![]() |
Re: Beovizija 2007
Ja se ne slazem bas sa tobom OFF-e.
Zasto bi morao da podilazim nekoj manifestaciji tako sto cu da iskrojim pesmu po meri i da je napravim onakvu "kako se to podrazumeva". Pa sustina i jeste upravo u tome da svako radi svoju muziku, pa sta prodje proslo je. U suprotnom, ne bi se nikada mrdnuli iz ove, i ovako preterane jednolicnosti. Ja sam u jednom momentu pomislio da nikada vise necu slusati "Shape of my heart" jer je neki neuki nametac trendova provalio Stinga (20 godina kasnije no sto je trebalo) i shvatio da je to pravi obrazac za "festivalsku pesmu", a svi ostali su prihvatili "da se to podrazumeva". Svako treba da radi po svojoj savesti i stvara muziku koja je njegova, pa ako to "pije vodu", OK, a ako ne, nije strasno jer sto je na jednom mestu "trash", na drugom je "in". Bitno je samo da budes ono sto jesi, jer nikad neces biti bolji "neko" od tog "nekoga". Mozda sam otisao u preveliku filozofiju i verovatno da to ti nisi mislio onako kako sam ja naknadno obrazlozio, ali me je tvoja izjava nagnala da napisem ono sto stvarno mislim o situaciji u nas, inace. Nemoj mi zameriti :) |
Ajd' da vam se pridruzim u prici...
Quote:
Quote:
Dovoljno je dobar da bude pojam za nesretnu Montenegro Song a bogami i za pola pesama sa prve veceri Beovizije.A klinci sa festivala su pojam profesionalaca za vecinu tzv. "zvezda"....izmedju ostalog su i Ogijeve klinke ucestvovale tamo...pre par godina... Quote:
Quote:
Samo cekam dan da ova klincadija malo poraste i da oduva ove umisljene... hehe...najbolja izjava...klinke iz Beti Bup na pitanje novinara o zalbama Maje N. i Mire Skoric...oko prolaska "anonimusa" u finale..."da smo znale da ce TETKA MAJI i TETKA MIRI to toliko da smeta pustile bi ih da one ucestvuju...mi imamo vremena" :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Ajd sad u zdravlje....:hyper: |
Quote:
A da li su isplacivali samo crnogorske aranzmane ili sve? |
Samo domace autore. I to je zbog toga sto niko od gostiju nije dosao sa autorskom (samo za tu priliku uradjenom) pesmom. Fer...Jebi ga ne mozemo nekoliko puta da naplacujemo istu pesmu...mislim, mozemo mi samo niko nej da da :D :D :D
|
Pardon,ne samo domace autore,vec autore pesama sa prve veceri...a izvodjaci su bili domaci
Uradi pesmu,naci cu ti izvodjaca ovde pa da se druzimo malo na festivalu (ja idem na festivale jedino zbog bekstejdza...uvek se nadje dobro pivo :) ) |
Quote:
Ne, nismo se razumeli. I ja se tu potpuno slazem. Meni su bas zato Trkulja i 'tvoje' klinke bili najbolji predstavnici, zato sto su bili najiskreniji, najmanje se folirali, i bili najupadljiviji i najoriginalniji u odnosu na standardne festivale lakih nota. Pogledaj samo proslogodisnje Fince, ili one ska Turke od pre par godina........... Meni upravo nisu jasni lobiji koji guraju jedne te iste likove na festivale, prodajuci im jedne te iste sranje pesme sa aranzmanima koji se kucaju za par sati:( Moje raspolozenje najbolje objasnjava izjava Mire Skoric - nije mi jasno kako to da je neko ko nikada nije snimio album, prosao u finale, a ovakva zvezda kao ja - nije:banghead: :banghead: Zato i rekoh, steta sto jos nisu bile zesce, i pustile krv neke zivotinje na bini:o :D , ali, kontam ono sto si rekao za gitare..... Generalno, ljudi koji vode to treba da kazu - da li nam je cilj promocija nekih izdavackih kuca ili njihovih pulena (jos jedan festival) ili izabrati nekoga ko ce Evropi biti zanimljiv, ko ce se dobro plasirati, ili ne-daj-boze pobediti |
Quote:
