Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Shta posedujete od vijura? [fotke] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296)

relis 30-05-2006 10:07 AM

Re: Shta posedujete od vijura?

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
...Jer kada jednom uđe u miks, nema teorije da netko pogodi razliku.

Ne slazem se u potpunosti. Ako su oni krucialni zvukovi (bas, udaraljke..) uzeti odnekud drugdje, onda se slazem da upotrebom analognog zvuka za npr. jedan arpeggio neces dobiti nista, izgubit ce se. Ali analogni bas ce se poznati u pjesmi, kick takodjer itd., i tada se osjeti razlika.

Don Solaris 30-05-2006 10:33 PM

Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:

Originally Posted by milos
Don,lel si probao Timewarpa 2600?

Ajde budem uzeo sat-dva da ga probam. Vremena nikad dosta... a najgore je jo? kada neka dva projekta stoje u pozadini cjelo vrijeme, pa gubi? volju da se vrati? na njih, zaboravlja? neke bitne detalje vezane uz njih itd... 8)

Don Solaris 30-05-2006 11:08 PM

Quote:

Originally Posted by relis
Ne slazem se u potpunosti. Ako su oni krucialni zvukovi (bas, udaraljke..) uzeti odnekud drugdje, onda se slazem da upotrebom analognog zvuka za npr. jedan arpeggio neces dobiti nista, izgubit ce se. Ali analogni bas ce se poznati u pjesmi, kick takodjer itd., i tada se osjeti razlika.

Ajde malo logike. Razmisli ?ta ti ostane od analognog kicka koji recimo zbog nesavr?enih komponenti u njemu ima varijaciju amplitude npr 1dB, a provlači? ga kroz kompresor -6dB 3:1. Mislim, budimo realni... kako mo?e? saznati / dokazati dali je takav kick ikada nepravilno oscilirao u domeni snage? Ako pak pričamo o modulaciji pitcha, ok, to več istrenirano uho mo?e uhvatiti, ali tu ima? drugi problem ... ?anr muzike. Koja pjesma ima da samo kick lupa 5 minuta bez ičeg drugog? Uvjek je u pozadini neki bass, zar ne? Barem u onim "modernim lupalicama 4 on the floor" na koje sam ja mislio.

?to se tiče ostala dva syntha koje sam spomenuo, tipa MS-20 ili SH-101, ja neznam koliko si dugo radio na SH. Za primjerice SH-02 na kojem sam se zabavljao neko vrijeme, ?to se njegove boje tiće, to 90% pokrije? sa softwareom. Jedina iznimka je opako jak filter na njemu kao i na SH-101. Uređaj bez problema rezonira prozore, vrata na kraju hodnika, tanjure i sl. Sa softwareom to jo? nisam ba? uspio. Ali to su ipak ekstremi. Ako uzme? jednu prosječnu pjesmu koja se vrti na radiu, na jednom prosječnom akustičkom sustavu, mislim da je jako te?ko pronaći razliku. Evo na to konkretno sam ja mislio. Nebih htio da me krivo shvat?. Ja svoju Korg Deltu nemam namjere prodavati. :)

slowstar 30-05-2006 11:19 PM

Quote:

Eh...kud ba? XV? Kupio sam nedavno JD-990 koji je neusporedivo topliji od XV-a, pa niti jedan niti drugi ne mogu ni da se pribli?e jednom najobičnijem Korgu Delta. Da mogu, odavno bih ju prodao. Svaka sprava ima svoj zvuk i tu nema nikakve matematike kojom će? ti od jednog napravit ne?to drugo.

Jer kada jednom uđe u miks, nema teorije da netko pogodi razliku.

Za JD 990 mi je sve jasno, posto ga i sam posedujem, i to ODAAAAAAAVNO, to je bilo one godine kada je izasao, proslog milenijuma...
Moram ti reci da se retko desi a da ga ne iskoristim u nekoj numeri, iako imam jos 15-ak modula i samplera...

Ovaj drugi tvoj pasus "jer kada jednom udje u mix" tu si POTPUNO U PRAVU!!!
sto se ljubitelja VA i soft sintova tice, neka probaju da "smiksaju" matricu iskljucivo od soft i VA sintova pa ce videti kako je sve to tanko i neuverljivo...

slowstar 30-05-2006 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by relis
Ne mogu vjerovati da to govori netko tko je koristio te stare analogne sinteve. Jos da spomenes ponajbolje VA-e ajd' (ma ni to nije to), ali Fantoma ili XV seriju...

