Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Volim Gibonnija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13180)

ProkDu 22-12-2005 03:48 AM

Re: Volim Gibonnija

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Jednostavno nisi informisan kako neki ljudi tehnički "pi?u" tekstove, pa te to navodi na pogre?ne zaključke. Mislim da ne bi bilo ok da ja sad pričam o tome dalje.

Daleko od toga da nisam informisan, cak stavise. Sigurno si slusao Def Leppard ?!? 'Oces da mi kazes o cemu se peva u "Rocket"? Nisam bez razloga naveo instrumentale Weather Report-a i Vai-a ?!?!! Postoji sama poruka i bez teksta. Ne bih da nekog ovde prosvetljavam, ali to su oni trenuci kad kazes "a, to je pesnik hteo da kaze". Vi sad nesto znate sto ja neznam. A to je da npr. Djule je tehnicar. Ajmo skupljaj na gomilu fraze, metafore, lepe, zanimljive reci, .... i sklapaj po formuli X+Y+Z=hit. To je onda tekst koji je neiskren odn. sklopljen vestacki. Jao, pa dal' se mi razumemo? Da li je neko gledao Metallica - Some Kind Of Monster (documentary)? Lepo se vidi kako se sklapa tekst npr. istoimene pesme. :rolleyes: Pa to je sad kao neiskren i tehnicki tekst, koji moze da se protumaci ovako ili onako .... o cemu mi ovde pricamo? Besmisleni tekstovi. Za koga? Vidim da svi pisu hit do hit-a sa smislenim tekstovima !?! :confused: Ispada da sam ja sad slikar naivac, a pisci tekstova ovih pesama lasice.

POTPISUJEM

"Za godine tvoje

Ka?i mi
Da li kad misli? na nas
Ti?ina vlada poljima
Koja čuvaju sve na?e tajne

Sećanja
Imaju pravo na nas
I svakog jutra bude me
Plačem u sebi, lagano umirem

Za?to bih plakao
Ali ponekad, uvek sama od sebe
U more padne od milion jo? jedna
Topla suza za tebe

Za?to bih plakao
Vidi? ponekad snovi dobiju krila
Evo dajem sve svoje za godine tvoje
I ?to si nekad mi bila

Nadam se
Dok dani puze kraj nas
Da mo?da negde i ugledam
Te stope tvoje čekam čitav vek

Zaveden mirisom sna
Koji krade mi du?u
A znam nemam pravo
Ne nemam pravo na nas

Mo?da bih plakao..."

Ako je Djule ovu pesmu napisao iskreno, svaka cast. Ako je Djule ovu pesmu napravio tehnickim putem, ja kazem D(J)ULE TI SI GENIJE. Jer i u jednom i drugom slucaju me je pogodio 100% sa ovom pesmom. 100% 100% 100%

I opet ponavljam, poenta je bila u tome da smisao moguce naci i u "besmislenim" tekstovima i kakve to ima veze uopste sa proizvodnjom kikirikija na Marsu?

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Inače kad se radi o neshvatljivim tekstovima ,tekstovi Nevernih Beba su mi u uskoj konkurenciji za najneshvatljivije umotvorine koje sam ikada čuo ili pročitao. (dopada mi se pone?to od njihove muzike, da ne gre?im du?u, ali sa ona prva dva albuma, tu ima par cool momenata, posle je ljubav prema Mladenoviću i lakim notama učinila svoje)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

P.S. nisam zadrti fan VanGogh-a ;) , cak stavise mislim da je Djule prepotentni bastard :o :rotfl: , ali ono sto je istina, je tamo negde. Evo poceh i ja da pisem besmislene tekstove. I da, izuzetno mi je zanimljiv ceo ovaj thread, odavno se ne ispisah ovako. Pozdrav za bassystem-a.

bassystem 22-12-2005 04:38 AM

Quote:

Originally Posted by ProkDu
, ali ono sto je istina, je tamo negde.

hm, pa ja sam prilično upoznat sa istinom, zato o tome i pričam...ali nije za javnost, zato bolje vi?e ne o tome

pozdrav i tebi

idekius 22-12-2005 04:58 AM

Quote:

P.S. nisam zadrti fan VanGogh-a ;) , cak stavise mislim da je Djule prepotentni bastard :o :rotfl: , ali ono sto je istina, je tamo negde. Evo poceh i ja da pisem besmislene tekstove. I da, izuzetno mi je zanimljiv ceo ovaj thread, odavno se ne ispisah ovako. Pozdrav za bassystem-a.