Istina, ne znam kada je isla, tj. koje vece, a pretpostavljam da je bila revijalna, jer je vec pobedila u Zajecaru... Ako je uopste isla ta pesma... Vise ne znam koja je isla a koja tek treba :D Samo ti trazi izvodjace, pesama je uvek bilo i bice (a i piva u bekstejdzu) :) :rotfl: @ OFF Ma ukapirao sam ja, zato sam i rekao ono na kraju da se ne odnosi na tebe, vec da me je samo tvoja izjava inspirisala da kazem ono. Generalno... Jako mi je drago sto su konacno prebrojali glasove i u sustini, to je otprilike ono za sta sam i ja znao, tj. projektovao da ce biti. Ja sam samo to vece potrosio 1000 dinara kredita na "hvala" svima koji su glasali i cestitali nam. To je negde oko 300 poruka. Ako sam ja imao toliko ljudi, svaka od klinki je imala barem duplo vise + oni koje mi i ne znamo, a svidela im se pesma. Pretpostavljam da je bilo i takvih, jer nas je drugo vece na juznom ulazu docekalo pedesetak devojcica koje su pevale pesmu dok smo prolazili kroz spalir. Sto se nas tice, mozemo da ustupimo nase 5. mesto kome god to vise znaci nego nama, jer sve osim 1. mesta nije pobeda, a posto nismo dosli da pobedjujemo, nama super! Jos da pice nije moralo da se placa... :D:D:D |
Quote:
|
Quote:
Televizija na kojoj trenutno radim emituje u etar mono signal, koji je napravljen famoznim ortho-m-expanderom (nije klasicno sabiranje), dok se na dva satelita emitujemo u Stereo tehnici, kao i na kablovskoj distribuciji. |
Ma to je u sustini manje vazno...sabiranje ili oduzimanje :) vaznije je to gde smo...Radi se o osnovnim standardima kojih nazalost kod nas nema. A pravo da ti kazem i ta prica "kod nas je vecina prijemnika mono' ne bih rekao da stoji. To sam prvi put cuo 80-tih u sedmici na Kosutnjaku...pa vala je do sad 90% domacinstava uzelo TV na kredu...(to je prvo sto prosecni Balkanac kupuje...)
|
Quote:
zvanicna statistika, na zalost, kaze drugacije... To nije verovanje, vec cinjenica koja stoji iza odluke mnogih televizije koje u svakom slucaju imaju stereo opremu u celom lancu. |
Quote:
|
Quote:
Pa, meni je, npr i takmicenje u brzom jedenju hot-doga, bez veze, al' ako se na njemu vec ucestvuje treba poslati nekog ko moze da pojede najvise. Opet se ogradjujem, ne kritikujem izvodjace, koji svakako imaju svoj interes da se pojave, vec nacionalnu tv kucu, koja to sve organizuje. |
i dalje tvrdim da se na evroviziji pojavljuje dno dna evropske muzicke scene ,a kod nas ispade to kao neki prestiz .I cemu deset strana ovoga
|
Jos jednom ponavljam...
Festival je dobar onoliko koliko su dobre pesme na njemu, a to ima veze samo sa kompozitorima, textopiscima i aranzerima, naravno i izvodjacima. Najlakse je sedeti kod kuce, ne raditi nista i vikati kako je sve sranje. Ko ume bolje, treba da salje svoje pesme kako bi ljudi to imali prilike da cuju. Jedini problem je u toj prici odsustvo kriterijuma, jer svi misle da je bas njihova pesma najbolja, ali i to prodje vremenom... ;) Radite, stvarajte i dajte ljudima priliku da cuju vas rad. Pozdrav! |
ma imam bolji predlog ,umesto da radite i stvarate shishajte ovce _ :0 ili se to neko setio pre mene..
|
@oggy
Skroz mi je OK tvoja filozfija sto se svega tice.:) Iskreno, pesma koju ste radili mi ne zvuci nesto specijalno, ali s obzirom na ("veliku") konkurenciju i uopste na ideju je OK. Generalno, ove godine nisam mogao da izdvojim ni jednu pesmu koja istovremeno vredi i moze da postigne nesto. "Nebo" je recimo dobro odradjena stvar, ali je etno fazon vec odavno "izlizan" ne samo na Beoviziji, nego i na samoj Evroviziji. Ma i sama Evrovizija je krajnje smesan festival. Ja uopste ne vidim (ili bar ne znam) ni jedan stvarno dobar takmicarski festival ovde, a ni van... Bilo bi lepo, samo nisam siguran dal bi to proslo, da se odradi festival koji ce biti iskljucivo emitovan na radiu. Znaci nema scenskih nastupa, nema cirkuskih vestina i kupacih kostima - samo suva pesma. Quote:
@off U potpunosti se slazem Quote:
Quote:
|
Quote:
