![]() |
Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?
Ej, OFF?
Da nisi ti mozda iz Pozege? I da ne snimas ti album momku koji je bio nesto u Engleskoj, pa se vratio? Cini mi se da te odade NVO... :) |
Ne, mada radim u jednom studiju u Pozegi, tamo uglavnom snimam.... ali ne znam za tog povratnika. Koji zanr je u pitanju?
|
a' la Coldplay.
Peva se na Engleskom... U tom slucaju, vi svi zivite na racun NVO!!! Jebote, slatke nicije pare... :) |
Ne, stvarno mi prica nije poznata. Ja cu drzati kurs, pocetnicki, po vrlo korektim cenama za lokalnu omladinu. A, raspitacu se za taj album, nem' pojma ni ko, ni sta.....
BTW, jedini sam obrazovan u siroj okolini:D , pa moram malo da izduvam znanje (serem, preterano:banghead: ) |
a ja sam veciti gimnazijalac..
alaj' to slatko, moci cu opet da budem brucos, kako god ga obrnes ;) A nadam se da se secate kako se prestaje biti brucos.. narodski .. :D |
EDIT by admin:
Zabranjeno je imati dva nicka, posebno kada je to u cilju produzavanja agonije prepirki svadja i drugih slicnih negativnih dogadjanja na forumu. Sto se tice tvog slucaja, sada bi smo te trebali dozivotno banovati, jer em ne postujes "starije" i one koji zapravo kroz salu i zezanciju zele da ti pomognu, em reagujes i ponasas se protivno pravilniku ponasanja koji je jasno istaknut u Obavjestenja sekciji. Ok, citava stvar je pomalo bezveze pokrenuta, bez razloga si kritikovao one koji svoj posao rade sasvim ok, niste se medjusobno razumjeli, kasnije su te malo bocnuli (sto si i zasluzio), i to je rezultovalo tvojom burnom reakcijom i sve je otislo u negativnom smjeru...Ali hajde da pokusamo stati na kraj citavom problemu. Kako bismo pokazali dobru volju u cilju smirivanja strasti, necemo te banovati dozivotno (za dva dana ponovo mozes ucestvovati slobodno u radu foruma, i kada nesto kritikujes, smiri strasti, navedi argumente i niko ti nece nista smjeti reci). Dobro razmisli, i ne reaguj ishitreno, jer uskoro ce forum biti otvoren samo za clanove (neces moci ni da citas poruke bez clanstva a kamoli da ucestvujes u njegovom radu...pronalazenje jednog usera pod drugim nickom nije problem) i znaj da je ovdje atmosfera dobrodoslice uvijek prisutna. Apelujem da ostali ostanu pri temi i da se vise ne doticu usera Dandi. |
Quote:
|
Quote:
:rotfl::rotfl::rotfl: Sorry!!! :D :angel: |
upravo tako
boze sto je ovaj Oggy zlicaaa zasada nista nadam se SAEu.. forme radi |
Quote:
|
Quote:
Ja se ne poznajem sa momcima i ne znam kako zvuci osim onoga sto mi je drugar rekao. On mi rece dok me muvao da je to "Coldplay" manir... Nadam se da me nije samo "kupovao", pa da posle ispadne "splavarski Coldplay"... :D |
Quote:
pozdrav bogi |
Odlican prijedlog boggy ...
|
Quote:
|
Quote:
Sta god... sve je to vazno, pa kad ufatis malo vremena, baci ovde... pozdrav bogi |
Imali smo neke knjige i sa ETFa, naravno, sa mnogo uproscenom matematikom (Akustika, Audiotehnika - Mijic, Ozvucavanje....) skripte namenski radjene - Midi sistemi, digidalizacija audio signala (S.Ilic), a snimanje zvuka, muz. produkcija i dizajn zvucne slike- maltene nista. Kao, imate Audio in Media, Nisbeta.... ali u principu smo to ucili iz beleski sa casa. Eto, to iz glave, detaljnije nekad:)
|
Quote:
pozdrav bogi |
Za pocetnike ima jedna vrlo interesantna knjiga(vec odavno zaboravljena), koju je nekada davno stampao bivsi JRT. Knjiga je bazirana na elementarnim upustvima o tonskoj tehnici, svih segmenata primene( tonski studio,radio tv),takodje i malo osnova elektrotehnike i akustike. Mislim da je jako korisna, pogotovo za pocetnike koji nisu tehnicki obrazovani( ljudi koji su zavrsili muzicke skole itd.). Mnogim generacijama je ovaj udzbenik bio bukvar iz koga su sticali elementarno znanje o tehnologiji snimanja (i sam sam jedan od tih).
Naslov uzbenika je : AKUSTIKA I TONSKO SNIMANJE A autori su: Osnovic Arpad Fece Ivan Tibai Stevan Ako vam je poznato i lako se nabavlja, onda sam dzaba krecio. A ako ne!, posedujem jedan orginalni primerak! Inace je stampana u 800 primeraka. |
Quote:
pozdrav bogi |
Nisam siguran sta znaci malo strana. Ali evo broja. 369
Rad sam da pomognem ali da mi bas ne oduzme preterano mnogo vremena. Knjigu su izmedju ostalih pomogli i Sony Broadcast a.Communications,Studer Internacional Ag Regensdorf Switzerland. |
Quote:
Zaboravi... Morace neko organizovano kopiranje u kopirnici... no to je vec previse komplikovano... pozdrav bogi |
Sada me mrzi da postujem ali treba da vidis spisak literature koja je koristena.