Ne da sam ih koristio, nego su mi se popeli na vrh.....dakle imao sam (nemoj pogresno da shvatas kao hvalisanje, ovo je "zalba")
MiniMoog, ARP odyssey, Jupiter 8 (pozajmljen) Jupiter 6, Prophet 5 (valjda rev2, ne secam se) Korg polysix, roland Juno 60, Juno 106, jedno vreme i ARP 2600 koji sam ubrzo vratio, a imao sam i pristup "legendi" cuvenom SYNTHI 100 one engleske firme, zaboravih ime, mislim AKS ili tako nesto...
Sve to je jako neprakticno, sporo, malih mogucnosti, neke sprave su cesto otkazivale, rastimavale se (MiniMoog, Oberheim) o polifoniji da i ne govorim,
a tezina i osetljivost....
Kada se svojevremeno pojavio Roland D-50, to je za mene bio ulazak u "raj",
Mislim da je to bio sinti mnogo ispred svog vremena...
jedina sprava koju nisam podnosio je bila Yamaha DX7 koji je bio suv i sterilan, sto je jasno i zbog samog principa na kome radi, a veoma slicno se ponasaju i danasnji VA sintovi, koji koriste razne alhemijske 'trikove" kako bi postigli malo topliji i "humaniji" zvuk. Da ne davim vise, savetovao bih svima da ako imaju uslove postave pod istim uslovima neki omiljeni retro "fancy" sint, i moderan rompler kao recimo Fantom X ili Yamaha Motif ili cak i Korg Extreme ili Oasys pa neka uporede direktno soundove "iste kategorije" i videce da je razlika mala, skoro nistavna, pogotovo kada se uzmu u obzir mane, starost, kvarovi, i neprakticnost tih starih analognih sprava. mozda nisam u pravu, mozda sam omatoreo i ogluveo, priznajem da razlika postoji, ali je srazmerno beznacajna...

Moritz 31-05-2006 12:13 AM

http://www.synthsights.net/all.shtml

eto, nismo jedini zaljubljenici (pacenici) ;)....mozda imaju duplikata koju spravu pa bi se menjali :rotfl:

Don Solaris 31-05-2006 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Za JD 990 mi je sve jasno, posto ga i sam posedujem, i to ODAAAAAAAVNO, to je bilo one godine kada je izasao, proslog milenijuma...
Moram ti reci da se retko desi a da ga ne iskoristim u nekoj numeri, iako imam jos 15-ak modula i samplera...

:beer:
JD-990 i D-50 to su valjda dve najtoplije digitalije na svjetu (ok, D-50 je polu digitalija jer ima i generator pulsa, pretpostavljam DCO). Eto za par dana idem po D-50 sa PG-1000. To kad kupim, vi?e NE PRODAJEM.

Inače, priznajem, zaljubljenik sam u digitalne synthove.

Moritz 01-06-2006 09:36 AM

Znam da ovo propada malim oglasima, ali mi se cini da cu ovde brze dobiti odgovor. Imam Rolanda D50 kojeg bi da zamenim za D550, necu da ostanem bez tih farbi ni za zivu glavu...neki ovde vec znaju zasto ....slowstar, don solaris ;). Tako da ako je neko voljan da se trampi...dirke su mu reparirane pre 2 godine i vrlo malo je sviran koriscen je samo kao prerasli modul :rotfl:.

Don Solaris 01-06-2006 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz
Imam Rolanda D50 kojeg bi da zamenim za D550, necu da ostanem bez tih farbi ni za zivu glavu....

Ista stvar ovdje. Uzimam D-50 sa PG-1000 i koferom za bagatelu, medjutim nemam vise mjesta u sobi, a covjek nece prodati samo PG-1000. Da idem preko eBaya kupovati D-550 ispada me skoro duplo sa postarinom, porezima i sl. A i cjena od D-550 je malo porasla. Pre par mjeseci bila je oko 110 EUR, sada je blizu 200 EUR. Inace ovdje u HR D-50 je uglavnom jeftin, oko 200 EUR, a u njemackoj na eBayu zna ici i do 400 EUR. Zanimljivo... jedini synth kod kojeg je odnos cjena obrnut. Ali jasno je to meni... dokle god na ovim prostorima caruju razni narodnjački tonovi, dotle će igračke tipa X-5 dosezati sky high cjene. Plus naravno cjelo brdo ovih Motifa, Tritona i sl....kako se več zovu.