Nije rec o mojoj ili o bilo cijoj pesmi konkretno. Ako je pesma dobra, sta ima veze da li je etno ili da li je to za evroviziju ili nije. Meni se Trkuljina pesma svidela, bez obzira sto se to inace dijametralno razlikuje od mog poimanja pop muzike. Dobra je muzika, covek je odlicno to izveo, ja ne mogu da kazem nista drugo osim da je to super. Da li tome umanjuje vrednost sto se pesma pojavila na RTS, a ne na MTV ili Pinku ili B92?! Naravno da ne. Barem ne bi trebalo. To da li je Evrovizija groblje evropske muzike... Jeste, naravno! To je amatersko takmicenje i tamo niko ne salje svoju "A" ekipu. Nama u Srbiji ("nama") to izgleda veliko i dragoceno jer nemamo nikakvu bolju soluciju. Ali ako je nekome cilj da ucestvuje na Eurosongu, onda OK. Realno, nama nije bio, jer smo svesni svojih mogucnosti (i nemogucnosti), a i namere su nam potpuno drugacije. A to za radio... To je bez veze... Trebalo bi da muzicari putuju od grada do grada kao trubaduri i da na svakoj pijaci odrze svoju predstavu, kako bi ih narod istinski upoznao, bez raznih tehnoloskih kerefeka... :D To je otprilike kao kad bi rekao nekoj ribi preko telefona : "Znas ja sam extra frajer, samo bi najbolje za nasu vezu bilo da se ne gledamo, onda ce ona da bude cvrsta i istinski vredna..." :rotfl: Odoh da spavam, sutra se radi... Pozdrav svima! :) |
Quote:
|
TV Metropolis
Kod nas je standard 48khz/16bitni zvuk, tako nam rade dvcamovi, tako se montira, i tako i emituje |
Quote:
Dao ja njima u reziji da to puste, a oni me gledaju bledo: "Jesi doneo audio CD?!" -"Ne. Zasto bih? Doneo sam vam datu" "Pa mi to nemamo odakle da pustimo..." (?!?!?!?!) - (prikrivam nervozu) "Pa dobro, dajte mi kompjuter da samo prekonvertujem i prebacim u audio CD..." "Koji kompjuter?!?!?! Nema!" :rotfl::rotfl::rotfl: Na kraju je nadjen neki kompjuter, "negde" pa su prebacili na tejp... Da se ubijes! |
Quote:
Nasa je mala televizija potpuno digitalna. Komplet, sve se grebuje na kompove, tu su nam baze i montaze, serveri, i iz kompa se i emitujemo. Cak smo i sopstveni softwer za to razvili ;) |
Quote:
I onako te digitalne novatorije, pored toga sto su jogunaste i komplikovane, loshe zvuche i svi dobro znamo da u program treba ici sa magnetofonske trake... sa STUDER-a sa kraja 70-ih, pocetka 80-ih :-) |
Quote:
Kad meni covek (ne mogu bas da imenujem, da ne ispadne da se rugam coveku koji se dosta dugo bavi tim poslom) iz reportaznih kola kaze : "Sta?!?! Sa lap topa ces da emitujes festival?!?!?! To sranje sluzi samo za video igrice, ko je jos video da se tako radi?!?! ...." A ja vec dve godine emitujem festival sa lap topa od kada mi se na jednom festivalu CD plejer (i to vrhunski) zaglupio. Ne da nemam problema, nego je sve mnogo brze, preciznije, urednije, sigurnije. Ako vidim da negde skripi, odmah mogu da reagujem i da menjam. Vrh! Ali to su ionako sve "igracke"... :D |
Quote:
Naravno da ima boljih pesama , a kriterijum je takav " po babu i stricevima " .... Tvrdim da je svaka pesma na Beoviziji 2007 usla preko veze i poznanstava .... a vi mi recite koja nije ...... Pozdrav |
Mogu da govorim samo u svoje ime...
|
Nije nemoguce, tuzno je samo to da mladi koji stvarno znaju znanje, brzo prilagodjavaju svoje stavove "shefovima" kako bi bolje prosli, pa i njihova muzika postaje monotona i bezvredna...
(joooj, pa ja sam skroz zaboravio da odgovorim na ovu temu. Oggy, sorry, odgovaram ti u najkracem mogucem roku na ono sto si mi napisao jos prosle godine :D) |
Quote:
Moraces i mene da podsetis o cemu se radi :) |
dont worry, citiracu...
|
Uhh, izvinjavam se na poprilicnom kasnjenju svima...
@oggy Quote:
Quote:
Quote:
Ne, pazi, realno i ne bi bilo tako lose da se proba sa tako necim (ne neki ozbiljan festival), ali s obzirom na situaciju (tipa "ko ce to da slusa, bolje ja da gledam Rosalindu") i na kvalitet zvuka koji se emituje, od toga nema nista. Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
BTW, Oggy, sta bi sa onim postavljanjem na YouTube?
|
Jos uvek nista...
U groznoj sam guzvi jer zavrsavam dve pesme za jedan inostrani festival, a deadline je 1. April (samo da ne bude "APRILILILIIIIII" :D ). Orkestracije, ludila... Bice, samo strpljenja... :) |
Eve gu 1. april. Urade li nesto?
|
Nista brate...!!!
Pevacica je bolesna od Srede! Prelazimo na plan "B"... KUKANJE!!! Garant ce se braca Belorusi sazaliti... :D:D:D |
Oce, oce, ko i uvek...:D
|
All times are GMT +1. The time now is 09:03 AM. |