Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Radni stol (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16515)

ANITA 24-07-2007 02:37 PM

Re: Radni stol

Dobro si rekao. Slično. :(
Nemam ladicu za klavijaturu, nemam uko?ene rackove koji me okru?uju, previsoka je gornja polica.....

Te?ko je naći točno ono ?to hoće?, posebno meni.

ANITA 24-07-2007 02:37 PM

Aha, jesam li spomenula da je ružan?

Hollywood 17-08-2007 03:18 AM

Quote:

Originally Posted by Cadaverous (Post 149123)
Evo i mene.
Ne znam koliko sto vredi ali nisam se ?alio na njegovu cenu. Stolar mi je montirao i klizače te klavijaturu mogu da gurnem ispod stola. Evo, vidi se na slici.

Dexy, nije kao tvoj, ali nije ru?an !!!

Pozdrav svima !!!

Nadji te papire sa nacrtima, molim te. Sto je super, isti ovakav hocu da napravim

Cadaverous 26-09-2007 12:49 PM

Majko moja, ljudi nemogu da nadjem nacrt , ali broj telefona majstora koji ga je sastavio je 063-807-32-66. On ima nacrt.

Srecno svima. Odlican je majstor i svaka korekcija je moguca po svacijoj zelji.

Pozdrav svima

Steka 26-09-2007 04:10 PM

http://www.dxmusicstudio.com/site/zig.php

Ja bih pre rekao da Reni pobedjuje u ovim silikonima :D:D

Dexxy 26-09-2007 04:46 PM

1 Attachment(s)
Zato mora da bude dobar sto....;)
....Nece da ide direktno na sliku, zasticena je.....:D...ali evo...

idekius 26-09-2007 04:58 PM

Dexxy, sto ti je prelep! Moracemo da obavimo neke telefonske konsultacije, tj. trbace mi par saveta ;):mrgreen:

Dexxy 26-09-2007 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 171495)
Dexxy, sto ti je prelep! Moracemo da obavimo neke telefonske konsultacije, tj. trEbace mi par saveta ;):mrgreen:

Nije problem....u svako doba...:D

alhoholicar 28-10-2007 12:15 PM

3 Attachment(s)
Evo konacno i ja ubacih novi sto...

Attachment 2478

Attachment 2479

Attachment 2480

Ne vidi se ali su cijelim bocnim stranama napravljene pregrade za smjestanje diskova, kao i sa prednje lijeve strane... Dvije ploce oko mixera su napravljenje tako ta idu ka dolje, odnosno na blizem dijelu su 8cm od donje ploce stola, a na daljem dijelu(ka monitorima) su 12 cm.

ANITA 28-10-2007 12:40 PM

Alkoholicar, stol je super! Najsličiniji onome što meni treba!

Imaš kakav nacrt...?

alhoholicar 28-10-2007 01:28 PM

Hvala,provjericu da li ga je stolar vratio...Mada mislim da je najbolje da sama nacrtas za tacno ono sto tebi treba...

p.s. Vidim, da si me oslovila kako treba iako mi je nick drugaciji... To je zato jer kad sam se probao registrovati sa raznim imenima- sve zauzeto-rekoh ajd da probam ALKOHOLICAR, ali bjese zauzeto i to , te ja postadoh alHoholicar

OFF 08-01-2008 11:06 PM

@Dexxy
Proslo je neko vreme, kako si zadovoljan ergonomijom stola?

Dexxy 08-01-2008 11:12 PM

Ja sam prezadovoljan i nista ne bih menjao. Navikao sam se na visinu zvucnika, bukvalno sve je kako sam zeleo.

OFF 08-01-2008 11:15 PM

Sprave u racku.... pod rukom?

Dexxy 08-01-2008 11:18 PM

U principu da....Mada je malo duzi zbog Yamahe 02r. Ali malo se nagnes zbog razgibavanja :wink:

Steka 10-01-2008 08:35 PM

meni svi ovi stolovi sem dexxy-jevog lice da cete svi uskoro patiti ud artritisa i da ce vas boleti tetive na rukama. Laktovi moraju da leze na stolu a ne da vise u letu zar ne?