OFF 01-06-2006 12:01 PM

A u chemu je fora sa JD990, zasto je toliko masniji od ostale digitalije? Nije li on wavetable sprava sa 4mb Rom-a?

Don Solaris 01-06-2006 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
A u chemu je fora sa JD990, zasto je toliko masniji od ostale digitalije? Nije li on wavetable sprava sa 4mb Rom-a?

Filter, skoro ko analogni. Osc sync, ring modulation, fxm (frequency cross modulation), strukture (mozes stackirati dva filtera), 44.1 kHz waveovi i engine (za razliku od ostalih Rolanda do serije XV-5050 koji su svi 32 kHz waveform)...

Don Solaris 12-06-2006 10:33 AM

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths2.jpg
Ovdje je ista ta fotka u full rezoluciji: http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths2.jpg

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Rack1.jpg

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Rack2.jpg

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths1.jpg
Ovdje je ista ta fotka u full rezoluciji: http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths1.jpg

Neznam za?to ovaj UI smanjuje slike, pa ispada da su tipke spigane. :mrgreen: Zato sam dao i linkove.

clusterchord 12-06-2006 12:43 PM

nemoj zezat, isao si ih poslozit po podu samo za foto session.. http://www.clicksmilies.com/s0105/gr...smiley-044.gif

drago mi je da smo se vratili natrag na temu popisa/slika opreme ;).

nego, sto nema vise nitko ko koristi sinteve na ovom forumu ?!?

mislio sam da nas ima vise. jadna nam majka...

Quote:

Neznam zašto ovaj UI smanjuje slike, pa ispada da su tipke spigane.
fiksiran je na 640 pixela sirinu. ako je veca on ti smanji ali kad kliknes na to, automatski linka na praznu stranicu sa pravom velicinom, pogledaj na prvoj stranici ovog threada, slike od relisa imaju taj slucaj. u pravu si, ako neces da ti spiga, moras napravit manju verziju slike..

Don Solaris 12-06-2006 07:17 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
nemoj zezat, isao si ih poslozit po podu samo za foto session.. http://www.clicksmilies.com/s0105/gr...smiley-044.gif

Ma puko sam u jednom trenutku. Dofurao sam doma D-50 i PG-1000 (uzeo sam ih od Svena) i sku?io sam da vi?e nemam mjesta u sobi. :rotfl::rotfl::rotfl:

Pa sam se odlučio na?aliti na vlastiti račun. Tako je nastala prva fotka. I ba? kada sam ju htio poslati na KSS, rekoh, ma ajde kada več ?aljem da snimim i rackove i ona sam miran. Sad imam svu opremu poslikanu.

Inače, rekao mi je Sven da je Nik?ić skoro uzeo neki opasni Moog modular (navodno da se Hrvoje tresao kada mu je do?ao u blizinu - hehe). Jedino nisam sku?io kako je taj lik (vlasnik) do?ao do tog instrumenta, obzirom da je uređaj potpuno nov. Jel ti je Hrvoje ne?to pričao o tome?

Eh da i čuo sam da je uzeo Mellotron. Pa mislim stvarno..... a jo? ga čeka i ARP 2600 u americi. Ma neću tamo vi?e dolaziti.... jel ti zna? koliko to o?tećuje mentalno zdravlje. :mrgreen:

Nego sad se sjetih. Mislim da te je interesirala ona Vintage kartica za JD. Evo ba? jučer je Paolo snimio demoe, pa mo?e? poslu?ati neke stvari sa te kartice, čisto da okvirno vidi? o čemu se radi: http://www.synthmania.com/jd-990.htm

milos 12-06-2006 07:45 PM

Moog modular!!!!!:o :o :o

RetroMan 12-06-2006 09:40 PM

Quote:

nego, sto nema vise nitko ko koristi sinteve na ovom forumu ?!?

