![]() |
Re: Test 7 Mikrofona
da zakljucimo stvar, moja sljedeca investicija je U87 :D
sto se mene tice, taj "slinavko" opravdava svoju cijenu... ali (meni) prijatno iznenadjenje je ovaj jeftinjak, sm pro! iako je shumovit, i vjerovatno slab sto se signala tice (da li je zato bio tih? pretpostavljam da je na spl-u gain bio fixan za sve primjere)...ima otvorenost i boju... hvaljeni brauner mi je veliko razocaranje na prvu, mada je ovakvo solo slusanje dvosjekli mac. mislim da bi test bio korektniji da je manley slozio neku brzinsku matricu i na sve mikrofone otpjevao istu frazu sto slicnije...ali ok...ovako od mene jedan thumb down za njega... |
Quote:
a sa neumann-om puno srece:rotfl: trebace ti |
Manley, ako te ne mrzi, ispisi cene kod tebe svih mikrofona na testu, zanimljivo je videti
|
Hvala Manley ..... fantastican test ...... ali eto .... pobedili dobri mice ovi .... zao mi je sto nije bilo neke Rode , posto je ovde dosta ima ..... ali da su razlike velike , boga mi su velike ..... i to u korist dobrih mikrofona .....
svaka cast !!!!! Pozdrav |
Quote:
i 737 ..... naravno ( ostao ti je jos jedan ) he he he he .... Ali onda uzmi jedan mic ..... a razlicite preampe ... jedva cekam , jedva cekam .... :hyper: e da , salu na stranu , hvala drugarima sto ste me sacekali ..... Pozdrav |
|
Odlican test, koristan a u isto vreme zanimljiv! Nadam se da ce ih biti jos.
Svaka cast i hvala na izdvojenom vremenu... parni brojevi su pobedili :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Manley,a sta ti mislis o SE5600?Posto znam da ga dosta koriste u hiphop produkciji,konkretno cini mi se da sam ga video u setup-u DJ Premiera...Mozda lupam...Ali zanima me tvoje misljenje...
|
Quote:
jebiga, treba imat nekoliko kvalitetnih mikrofona pa lijepo biras :banghead: samo, sta kad se ne mozes odluciti? eci peci pec? :rotfl: |
Quote:
|
Quote:
nakon toga slijedi pogled slican ovom sa tvog avatara! |
Quote:
|
Quote:
hahahahaha to je nakon toga, kada te pevac prebije :mrgreen: |
Quote:
|
Quote:
Ehhhhh, znam o cemu pricash :banghead: Viva La Balkan:( |
thread sam "zalepio"... da se ne zagubi
pozdrav bogi |
po mom misljenju ovom vokalu lezi najvise br. 2 > Brauner
za sada imam zelju da ga posedujem, ...videcemo :) sjajan test! svaka chas' ko je pevao?:p |
hahahh.. izuzetan test.. stvarno... mada, malo mi je mozak ispran sa ovim "talk to me"... peche me mozak od toga.. :)
e, sad.. 'vako.. moj problem je shto sam do danas hteo da mi sledeci pazar bude kvalitetan mic (imam akgC3000b :banghead: ).. problem je uobichajen.. dilema.. koji mic kupiti? i do sada sam u uzzem izboru imao: SE Gemini Neumann u87 (jebem mu, nema se para pa sam hteo neshto kredeno :smajlikojinevinotrepce:) :) AKG C414 (radio na njemu, i jako je dobar mikrofon.. samo shto je prilichno "hladan".. bar po mom nekom mishljenju.. super je za neke trube i 'armonike i tako te fekalije, al uz malo eq-a, kompresora, reverba super zvuchi.. a ja uzimam mic da ne moram da se drndam toliko..) :) Razmishljao sam o Rode Classic-u ali kad sam video cenu, bacio sam peglu.. :) jbg, tolke pare ne bih dao nikad za mic koji nisam chuo na delu).. u istom rangu sa rode classicom mi je i U147.. Sad mi je i ovaj Brauner upao u uho.. pa malko pizdim.. :) sad cete, verovatno, da mi preporuchite josh koji mic.. :banghead: |
Quote:
|
Quote:
gemini je odlican mik za mene...klasa je iznad svih ovih u testu ako hoces da ga kupujes neces pogresiti sigurno |
to sam ja pitao.. :)
po tebi, bolji je i od neumana i 414? i braunera? mislim da sam presudio.. :) |
Quote:
Mada sam siguran da bi guru zvucao ok na bilo kojem "pristojnom" mic-u takodje:D |
hahaha.. true true.. al kolko sam skapirao i tina turner i eros i gomila ljudi snima na njemu.. mora da postoji razlog.. u87 mi je preskup.. c414 je nekako hladan.. al ovaj (shto sam chuo po pesmama) mi savrsheno odgovara.. mada pitanje je shta je josh bacheno preko njega.. :)
|
Divna ideja za test mikrofona! Samo ima jedan problem.