Tiki the Boyler 10-01-2008 09:09 PM

Ja ne znam kako si ti građen, ali meni ni teoretski laktovi ne mogu da stoje na stolu ako držim ispravljena leđa!!! :shock:

boggy 14-01-2008 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 186389)
Ja ne znam kako si ti građen, ali meni ni teoretski laktovi ne mogu da stoje na stolu ako dr?im ispravljena leđa!!! :shock:

Podigni radnu povrsinu... meni barem tako vise odgovara... visina obicnog daktilo-stola ima smisla za tastaturu...

Koristim jos i jastuce ispod lakta... inace mi trne ruka... posle dugotrajnog rada.... kad se zaboravim.

pozdrav

bogi

Tin 19-01-2008 11:22 AM

moj novi radni stol ;)

http://img210.imageshack.us/img210/9...udioiq9.th.jpg

lesha 19-01-2008 01:28 PM

lepo izgleda.

OFF 19-01-2008 01:52 PM

Pitanje za sve koji imaju master klavijaturu i tastaturu ispred sebe (klavijatura na izvlacenje : Moze li da bude udobno i jedno i drugo? postoji li nacin ?

Moritz 19-01-2008 02:45 PM

Zavisi od debljine klavijature, ja sam imao mali problem ( u pitanju je tada bio D 50 Roland) zbog debljine iste pa mi je zbog toga cesto noga udarala u gornju plocu koja je nosila na sebi klavijaturu.
Klavijature mi je bila na ok visi ali posle odredjenog vremena su mi zglobovi na sakam poceli stradati jer mije tastatura bila vise nego sto je otpimalno. Kako rece Boggy idealna visina za tastaturu je ka za daktilografe ( fijoka ispod radne ploce stola)

I dalje mi predstavlja problem kako da namestim master i tastaturu ispred sebe a da mi ni jedno ni drugo ne smeta prilikom rada a da mi je sve opet tu na dohvat ruke.

Argosy ima fina resenja ali sve opet zavisi od velicine korisnika...ako je neko krupan i visok dzaba mu sve opet ce se patiti.

OFF 19-01-2008 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 187572)
Zavisi od debljine klavijature, ja sam imao mali problem ( u pitanju je tada bio D 50 Roland) zbog debljine iste pa mi je zbog toga cesto noga udarala u gornju plocu koja je nosila na sebi klavijaturu.
Klavijature mi je bila na ok visi ali posle odredjenog vremena su mi zglobovi na sakam poceli stradati jer mije tastatura bila vise nego sto je otpimalno. Kako rece Boggy idealna visina za tastaturu je ka za daktilografe ( fijoka ispod radne ploce stola)

I dalje mi predstavlja problem kako da namestim master i tastaturu ispred sebe a da mi ni jedno ni drugo ne smeta prilikom rada a da mi je sve opet tu na dohvat ruke.

Argosy ima fina resenja ali sve opet zavisi od velicine korisnika...ako je neko krupan i visok dzaba mu sve opet ce se patiti.

I ja gledam da maznem neko Argosy resenje, ali zbog svega navedenog cu verovatno master ostaviti sa strane, a raditi sto za daw + nesto rack outboarda.

Isti problem imam i na svirci, ne postoji dobar stalak za 2 klavijature, za ljude od 190cm

SandRob 19-01-2008 06:19 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 187568)
Pitanje za sve koji imaju master klavijaturu i tastaturu ispred sebe (klavijatura na izvlacenje : Moze li da bude udobno i jedno i drugo? postoji li nacin ?

bas radim stol koji ce imat skafetin sa klavijaturom koji ce se izvlacit. za sad je sve na papiru. nadan se da ce funkcionirat jer cu koristit standardne nosace (shine) za skafetine koji (otvoreni) mogu nosit 50 kila.

OFF 19-01-2008 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 187595)
bas radim stol koji ce imat skafetin sa klavijaturom koji ce se izvlacit. za sad je sve na papiru. nadan se da ce funkcionirat jer cu koristit standardne nosace (shine) za skafetine koji (otvoreni) mogu nosit 50 kila.

Znas li mozda, koje su optimalne visine radnih ploca?

SandRob 19-01-2008 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 187596)
Znas li mozda, koje su optimalne visine radnih ploca?

ne znan. ja san izmiri prima sebi, odnosno prema starom stolu na ciju visinu niko nije ima primjedbu.

meni ce radna ploca doc na 820.