Ma ima, samo odose sve pare na sintove, nije ostalo nista za digitalni foto aparat. :mad:

RM

boggy 12-06-2006 10:19 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan
Ma ima, samo odose sve pare na sintove, nije ostalo nista za digitalni foto aparat. :mad:

RM

:rotfl:

pozdrav

bogi

OFF 13-06-2006 01:13 AM

Jel' ti cemu danas ovaj SY77? Nisam nikad svirao tu spravu, a deluje ineresantno....

clusterchord 13-06-2006 01:27 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan

RM

razumijem te, ja sam 3 godine cekao da nabavim aparat, jer je lova uvijek odlazila na igracke (s tipkama..) :rolleyes:

ali, ovo je thread za slike i/ili popis, pa postaj popis sto koristis od sinteva/modula/klavijatura i sl.. ako nemas fotke nema veze. i dobro nam dosao na forum..;):)

clusterchord 13-06-2006 01:37 AM

Quote:

Inače, rekao mi je Sven da je Nik?ić skoro uzeo neki opasni Moog modular (navodno da se Hrvoje tresao kada mu je do?ao u blizinu - hehe). Jedino nisam sku?io kako je taj lik (vlasnik) do?ao do tog instrumenta, obzirom da je uređaj potpuno nov. Jel ti je Hrvoje ne?to pričao o tome?

to je moog55A, ali nije na prodaju, a ni nemamo takvih para. inace dao sam igr'o lutriju, bio je jedan prosle godine, u Teksasu, za 20K dolara. to je otprilike duplo jeftinije nego sto inace idu tako veliki sistemi od moog-a.
Quote:

Eh da i čuo sam da je uzeo Mellotron. Pa mislim stvarno..... a jo? ga čeka i ARP 2600 u americi. Ma neću tamo vi?e dolaziti.... jel ti zna? koliko to o?tećuje mentalno zdravlje. :mrgreen:

isli smo ga skupa gledati, to je iz Slovenije dovezo. treba ga jos srediti, ali svirali smo kroz spring reverb i.. tresle su nam se gace. zvuci tocno kao rani Tangerine Dream - ako je netko slusao Rubycon, Stratosfear ili Encore.. strava. evo fotka..

http://www.babic.com/TEMP/M400.jpg

ARP2600 sam mu ja nabavio, kod istog tipa kod kojeg sam uzeo CS-80. oba cekaju na kontejnerski prevoz i stoje kod mog brata. evo i od te krame fotke makar jos nisu tu ..

http://www.babic.com/TEMP/ARP2600-MK3.jpg

http://www.babic.com/TEMP/ARP2600-KBD.jpg

http://www.babic.com/TEMP/CS-80.jpg

Quote:

Nego sad se sjetih. Mislim da te je interesirala ona Vintage kartica za JD. Evo ba? jučer je Paolo snimio demoe,

e hvala , evo idem to skinut..

analog moon rider 13-06-2006 02:24 AM

evo cluster me ugnjavio da i ja postam svoju kramu (tu smo kod njega u studiju). pozdrav don solarisu, javi se za neko piće.. da ogovaramo clusterchorda..

Roland Jupiter 4 x2
Roland VP-330
Kawai 100F
ARP Omni2
ARP Axxe MK2
Hohner D6 Clavinet
Hohner Pianet
Wurlitzer A200
Rhodes MK1, MK2 i 54
Hammond M102
Emulator II
Vox Super Continental
Farfisa VIP255
Korg VC-10
Crumar Multiman S
Crumar DS-2
Mellotron M400
Logan String Melody II
Formant Modular
Vermona ET6-1 Organ

ARP2600 (u dolasku)

http://www.tenanovak.com - band info, mp3

Don Solaris 13-06-2006 09:09 AM

Quote:

Originally Posted by analog moon rider
evo cluster me ugnjavio da i ja postam svoju kramu (tu smo kod njega u studiju). pozdrav don solarisu, javi se za neko piće.. da ogovaramo clusterchorda..

Ehej Nik?a!

Napokon da si se javio (al' nemoj sada da se vi?e ne javlja?). Ona Harmonia ?to si mi snimio je odlična. Čuo sam da ste slo?ili i studio. Ako se ne varam "Kramasonic" ili tako nekako, hehehe... Ajde puknite fotke da vidimo. Tj. mogu se i ja zaletiti sa fotićem, rekao mi Sven da obavezno dođem to pogledati. Mislim, do?ao bi ja, ali treba prvo nabaviti neke tablete za smirenje - prije ulaska. :mrgreen:

Nabavio sam analogni Phaser, mo?da sam ti pričao. Volio bih ga dofurati da ga isproba? i da? stručno mi?ljenje. Meni je malo sumljiv po pitanju "analognog" zvuka, ali vidit ćemo.

analog moon rider 13-06-2006 01:47 PM

Quote:

Ehej Nik?a!