Jeste mozda Van Gogh kopija EKV, za album "Strast" se moze cak reci da malo mirise na tadasnji "DLM", ali Van Gogh je jedan od svega par bandova koji danas vrede necemu na ovim prostorima...

Sve zivo su sjebala ova blesava vremena pa band-ove skoro da i nemamo... Tu je Van Gogh, Negative i mozda jos po neko... trenutno ne mogu da se setim... Sto se Van Gogh-a tice, meni se najvise svidja upravo album "Strast" (valjda se tako bese zove album... tu je ona pesmica "Aleluja") i onaj album gde je Marija Mihajlovic otpevala one fenomenalne zenske linije... taj je mozda i najvise po mom ukusu...

Kad vec pomenuh DLM... Sta se desava sa njima? Jel' oni rade uopste? I to je bio dobar band...

ProkDu 22-12-2005 06:09 AM

@idekius
Nego radi li Kerber sta? Spremaju li neki album? Singl? Nesto? Planovi?

idekius 22-12-2005 06:29 AM

Quote:

@idekius
Nego radi li Kerber sta? Spremaju li neki album? Singl? Nesto? Planovi?

Bice nesto ;) Ako Bog da...

OFF 22-12-2005 10:07 AM

DLM je snimio novi album, konacno. Jedan od zaista najzanimljivijih bandova 90-tih.

Onaj Gibonni mi se nije bas svideo, nesto mi je.......

Oggy 22-12-2005 10:39 AM

Quote:

Inače kad se radi o neshvatljivim tekstovima ,tekstovi Nevernih Beba su mi u uskoj konkurenciji za najneshvatljivije umotvorine koje sam ikada čuo ili pročitao.
Gresna mi dusa... Meni je tu sve neshvatljivo... Od autorskog opusa... Mislim da od njihovog autorskog opusa (gresna mi dusa :D ) ne moze gore. Tezge rade vrhunski, ali muzika, tekst...

Izvinjavam se svim "vernicima" unapred, ovo je samo moje naj intiminije razmisljanje koje mi izletelo :D

idekius 22-12-2005 11:01 AM

Pa kad im izdanje zvuci k'o tezga...

OFF 22-12-2005 11:38 AM

....Pozovi me da me nema....:confused: :confused: :confused: :banghead:

bassystem 22-12-2005 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
....Pozovi me da me nema....:confused: :confused: :confused: :banghead:

hahaha.....e, ajde nako da otvori novu temu sa nonsensima iz narodnih i rock pjesama, da se bar nasmijemo dobro poslije svega...

a ba? sam s drugom imao raspravu za?to N Bebe nisu popularan bend, a dobar je bend

kompozitor 22-12-2005 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by bassystem
hahaha.....e, ajde nako da otvori novu temu sa nonsensima iz narodnih i rock pjesama, da se bar nasmijemo dobro poslije svega...

a baš sam s drugom imao raspravu zašto N Bebe nisu popularan bend, a dobar je bend

Zato sto ne znaju ( ne mogu ) da napisu pesmu .

Dobar instrumentalista ne mora da ima smisla za komponovanje , najcesce ga i nema .

Pozdrav ...

bassystem 22-12-2005 03:02 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic
ne zelim se mijesat u raspravu,

ali za?to, ja ba? ?elim da čujem mi?ljenje (?to vi?e) članova foruma...za?to vam je neka kompozicija dobra i za?to slu?ate to ?to slu?ate...

jer recimo, meni je "Every breath...." najgora stingova (računajući i opus Police-a) kompozicija...nekako, kao pravljena da bude hit, a na istoj ploči ima Wrapped arround...King of Pain...Syncronicity...koje su mi zanimljivije, imaju bolju atmosveru...Ili recimo Message in a Bottle??? Mrak...

Oggy 22-12-2005 03:28 PM

Quote:

jer recimo, meni je "Every breath...." najgora stingova (računajući i opus Police-a) kompozicija
Nema gore, definitivno. Ja obozavam Stinga, ali kad cujem ono razlaganje...
Nego ima gore! Jedino gore od "Every breath you take" je obrada Puff Daddy-ja iste pesme, e to je dno, bez sumnje.

bassystem 22-12-2005 03:30 PM

Quote:

Originally Posted by kompozitor
Zato sto ne znaju ( ne mogu ) da napisu pesmu .

Dobar instrumentalista ne mora da ima smisla za komponovanje , najcesce ga i nema .

Pozdrav ...

misli? na Vlajka??

izvinite, morao sam

Oggy 22-12-2005 03:31 PM

Quote:

Skoro da vecu glupost nisam cuo. Milose, pocinjes po starom poslednjih dana. Obrati paznju.

kompozitor 22-12-2005 04:27 PM

Quote:

misli? na Vlajka??