BladeR 13-02-2008 09:30 AM

Jel mi moze ko reci kako se zove ta spuzva sa malim piramidicama i ako zna u kakvim se to ducanima moze pronaci i kakava je cijena?:confused:

"7" 15-02-2008 01:12 PM

4 Attachment(s)
Evo mog, malo modifikovanog Tikijevog stola...
... naruceno u Zomont-u na Ibarskoj po merama koje sam im dao... dobijeno iseceno i iskantovano, uglavnom abs-om... ja sklopio polako i...

Attachment 3045

Attachment 3047

Attachment 3048

Attachment 3050

"7" 15-02-2008 01:14 PM

3 Attachment(s)
Attachment 3051

Attachment 3052

Attachment 3053

SandRob 15-02-2008 01:43 PM

http://img217.imageshack.us/img217/6145/stol3ht7.jpg
meni se ovakav stol svidja i sebi cu napravit nesto slicno. prilagodit cu ga svojima potrebama.

lesha 15-02-2008 01:46 PM

zoki, sta ces sa ovim plocicama pozadi?

"7" 15-02-2008 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 191113)
zoki, sta ces sa ovim plocicama pozadi?

Pa, jbg... da ih lupam mi se ne radi jer je to katastrofalan posao... probao sam u jednom uglu da ih skidam i odustao jer su to plocice koje su stavljene pre 25 godina i kad ih lupas lome se na najsitnije delove:banghead:, pa sam nasao kompromisno resenje... posto nemam komercijalni studio da bih vrsio neke velike poduhvate (a i kostalo bi prilicno da tretiram akusticki celu prostoriju), resio sam da napravim panele koji ce biti 170x110 i u njima ce biti azmafon a spolja azmaAD ploce i stavicu po jedan na svaki zid, a na plafon cu staviti dva manja panela. Vec sam napravio dva panela i poceo treci, slikao sam sve pa cu kad bude gotovo i ofarbano staviti sve slike... inace pravim i 4 bas trapa koji ce biti visine 1,5m, bice na drvenom ramu, 7 slojeva azmafona i presvuceni mikrofiberom... i od njih ce biti slike...
... jedino sto ja to mnogo sporo radim jer nemam toliko vremena ali bice...

Pozz

NLP 15-02-2008 02:28 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 191112)
meni se ovakav stol svidja i sebi cu napravit nesto slicno. prilagodit cu ga svojima potrebama.

Nemoj molim te! To je preglomazno!!! Nema? ba? veliku re?iju, a sad i to...i mixete su pravi akustički "busteri", takav visok stol pa je jo? gore. Neka bude sve u max. visini polo?aja ruku kada su one na stolu, isto rackovi,...sve. I LCD monitori se mogu spustiti malko ni?e, potrebna je samo jo? jedna polica koja je ni?a za toliko koliko dug "vrat" stalak je LCD monitora...stol ne sme da bude ne predug ne pre?irok, sve su to prve refleksije tebi direktno iz zvučnika u glavu!
Neka ne bude barijere među glavom slu?aoca i zvučnika!
Bit če? mi zahvalan, vjeruj. Imati 3 svoja studia i izgraditi ih, učiti te pratiti razvoj akustike vi?e od 13 godina daje neke male prednosti. I moj prvi studo je bio nalik tome:banghead:

SandRob 15-02-2008 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 191115)
Nemoj molim te! To je preglomazno!!! Nemaš baš veliku režiju, a sad i to...i mixete su pravi akustički "busteri", takav visok stol pa je još gore. Neka bude sve u max. visini položaja ruku kada su one na stolu, isto rackovi,...sve. I LCD monitori se mogu spustiti malko niže, potrebna je samo još jedna polica koja je niža za toliko koliko dug "vrat" stalak je LCD monitora...stol ne sme da bude ne predug ne preširok, sve su to prve refleksije tebi direktno iz zvučnika u glavu!
Neka ne bude barijere među glavom slušaoca i zvučnika!
Bit češ mi zahvalan, vjeruj. Imati 3 svoja studia i izgraditi ih, učiti te pratiti razvoj akustike više od 13 godina daje neke male prednosti. I moj prvi studo je bio nalik tome:banghead:

nece bit skroz ovakav. bit ce nizi.

http://img176.imageshack.us/img176/6482/stol1rz9.gif
ovo je skica ali totalno nerazmjerno nacrtana.
sa monitora cu skinut njegov stalak, tako da mi dno ekrana legne na stol (kao sto je na ovom plavom stolu, a rek spustam jos nize, na 3U visine.

sto ti se cini je li to dovoljno nisko? moglo bi jos nize ali ne puno nize a dosta bi zakonpliciralo izradu.