Napokon da si se javio (al' nemoj sada da se vi?e ne javlja?). Ona Harmonia ?to si mi snimio je odlična. Čuo sam da ste slo?ili i studio. Ako se ne varam "Kramasonic" ili tako nekako, hehehe... Ajde puknite fotke da vidimo. Tj. mogu se i ja zaletiti sa fotićem, rekao mi Sven da obavezno dođem to pogledati. Mislim, do?ao bi ja, ali treba prvo nabaviti neke tablete za smirenje - prije ulaska. :mrgreen:

Nabavio sam analogni Phaser, mo?da sam ti pričao. Volio bih ga dofurati da ga isproba? i da? stručno mi?ljenje. Meni je malo sumljiv po pitanju "analognog" zvuka, ali vidit ćemo.

Pozdrav Tom,

Evo nagovorio me Clusterkord da se ubacim na forum iako bas nisam imao tu praksu do sada, a nemam niti kompjuter sa internetom doma (samo analogne sprave pustam u kucu ;) ) .....

Bas mi je drago da ti se svidja Harmonija.To je i meni jedan od najomiljenijih njemackih avangard bandova sa prve polovice 70ih.

Ajde javi se ti kad imas vremena pa se zaletimo do studija. Inace profilirani smo vise za snimanje bandova, akustike itd.... tako da klavijature uopce nisu tamo, ali bit ce ti zanimljivo pogledat/cuti uvjeren sam (hrpe analog i digital efekata,prostor,mikrofoni,magnetofon,mixeta,..).

Koji phaser si nabavio? Kako to mislis sumnjiv ti je? Ajde donesi to kad budes dolazio do onog demona Clusterkorda :D ,pa da usporedimo moogov phaser, ehx-ov small stone i taj tvoj phaser.

Don Solaris 13-06-2006 04:21 PM

Ak nema nekih posebnih tekmi u subotu, eto me do Dr. Clusterchorda. Butem ti prije toga poslao SMS (pod uvjetom da ti odgovara sub.). E, a jel te zanima da doforuam analogni chorus Boss CE-300. Zna? ono ?to je Prince isfurao na Purple Rain. Mo?emo i to na brzinu isprobat na nečem analognom.

analog moon rider 14-06-2006 07:08 PM

Moze subota...
Isto tako volio bi ja do tebe malo cuti ove tvoje sprave, naslago si ti toga brate....
Cujemo se.

Ej Milos , sto se tice onog Moog modulara koji postoji u Zagrebu vidim da ne skrivas uzbudjenje. Mogao bi mozda otici do tog mooga skupa sa Clusterkordom (on ima fotoaparat pa da to dokumentiramo).. Inace nisam moago vjerovat kad sam to vidio :banghead:. Zamisli ogromni sistem Moog 55a sa svim dodacima (keyboard,ribon,moog drum...)..... Stiglo sa drzavnog radija u Bukurestu. Tip se javio ovima u moogu za srevis itd... i kad su ovi culi za to ponudili su ogromne pare da ga otkupe.Tip ne prodaje spravu... ..... Naravno i ja sam tada poceo razmisljati da prodam i zenu i auto i kucu pa da postanem klosar koji sarafi po 55ici.:)

Daj nek se neko tamo u Bgu potrudi i poslika onaj ogromni EMS modular koji navodno jos uvjek postoji u RTBu.To bi bilo zanimljivo vidjeti..

analog moon rider 14-06-2006 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by fipke
ja uvek bio i ostao king trash-a:

Casio 1000P
Casio SA20 (zaista najbolja, neponovljive boje)
Roland A33
Roland JV1010
Farfisa Compact
metalofona jedno 2-3 no name ruska

wishlist - juno106, jupiter, ob-8...

Farfisa Compact :o
Govoris o staroj sivoj farfisi iz 60ih? Da li je dvomanualni ili jednomanualni model.Old school tehnologija bazirana na germanijevim tranzistorima.Bas me zanima kako se ta klavijatura ponasa pod prstima.Ajde ako imas vremena malo da poslikas te orgulje,... isto tako me zanimaju fotografije iznutra. Gdje si ju nabavio i koja cijena ako nije tajna?

Don Solaris 14-06-2006 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by analog moon rider
Moze subota...
Stiglo sa drzavnog radija u Bukurestu.

