![]() |
Re: Mislim da odustajem...
Quote:
|
Quote:
Anita, nemoj se nikada zaposliti u piceriji!!! :rotfl: MAda je lepo kada imas poznanstvo na takvom mestu, pa dobijes extra sampinjona... :) Sorry :) Ozbiljno... Ako bi nekada dosao u situaciju da me prodje taj "zanos", ja se vise time ne bih bavio. |
Odoh ?etati.. :)
Zaključat ću topic jer postaje dosadan. :D |
Quote:
|
A ja ti opet kazem, da pare ne mogu biti razlog zbog koga bi se to moglo desti, isto kao sto ne mogu ni da prouzrokuju zanos.
PAre su sredstvo placanja i nista vise od toga. JA ono sto volim (ili koga volim), volim i sa parama i bez para. Hocu samo da ti kazem da ne ides kod oftamologa, ako te boli stomak... Uzroci i razlozi za tvoje stanje ocigledno postoje, ali ti ih niko od nas ne moze otkriti. To moras da uradis sama. |
Quote:
Ne mislim da bi trebala bilo ?ta. Takođe nemam neke kategorije u koje bih te ugurao, ali sa druge strane mo?da druga osoba vidi ne?to ?to mi ne vidimo, pa ako ne?to ka?e o tome, nama mo?e izgledati kao da nas "ugurava u kategoriju". Ja sam prvi bandoglav, i teram po svome, pa iz ličnog iskustva znam koliko je ljudsko biće sklono tome da iz nekih svojih ubeđenja i predubeđenja napravi sebi psiholo?ke "slepe mrlje". Tj, zna? i sama da je činjenica da je neko u problemu sama po sebi znak da ne?to ne vidi. Naravno opet ću ponoviti, to je ne?to ?to je univerzalno i isti sam i ja takav i svi drugi, ne radi se o nekoj "kategoriji" u koju te stavljam, ok? ;) :) Quote:
Quote:
Quote:
I naravno da dodam da se ja nadam da ti uvek zna? da ja imam dobru nameru i da to ume? prepoznati kao takvo, ne moram se slagati sa tobom ili misliti da si u pravu (?to sad nije direktno relevantno jer ne pričam toliko o tvom stavu koliko o tome kako ja vidim stvari, znači vi?e se trudim ponuditi neke dodatne opcije, drugačiji način gledanja na stvari itd) Budi mi dobro! |
Joooj, kako mi se ne da sad quotati sve komentirat.
Oggy - normalno, novci su odlična stvar i ne mijenjaju stvari! No, poslovi u kojima provodiš sate modificirajući samog sebe u nekog drugog da napravis nesto sto od tebe traze - mijenja. Ili ja nisam dovoljno jaka da ne mijenja mene. Quote:
Dushan - ti znas da si ti meni super i drag i znam da sve govoris s dobrom namjerom. Ali isto tako si tip koji u svemu vidi psiholoske uzroke problema i tko zna koliko puta (kao i svi drugi) projiciras nesto sto uopce nema veze s osobom na koju se projicira. Ako kuzis sto mislim reci? Moj problem je jasan. Grcevito se bojim da postajem manje od osrednjeg, a to postajem jer takve proizvode radim jer takvi se proizvodi traze. Mogu mijenjati sebe i naučiti da prihvaćam život i sva njegova sranja i to mogu gledati kao duhovni napredak, a isto tako mozemo u tome vidjeti i opasno nazadovanje jer to ipak ne radimo radi psiholoskog napredka i zrelog duhovnog prihvacanja vec radi novca. |
Quote:
Evo ti sledeceg resenja ( probao par puta .... ) Kad nesto STVARNO ne mozes da radis , ti lepo prebaci nekom svom ( mozes i odavde sa foruma ) u koga imas muzicko poverenje ...... podelite pare po pola ( ili u nekom drugom procentu ) i svi srecni ( I ti i taj covek i dadilja :) ) , jer mnogo ljudi ne moze da dodje do posla i posao ( klijenta ) treba zadrzati ..... ja mislim da ovim i resavas stvari , a i kupujes vreme da ti se obnovi " aura " tj da ti se vrati zelja ...... Pozdrav |
Quote:
Izvrsno! Na ovaj način ni?ta ne gubim... jedino, hm... klijentu lagati da je rad moj?! Kako ti to radis? Lazes ili kazes da je netko jos surađivao na projektu npr.? |
Tu je resenje bar prosto umesto Anita podpisuj se sa Anita inc. i sve u redu :D
|
Quote:
Ne kazes nista ..... ti uvek mozes imati asistenta koji ima manji ili veci upliv u ono sto radis .... a bitno je da imas coveka u kog imas poverenja ( muzickog ) a ako taj covek ima zelju i volju da radi ( a uz to i talenat ) velike su mogucnosti da taj posao uradi bolje od tebe ( jer ti u tom momentu nemas ni volju ni ideju ) Sve ostalo je stvar dogovora izmedju tebe i te osobe ..... pravo da ti kazem , ja sam u svom zivotu , toliko aranzmana promenio ( da bi mixevi bili bolji ) a nije mi uopste bilo stalo da se potpisem , a i radio sam dosta toga gde greskom nisam potpisan ..... tako da je to sve " u rok sluzbe " sto se kaze ..... Napravi neku svoju podverziju price koja tebi ( i toj osobi ) odgovara .... Pozdrav |
Na nesrecu, pored onoga sto jesmo, i sto nosimo u sebi, svi smo mi proizvod jednog vremena. Samo ako izadjemo iz okvira koji nam postavlja, mozemo stvoriti nesto vanvremenski, izaci iz serijske proizvodnje. Ali to je vrlo tesko uraditi, i samo retki imaju takvu prilvilegiju, jer nekad je u nas zivot ukljucen jos neko sem nas, kome se moramo naci, i zbog koga moramo ostati u realnosti.