NLP 15-02-2008 06:02 PM

To sa ekranima je dobro rje?enje i to da rack spu?ti? ni?e je super ali čemu ti slu?i taj most nad samim stolom?
Koliko razumijem zvučnike če? imati na samostalnim drvenim stalcima.

SandRob 15-02-2008 07:02 PM

most je zbog estetike i da na njega (uz monitor) mogu stavit male nearfield monitore, ali i da ucvrsti konstrukciju reka.
taj most podize sve samo za dvadesetak milimetara, a njegova sirina je samo 140mm. glavni monitori su iznad svega i razmaknuti i cini mi se da im stol nece smetat.

bdv: rezija je 4m x 3m.

NLP 15-02-2008 09:10 PM

moj prijedlog je još uvijek bez "mosta", upotrijebiti "kotnike"/ u čoškovima/ uglovima stola ili racka kovinski elementi za učvršivanje konstrukcije.
Nearfielde bih dao isto na samostojne recimo drvene stalke.
To je samo predlog sa stališča akustike, ne trebaš tako i napraviti ali režija je mala i več si napravio dosta kompromisa tako da...

SandRob 16-02-2008 07:56 AM

ma, ti mostovi su vrlo uobicajeni na stolovima, a ja sam ovaj most spustio najnize sto san mogao - samo 160mm (to je zaista malo) iznad razine radne povrsine stola. 24 incni monitor strsi jos 220 milimetara iznad vrha racka (mosta).
ko sto san rekao, most je sirok samo 140mm.
millennia preamp je dubok 340mm pa virujen da ce ovaj most iznad prempa dodatno razbit reflektirajuce povrsine.
bdv: dubina akai samplera je 420mm. ok, njega ne koristim. necu ga ni stavljat na stol, ali cisto zbog usporedbe. :wink:

taj most je i granicnik, da znam da nista nesmi bit iznad njega!
tehniksov gramofon je (sa poklopcem) 20mm visi od moga racka (mosta). tek, kad mu skinem poklopac, gramofon moze uc ispod mosta. adat udje ali iznad njega ostane samo 2mm. ;)

nego, sad san vidi da mi je radna ploca bila malo previsoka i spusti san je jos za 40mm. znaci, sve skupa ide jos dole za 40.

ma, meni je taj most drag, jer mi daje kompaktnost stolu i zrcalnu simetriju (i urednost) cijeloj konstrukciji ispred mene, sto mi daje i jedan lipi, cak inspirativni osjecaj, kad stojim ispred svega i mixam. :da:

boggy 16-02-2008 08:04 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 191162)
moj prijedlog je jo? uvijek bez "mosta", upotrijebiti "kotnike"/ u čo?kovima/ uglovima stola ili racka kovinski elementi za učvr?ivanje konstrukcije.
Nearfielde bih dao isto na samostojne recimo drvene stalke.
To je samo predlog sa stali?ča akustike, ne treba? tako i napraviti ali re?ija je mala i več si napravio dosta kompromisa tako da...

Slazem se sasvim!
U studijima rackove i stolove obicno svodimo na apsolutni minimum... dok ljudi cesto od studija prave da izgleda kao bankarska kancelarija... ali dobro... :) :rolleyes:

pozdrav

bogi

SandRob 16-02-2008 08:30 AM

sad se bas mislim.

ako stavim nirfild monitore na most. izmedju njih i mojih usi ne stoji nista. ako ih stavim na stalak, onda je izmedju nas stol i ono sto je na njemu.

takodjer, kad nema mosta, izmedju mene i monitora (jednih i drugih) nisu jednake 'zapreke' pa pretpostavljam ni 'jednak' zvuk. dok, kad je most onda je put od lijevog i desnog zvucnika do mojih usi isti - zrcalno simetrican.

ima li ovo logike?

All times are GMT +1. The time now is 01:08 AM.