Eeee to me zanima. Taj dio! Pa kako je "stiglo" od tamo? Mislim kako je taj tip znao da to oni imaju? Koliko novaca im je dao? :)

analog moon rider 15-06-2006 12:31 AM

Quote:

Eeee to me zanima. Taj dio! Pa kako je "stiglo" od tamo? Mislim kako je taj tip znao da to oni imaju? Koliko novaca im je dao? :)

Cuj s obzirom na velicinu stiglo je u velikom kombiju ili kamionu:mrgreen:! Ove ostale stvari ti ne mogu reci jer nemam pojma. Nisam pitao da ti budem iskren.... dovoljno je bilo da sam poyvan da to vidim.Eto..

Imam i popis modula sa izvjestaja koji je napravio serviser koji je to pregledao... Evo pa koga zanima:

THE SYSTEM 55
The system is fully loaded, i.e. with no blank panels.

Lower Cabinet
2 x 921A Oscillator Driver
6 x 921B Oscillator
1 x 921 Voltage Controlled Oscillator
1 x 903A Random Signal Generator
1 x MOOG Dual Multiples (2 x 4 jacks)
1 x 995 Attenuators Panel
1 x 960 Sequential Controller
1 x 962 Sequential Switch
1 x 961CP Interface
1 x CP2 Filters/Controller Outputs
3 x CP3A Console Panel No.3 (incl. In-Mixer, Trunklines, Attenuator, etc)
1 x CP8A Console Panel No.8 (incl. Power Switch, etc)

Upper Cabinet
5 x 902 Voltage Controlled Amplifier
5 x 911 Envelope Generator
2 x 911A Dual Trigger Delay
1 x 904A Voltage Controlled Lowpass Filter
1 x 904B Voltage Controlled Highpass Filter
1 x 914 Extended Range Fixed Filter Bank
1 x 992 Control Voltages Panel
1 x 993 Trigger and Envelope Voltages Panel

External Controllers
1 x 951 Keyboard Controller
1 x 1150 Ribbon Controller
1 x 1130 Percussion Controller

Others
1 x 993 Trigger and Envelope Voltages Panel (spare module)
1 x Set of Cables (small quantity)
1 x "Technical Service Manual for Moog Modular System"
1 x "MOOG Synthesizers - A Handbook For Information And
Operation" by Dan Wyman of Sound Arts, LA, for Norlin Music

clusterchord 15-06-2006 12:40 AM

aj sta ste se rasprdili.. to vi emailom dogovarajte. cim su se pojavili ovi neki bradati iz grupe Tene Novak, odma pada ozbiljnost foruma.. idemo ljudi, samo fotke i popisi opreme.. http://www.clicksmilies.com/s0105/gr...smiley-048.gif

sala-la salio se ja, sala-la salica si ti http://www.clicksmilies.com/s0105/ae...smiley-016.gif :mrgreen:

analog moon rider 15-06-2006 12:57 AM

Quote:

aj sta ste se rasprdili.. to vi emailom dogovarajte. cim su se pojavili ovi neki bradati iz grupe GUNS & ROSES, odma pada ozbiljnost foruma.. idemo ljudi, samo fotke i popisi opreme.. http://www.clicksmilies.com/s0105/gr...smiley-048.gif
http://www.clicksmilies.com/s0105/ae...smiley-016.gif :mrgreen:

Je da... a ti si me mogao i telefonom nazvat da mi to kazes! ...Od sada samo ozbiljni razgovori.:cool:

zos 16-06-2006 02:31 AM

dakle:

kawai mp4
yamaha w7
emu proteus2000
roland jv880
hohner pianet
orgulje:
farfisa vip 233
farfisa matador
farfisa compact de luxe
elka x 55
elka x55p
elka x705
yamaha yc45d
hammond b200
hammond c3/leslie122
elka elkatone700(leslie)
solton turbo jet (leslie)
farfisa rsc180(leslie)

clusterchord 16-06-2006 02:59 AM

yamaha yc45d i elka x705 ?!? koje mrcine... to bi oboje jako volio probati. di zivis zos ?

svaka cast, vidim brijes na vintage elektromehaniku..