Mislim da je jako ozbiljan udzbenik. Jos jedna stvar, dali bi imalo smisla jedno lepo skeniranje pa na Cd? |
Quote:
Ali bi bilo dobro sacuvati stare JRT knjige, posto sam ih i ja citao... doduse kao klinac... jer me je komsija kljukao time (definitivni krivac zasto radim ovo sto radim)... imali su dobru metodologiju, nema skole, nego ti je skola na poslu... pa citaj i radi... odlicna stvar... nema vise toga. pozdrav bogi |
Nije mi poroblem, skeniracu ja.
Nego sada razmisljam, da to uradim onako pedantno, pa da pokrenemo jednu humanitarnu akciju. Da poklanjamo Cd clanovima Rumskog, uz donaciju, a da prihod ide u donaciju foruma! |
Quote:
Definitivno skeniranje olaksava umnozavanje, jer moze da ide u pdf, pa na CD... pa na koliko hoces CD-ova... itd. to je jasno Bitno je da znamo da te knjige postoje i da ih neko cuva i pazi... Mislim da je Narodna Biblioteka imala novu masinu za skeniranje starih dokumenata, to olaksava stvar, jer je automatizovana i valjda, sama "okrece strane"... Mada sam siguran da ce biti i drugih ideja... bice lakse ako je Rumski udruzenje gradjana ili tako nesto... neprofitno... videcemo... ne znam detalje... Da, ovo bi mogla da bude sjajna akcija... bravo LACKY!!!:beer: pozdrav bogi |
Iskren da budem ja jos dosada nisam video bolji i korisniji udzbenik stampan na nasem jeziku.
|
Hajte vi iz BG-a napravite taj poso nekako.........stavite na CD pa svi to lepo plate (na rate - to samo zbog rime) i rumski uradi dobre majice ili poboljsa stranicu, sta god........kupio bih ja taj CD....:ljutpc:
|
1 Attachment(s)
Evo naslova.
|
1 Attachment(s)
I kratak uvod jednog od poglavlja.
|
1 Attachment(s)
I druga strana.
|
Zdravo svima, vidim svi bi u skolu (po stare dane!)
Nemojte da bacate pare, bolje cuvajte za opremu! Ovde u Engleskoj/ Londonu, ima skola na svakom koraku...hiljade ljudi idu i trose pare, a godisnje se pojavi 10 radnih mesta (zs par hiljada zavrsenih stdenata!!!!) Teska prevara... Sad, sa internetom, moze sve da se nadje / nauci /nije ko pre 20 godina...Ima knjiga, DVD-a, sta vec...Po meni nema veze... |
hvala bogu glas razuma :beer:
ali izgleda da je potrebno da neko radi u UK , da bi ga ovde neko poslusao ..... POzdrav |
He he.. Dobro dosli u SAE!
|
kad smo već kod ud?benika na maternjem nam jeziku, zaista jeste katastrofa..zato mislim da je ok informacija da je zimus iza?ao potpuno nov ud?benik/knjiga pod nazivom Elektroakustika, pisan za potrebe VET?a. Autori su prof. Petar Pravica i prof. Dragan Drinčić. U prvih 60ak strana je sme?ten kurs iz Elektroakustike (I semestar), a u narednih 200inak je zaista odličan tekst koji se izla?e kao deo kursa iz Audiotehnike i koji detaljno razmatra tematiku elektroakustičkih pretvarača-mikrofona i zvučnika. Do sada takav tekst na srpskom zaista nije postojao.
Probajte i ovo: http://hal9000.vets.edu.yu/avt/downl...anje_zvuka.zip |
Quote:
AVT, hvala! Imas li mozda informaciju gde ta knjiga moze da se kupi (ok, i po kojoj ceni) ili barem ko je izdavac.... pozdrav bogi |
Knjigu je izdala VET?, i za sad ima da se kupi jedino kod nas u skriptarnici. Cena je oko 600 dinara, nisam 100% siguran...
Prof. Drinčić je inače magistrirao na zvučnicima, i tekst jeste zaista dobar. Baziran je naravno na elektro-mehaničko-akustičkim analogijama, ali postoji poglavlje gde su i ona uvedena, tako da tekst mo?e da se isprati. Ovaj ud?benik je, za razliku od Husnijine knjige, temeljno oči?ćen od matematike, i kao takav upotrebljiv i za neetf-ovsku populaciju. Evo sad shvatam da zvučim kao reklama, ali zaista je iskreno. U krajnjem slučaju, pojava literature na srpskom jeziku iz na?e oblasti je tako retka da svaki ozbiljan tekst treba podr?ati i ispratiti... u to sam siguran... |
Quote:
Cinjenica je da kuburimo sa domacom literaturom, i ma kako zatvarali oci pred tom cinjenicom... bez domacih knjiga NE MOZE biti realno domacih skola na ovu i slicne teme... Upravo sam u ovom threadu pozvao clanove Foruma da daju informacije o domacim udzbenicima... cak i nije bitno koliko su kvalitetni a koliko ne... nije to tema, neka citaoci protumace sami kvalitet. ako imas jos neku preporuku, slobodno navedi... ima i drugih oblasti osim akustike i elektroakustike. pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 08:55 AM. |