Mislim da je jedino resenje raditi, po svaku cenu, nekad i ispod svojih mogucnosti, i cekati trenutak za samoiskazivanje... jer on dolazi kada se vise ne nadas, ne mislis... kao nagrada za trud, pa onda i talenat... |
Quote:
Ali u svakom slučaju, nisam siguran posle ovoliko stranica čemu je tema slu?ila, nekako je ispalo da si ti već determinisana da uradi? ne?to i da drugi pričaju ?ta pričaju a ti insistira? sa onim sa čime si i započela temu. Ja samo mogu da te naravno podr?im da učini? ono ?to ?eli?, jer za drugo i nema mnogo prostora. Posveti se svojoj muzici radi sebe pa vidi kako to funkcioni?e, nekada je dobro i ne?to uraditi pa ?ta bude, pa ako ne valja, vidi? u praksi! Poz! :) |
Quote:
Nemoj samo molim te o svrsishodnosti ove teme jer ljudi na ovom (i drugim) forumovima gube vrijeme i na ispraznije stvari... pogledaj samo 5 stranica teme u pričaonici o čemu?! Ovdje su ljudi govorili iskreno, pametno, smisleno i takva komunikacija ima smisla i za mene i za sve druge koji čitaju ili će čitati, a i za njih same. Ako netko ovdje ne?to govori zato da netko drugi napravi po njihovom.... onda je to vrlo ....:banghead: jer pitanje nije bilo kako otvoriti midi traku u cubase-u, već ?ivotna odluka... a da, ja to tako do?ivljavam (prekretnica...). Moram znati gdje idem, jer nemam puno vremena za vrludanje. |
Quote:
Kad se pogledash u zrcalo i vidish da ti frizura nie dobra... pocheshljash se, zar ne? Ali kad se "unutra" ne osjechash dobro umjesto da se "pocheshljash" unutra ti cheshljash zrcalo i nastoish ga iskrivit da si u njemu izgledash dobro. Zapravo svi to povremeno radimo... tko vishe - tko manje. |
Quote:
|
Shiva, u kojoj firmi radis? Morat cu im cestitati sto su dobili dozivotnog zaposlenika! Jer, kad ces pomisliti da ti tamo nesto ne stima - to ce biti odraz psihe koju trebas izmijeniti, pa ces mijenjati psihu i nastaviti raditi za njih! Wov - koja odanost! Svaka čast. ;)
p.s. Nema nikakvog trenja. Slatki ste mi ti i Dushan... :D Lijepo je kad ljudi imaju vremena raditi na sebi! Vec sam rekla jednom, to je divno!! :) |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Mjenjati smijemo samo ono shto je nashe, ali pri tome ne mislim na ono za shto posjedujesh vlasnichki list... jer sve shto postoi na ovom planetu je bilo tu davno prije nas, i samim tim nie nashe. Dakle tvoj je jedino tvoj zhivot i s time mozhesh raditi shto god hochesh. Zhivot tvoih klinaca vech nie tvoj, i svaka odluka koju donesesh za njih je kriva. Nesumljivo u najboljoj namjeri, i zato shto je ne mogu donjeti sami... ali opet kriva. Jer sve posljedice takve odluke che oni snositi bez da su imali prilike sami odluchiti o tome ;) Dobar roditelj je svjestan toga. |
Quote:
Kao sto bacim smece koje se nakupilo u kanti i smrdi, tako isto vise necu raditi za odredenu klijentelu i tocka. A ti si totalno zabrijao u područja koja veze nemaju sa ničim konkretnim. Zakljucavam temu sto pokusavam od sinoc. :) Ako ima netko za reci nesto sto misli da je bitno, nek mi javi na PM i otkljucavam! U protivnom, radije bi se igrala s svojom djecom nego sa Shivom trenutno. :) p.s. Shiva, kad sam bila u fazi u kojoj si ti sad izgubila sam jako, jako puno prijatelja. Nije mi bilo jasno zasto jer zeljela sam samo dobro i sve sto sam govorila bilo je s dobrom namjerom. Stvar je u tome da silnim pametovanjem ustvari pokusavas raditi ono sto si i sam rekao da nije ok, a to je: Quote:
Iako ti mislis da upravo tako radis sada i na to ima? pravo. Ja recimo, svojoj kćerkici koja ?eli otvoriti biznis sa cjeđenjem mandarina nisam vise od dvaput htjela objasniti zasto se ne isplati. Cekam da sazrije pa ce do toga doci sama. Za sada pijemo puno njenih sokova od mandarine, sto i nije tako losa stvar. :D |
Hvala svima na suradnji i korisnim savjetima! :)
Ovaj topic cu dolaziti citati jos tu i tamo... ima tu korisnih stvarčica. Max - jutros prebačen jedan posao kolegi iz Venturetracks-a! Hvala ti na ideji. Opustilo me...:da: |
All times are GMT +1. The time now is 01:38 PM. |