Moritz 16-06-2006 07:36 AM

ZOS konachno si se setio da pokazes tvog "konja za trku" :). Mislim da je dobar deo toga na prodaju zar ne ?

zos 17-06-2006 09:41 PM

Pozdrav.Stvarno su mrcine i po! Zivim u Novom Sadu, pa ako budes prolazio
navrati i probaj sve sta ti dusa zeli : )) uzgred, gde ti zivis?
Ja pogotovo preferiram elku x705, jer osim vrlo kvalitetne orguljske sekcije ima
u sebi 1) analogni mono sint sekciju sa kontrolom filtera, moze se prebaciti i
na pedal
2) Dvoglasnu strings sekciju slicnu kao na solini, crumaru ili elka rapsody
3)analogni piano i harpss
4)brass
5) ritmulju sa pratnjom
6)zicani reverb...sustain za svaku grupu ponaosob...4 out-a...
Ni yamaha nije losa, jedino sto je orguljska sekcija nesto tanja u odnosu
na elku i hammonda( elka za komu samo zaostaje za hammondom!)
Uskoro kacim i slicice!
Volim analogiju, ma da se ocito ni na digitaliju ne gadim ; )

zos 18-06-2006 02:30 AM

5 Attachment(s)
fotke

zos 18-06-2006 02:36 AM

5 Attachment(s)
fotke2

analog moon rider 18-06-2006 07:13 PM

Svaka cast na ukusu ZOS! Ti si moj covjek.

Sljedeci put kad sam u NS,ako bude vremena, obavezno se javim da cujem nesto od toga...

Uf....posebno me zanima Farfisa Compact. Trazim ju tu u Hrvatskoj vec godinama i nigdje ni traga ni glasa od nje...
Da li ima ugradjen spring reverb? Da li je tremolo onaj ludjacki,sa ogromnom amplitudnom modulacijom? Vibrato? Krestavi i reski 60s sound zar ne,u usporedbi sa ajmo reci tamnijim i meksim zvukom orgulja koje su kasnije proizvedene (npr VIP233)? Takav je naime moj dojam kad usporedim VIP255 i Vox Supercontinental.

Vidis,vidis...interesantno je to sto govoris za x705...Imam priliku prakticki za djabe nabaviti jednu u neispravnom stanju....na prvi pogled nisam dobio takav dojam od onako sarene orgulje....Ocito bi se valjalo potrudit to popravit!

Moritz 19-06-2006 12:24 AM

Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca

analog moon rider 19-06-2006 02:53 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz
Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca

E, da,.. fala Moritz na upozorenju.

Znam ja dobro sto je ta zaraza :da:. Jednog vedrog dana sam se probudio i imao u kuci 70ak vintage sprava (orgulja,syntheva,ritam masina,echoa na traku i kojecega jos..) od kojih neke nisam upalio po godinu dana i vise. Izljecen nekim nadnaravnim prosvjetljenjem prodao sam jedno 3/4 tog djubreta u sljedecih par mjeseci....Od onda je geslo kojeg se manje vise pridrzavam: "Sto nisi koristio duze od 6 mjeseci goni iz kuce !" :cool:

....al je**ga, ostala mi ta neka strast prema elektricnim orguljama i string masinama koje nikako da se rjesim :banghead:.....

Slazem se s tobom sto se tice tezine ELKE! Nosio sam ju ja na 4.kat. Teska je onolko kako i zvuci valjda , kao i sva ta old school krama. Rhodes da je i tri puta tezi nosio bi ga opet na koncerte zbog onog zvuka,ekspresije i osjecaja pod prstima kad odvalis tipku. Sta ti je r'n'r nego nosenje velikih crnih kutija sa tocke A na tocku B ! - reko je jedan stari roker.:)

zos 20-06-2006 11:22 PM

Da, FARFSA COMBO COMPACT DE LUXE ne samo da ima krestaviji, vec i deblji
zvuk, a po potrebi imeksi u odnosu na kasnije serije (fast ili vip seriju).
VIP serija je po meni tehnicki savrseno napravljena, ovo mi je vec treci vip
(233), imao sam i vip 400 i vip 500, kupio sam ih ispravne i prodao posle par godina takodje ispravne! njih jedino udar groma moze da unisti : ))
Ovaj compact koji ja imam je jednomanualna verzija, tako da nema tremolo,
ali ima vibrato,zicani reverb(koji je crko kod mene) i tone boost,sve isto
kao kod compact duo(floydi...).ELKA je jako vredan instrument paznje,
cak i ako si samo orguljas ili ako samo zelis ostale analogne boje sa nje.
Uzgred, mislim se da prodm farfise, elku i yamahu...ako nekoga zanima...

All times are GMT +1. The time now is 10:23 PM.