Sta mislite kada bi ovaj vokal koji ste slusali bio spakovan u matrici i iztretiran kako se to obicno radi u mixu, kako bi vam onda to izgledalo i za koji mic bi se opredelili??? Slusanjem ovako "golog voxa" ce malo ko steci pravi utisak o micu, a pozicija usnimka u kompleksnoj matrici moze sasvim da vam promeni utisak! |
pa brate kad ti je dobro i 'puno' usnimljen vokal, mozzesh sa njim da radish shta hocesh.. teshko u ovom poslu mozzesh od "govna napraviti pitu".. mozzesh pitu sa govnima (da lichi na pitu), ali to nije isto.. ;)
mir |
Jasta brate!
|
Ma i mi smo razmazeni svi koliko nas je i u kakvim finansijama zivimo! 414 je dobar mic! Sigurno drugaciji od u87 i geminia, ali itekako mic s kojim moze da se radi......
|
Quote:
|
znam.. radio sam sa c414.. i jako je dobar.. mada meni treba taj finiji i "topliji" zvuk.. blah.. ne znam kako da se definishem.. mada verujem da me kapirash.. :)
ja sam krenuo sa c3000b pre 4 godine.. i josh uvek sam na njemu.. super je za zzenske.. pratece i to.. ali ovako za glavne... previshe je "prshtav" i hladan i sve neshto shto mi ni malo ne odgovara... moram da ga menjam, pod hitno.. :) |
Mada se poprilicno kasno ukljucujem...Bolje ikad nego nikad.
Najpre, sve pohvale Manley-u za ideju! Da napomenem da nisam vlasnik nikakvog studija (na zalost), niti bilo kakve "besne" studijske opreme. Jedino vredno paznje je E-MU 1212m i Ru DAW. Veliki sam zaljubljenik u zvuk i profesionalno se bavim muzikom 12 godina, nastupajuci uzivo i slusajuci sve i svasta. Moji utisci su sledeci:Mikrofoni 3 (SE Electronics 2200) i 5 ( SM Pro MC 1) - nisam siguran koji je gori. Ja ih za snimanje vokala ne bih koristio. Pre za ozvucavanje timpana ili cak i "noge". Zvuce kao da ih slusam na nekom starom tranzistoru. Mikrofon 7 (Behringer B1) - cini mi se da je pravljen po uzoru na Brauner Phantom C, ali su negde uz put pogubili neke frekvencije. Snimak sa njim mi je mnogo prijatniji za uvo nego sa prethodna 2. Mikrofon 4 (SE Electronics 5600) - malo bolji od 3, 5, i 7. "Mrsavo" mi zvuci. Mikrofoni 2 (Brauner Phantom C), 6 (Neumann U87AI) i 1 (AKG C-414 XL-2) za klasu odskacu od svih ostalih. Mislim da nije potrebno biti studijski muzicar da bi se to culo, niti sve to slusati na ne znam kakvoj opremi. Mikrofon 1 (AKG C-414 XL-2) je, po meni, kompromis izmedju Neumann-a i Brauner Phantom-a. Finiji je i topliji od Neumann-a, a agresivniji od Brauner Phantom-a. Da zavrsim: Mom ukusu savrseno odgovara Brauner Phantom C. Pre nego Neumann. Ima sve ono sto mi se svidja kod mikrofona - pun, debeo, "mastan" ton. Imam utisak da je Neumann zbog neke agresivnosti, koju ima, malo izgubio na toplini i mekoci u odnosu na B.P. - C. Stvar ukusa, verovatno. Da imam para, ne bih razmisljao: Brauner Phantom C bi bila obavezna stavka, a Neumann U87AI, tek da crknu dusmani...:twisted: A, posto para nemam za toliko, ne gine mi B1 prvom prilikom...:-( P.S. Interesuje me kako bi se u ovoj konkurenciji pokazali AKG V12 VR, Sony C48 (zato sto ga moj prijatelj ima - mislim da je neuporedivo bolji od B1), Rode (ne mogu da se setim oznake, pomenuo ga je neko - K2, NT1, NT2), Thomann Bone SCT700 ili 800, ADK A-48, ... |
Quote:
|
evo moja prva cetiri favorita
1.Neumann u87 2.Akg c-414 3.Se electronics 2200 4.Beringer b-1 |
Sjajan test. Na zalost, najskuplji je i najbolji: Neumann u87
E da si jos i Amethyst ubacio u test di bi sreci bio kraj. Plakao bi danima. |
od najgoreg ka najboljem 1, 5, 7, 3, (6 i 4 blizu, ipak mala prednost 6)
i najbolji 2. |
Au,ovo je nesto najludje sto sam skorije video,svaka cast!!!!!
|
Shto chika Manley, ako imas vremena ne napravis neki novi test sa nekim drugim mikrofonima ako imas pristupa i dragocenog vremena na bacanje za nas, puno bi znacilo ljudima ovde, da cuju neke rode, violete, blue mikrofone recimo...
a i Korby takodje:) Mogo bi da nam das suve snimke Korby-a sa razlicitim glavama, mene to posebno zanima |
1.
2. 6. 7. 4. 3. 5. Ovo bi bila moja tabela, slusao sam, nisam gledao koji je mikrofon od koje firme, ne mogu da verujem da je Brauner dao najslabije rezultate iako je on za mene uvek bio favorit broj 1 !! |
e a da napravite test vintage mikrofona?
|
All times are GMT +1. The time now is 11:30 AM. |