videe na youtube. Zanima me dali prilikom uključivanja X-MOD i DUAL moda mogu postići da pritiskom na jednu tipku okidam samo dva oscilatora?

Prema manualu to mogu postići samo ako sam u UNISON/SHARE i pritom stisnem dve tipke odjednom. Ali šta se događa kada selektiram DUAL? Dali onda okida samo dva oscilatora na jednu tipku?

I jel istina da ga se preko CV-a može ganjati samo u UNISON modu?

Dvoumim se između njega i Pro One. Naime ja več imam Polysix i to je taj filter, a i neki dio zvukova pokriva...

:banghead:

roginator 10-08-2007 07:56 PM

mozes preko cv voziti full u mono modu

ovo drugo nisam probao0...jos...previse samu bildingu studija...za mjesec dana sigurno cu ga pucat ko lud....

e daj onal japanezer linkusic

Don Solaris 10-08-2007 09:50 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 164655)
e daj onal japanezer linkusic

Evo ide PM (ono ?to sam ti obečao preko telefona). Ne mogu javno. Tek kad pokupujem sve od njega - onda mo?da. :mrgreen:

roginator 10-08-2007 09:56 PM

OK Don

Don Solaris 10-08-2007 10:52 PM

Ma ljudi moji, o čemu mi ovdje pričamo !!!!!!

Ja uzimam Pro One JUČER !!!!!!

Dajte molim vas poslušajte ovo:

http://www.unease.se/mp3/Unease-Dont_Go_replica.mp3

Sve komplet odrađeno na Pro-one.

Šta drugo reći, nego TO JE TO!!!!!!!!! To je sound! I gotovo! Nema pametovanja.

Don Solaris 12-08-2007 06:47 AM

Usput, jel ima netko da prodaje Pro-One?

:)

silicon science 12-08-2007 11:27 AM

Fino zvuchi, uf... Mislim da i 20 distorziranih gitara koje bi sviralo preko ne bi upele da ugushe ovaj zvuk. Ultra je prodoran... Koja mu je cena ako je u dobrom stanju? Ja trenutno skupljam da pazarim AKAI S3200Xl. Ako ga sad ne kupim, kada cu? Jako mu je pala cena.

roginator 12-08-2007 11:38 AM

don ne kompliciraj..sve to moze rev 3

a ako malo razmislimo...PRO ONE u dobrom stanju je 1000$ a rev 3 2000$

ja bi uzeo rev 3 polifoni prophet ...uvijek.....UVIJEK.......;)

pro one je HEBENI STROJ.....ali je dobro sredjeni p5 100 puta bolja opcija...

pone pros:
boljei set modulacija
bolji gain stage

p5 pros:

5 polifon
memorija

pa biraj !!!!!!!
iance oba imaju PUNCH do bola (na bracu)

Don Solaris 12-08-2007 03:03 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 164888)
a ako malo razmislimo...PRO ONE u dobrom stanju je 1000$ a rev 3 2000$

Znam ali nema vise shippinga iz Amerike. Pro-One jedva stane u USPS. P5 nikako. To je novi re?im koji su uveli i tu vi?e nikakve zamolbe i papir ne poma?u. :mad:

roginator 12-08-2007 05:09 PM

provjerio sam ...mozes UPS, DHL, BROD...samo standardno ne ide

silicon science 12-08-2007 05:14 PM

@DON i ROGINATOR: Sta mislite o ovome?

http://www.synthesizers.com/portable22.html

Don Solaris 12-08-2007 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 164954)
provjerio sam ...mozes UPS, DHL, BROD...samo standardno ne ide

UPS = 800 $ pa sad ti vidi. :rotfl:

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 164956)
@DON i ROGINATOR: Sta mislite o ovome?

http://www.synthesizers.com/portable22.html

O toj firmi sam čuo i dobrog i lošeg. Pa sad, najbolje nabavit demoe...

roginator 12-08-2007 07:04 PM

ja to cuo...lijepo radi,,,,,meni se osobno svidje ali ovaj mali nije dosta za ozbiljan patching

silicon science 12-08-2007 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 164976)
ja to cuo...lijepo radi,,,,,meni se osobno svidje ali ovaj mali nije dosta za ozbiljan patching

Sta bi ti jos dodao? Postoji custom varijanta gde sam birash sta ces...
Demoe sam chuo i zvuche super.
Btw. Od jutros je kod mene u goste dosao na 2 nedelje Mr.Roland SH 101. Kakva svinja od sinta. Pocepao mi je zvuchnike... Onaj crveni sto ga Roginator zeli jer mu se uklapa u studio.

Don Solaris 12-08-2007 08:04 PM

Imao SH-101 u rukama ali nikad ga svirao. Naime roginator mi ga jednom prilikom dao ako mi se da zezati - trebalo je pločicu sredit, bila je puknuta, znači sve kontakte prebrikati. Kada sam vidio koliko ih ma, odustao sam.

Ali da mi danas da isti takav SH-101 za tu lovu za koju ga je onda nudio, odmah bih uzeo!!! :mrgreen:

roginator 12-08-2007 08:18 PM

hehhe....nasnjofao sam crveni u okolici zagreba...neispravan ali ko iz ducana...pa cu droba iz svoga prebacit u crveni a sivi u servis :D :D :D :D

silicon science 12-08-2007 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 165013)
hehhe....nasnjofao sam crveni u okolici zagreba...neispravan ali ko iz ducana...pa cu droba iz svoga prebacit u crveni a sivi u servis :D :D :D :D

Nego za onaj modular u gornjem threadu, sta bi jos dodao?

roginator 12-08-2007 08:33 PM

kak mislis nisam shvatio ...mozes i na PM

roginator 12-08-2007 09:10 PM

a tooo.

da bi imao odlicnu kombinaciju trebas 2 ta kabineta puna gluposti . ovako iskreno uzmes voyagera i peri...on cak moze vise

silicon science 12-08-2007 09:16 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 165032)
a tooo.

da bi imao odlicnu kombinaciju trebas 2 ta kabineta puna gluposti . ovako iskreno uzmes voyagera i peri...on cak moze vise

Uf. Cena Voyagera-prava sitnica-3300Evra.:banghead: :banghead: :banghead:

roginator 12-08-2007 09:28 PM

tkoo ti je rekao ...ja sam svoj raack kupio za 1400 dolara ...to je 1000 EVRA + shipping i carina 300 EVRA....

silicon science 12-08-2007 09:47 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 165042)
tkoo ti je rekao ...ja sam svoj raack kupio za 1400 dolara ...to je 1000 EVRA + shipping i carina 300 EVRA....

Gde si kupio za tu lovu. drugar video, doduse keyboard u Shvabiji za 3300 evra. Rack za 1000 evra, sasvim prihvatljivo. Gde si ga uzeo?

roginator 12-08-2007 09:53 PM

ebay.com...tamo idu v3.2 po 1500 -1600 $..meni je uletio za 1400$

All times are GMT +1. The time now is 06:16 PM.