Ko je Vlajko ?

Pozdrav ...

kompozitor 22-12-2005 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Skoro da vecu glupost nisam cuo.

Nisam mislio na tebe . Ne ljuti se bez potrebe .

Quote:

Milose, pocinjes po starom poslednjih dana. Obrati paznju.

Ko je Milos ?

Pozdrav ...

Oggy 22-12-2005 04:42 PM

Jeftic.
Onaj koji je banovan vec jednom, a moze opet da mu se desi isto...

kompozitor 22-12-2005 04:53 PM

Gresis .

Pozdrav ...

bassystem 22-12-2005 05:03 PM

Quote:

Ko je Vlajko ?

Pozdrav ...

basista N Beba...

kompozitor 22-12-2005 05:15 PM

Nisam mislio na njega . Cak ga i ne poznajem .

Znam dosta dobrih sviraca koji ne pisu .

Pozdrav ...

bassystem 22-12-2005 05:42 PM

Quote:

Nisam mislio na njega . Cak ga i ne poznajem .

Znam dosta dobrih sviraca koji ne pisu .

Pozdrav ...

ma, znam, bila je ?ala....nebitno, u pravu si, ima i takvih, to čak nije tako ni rijedak slučaj, kao ?to ima i izuzetnih virtuoza koji su u?asno nemuzikalni, ili imaju opasnu tehniku a neznaju harmonije (vrlo čest slučaj sa gitaristima-sledbenicima Vai, Satriani, Malmsteen...nemojte sad, ja vid'o, svirao s takvima, odsvira ti paganinijev kapric naopačke u 180bpm, a pita? za Cmaj-nezna...) kao ?to ima i izuzetnih kompozitora, koji "jedva" sviraju...omiljen mi je A.C. Jobim, koji kad svira (mada svira izuzetne harmonije) misli? juče naučio...i smije?no pjeva, a napravio je najbolje bossanove svih vremena...

tako da nema pravila...pitanje je kako se napravi dobra stvar (čak su i te N Bebe koje ne?to prozivamo imali vrlo uspje?an hit DVOJE...). Da li svjesno krene? poučen iskustvom, naslu?an dobre muzike pa kao, evo da napravim stvar, ili onako, jednostavno dođe...

kompozitor, kako to ti radi?? I ?ta ti komponuje?, mislim, koju vrstu muz??

OFF 22-12-2005 05:56 PM

Quote:

ali za?to, ja ba? ?elim da čujem mi?ljenje (?to vi?e) članova foruma...za?to vam je neka kompozicija dobra i za?to slu?ate to ?to slu?ate...

Postoji nesto u knjizevenosti sto se zove 'impresionisticka kritika' a njena najlaksa definicija bi bila 'Pricacu vam o sebi povodom Pushkina(npr)'

Ja se trudim da muziku dozivljavam bas tako, kao najobicniji slusalac i da je vrednujem po kolicini emocija koje je izazvala kod mene, bez obzira da li su to bes, tuga, ljubav, sreca, nostalgija, divljenje..... Zbog toga mi se i svidjaju pesme najrazlicitijih oblika i iz razlicitih zanrova. Volim neke duge, kompleksnije pesme (Shine on You Crazy.... , Since I've been loving......., ali i jednostavne, ogoljene - Girl (the Beatles), Moon over Bourbon ....(obrada, sa zadnjeg albuma) , pa mi se svidi i po nesto Rammsteina, pa Audioslave, pa ZZ Top, opsti sharenis.
Kad je posao u pitanju, onda pokusavam da provalim kakve ce emocije izazvati pesma koju sviram ili snimam, na krajnjem korisniku iste. Onda se slusa sve sto je blisko zanru koji se radi.

A sto se domace muzike tice, sto je i tema ovog topika, odrastao uz Smak, Time, Atomsko Skloniste, Leb i sol, nesto kasnije Ekv....
A volim i Gibonnija:D , zato sto me stvarno seca na neke jako lepe trenutke iz bliske proslosti ( i je*e mi se ko mu je svirao bubanj, bas, sto mu produkcija nema attack.....)

MHz 22-12-2005 06:02 PM

''Pozovi me da me nema'' bih ja protumachio kao: ''Pozovi me sebi da budem sa tobom, nisakim drugim i da nestanem sa lica zemlje - jer si mi ti dovoljna''

Mislim da u svakom tekstu moze da se pronadje smisao (ipak iza njega stoji neka prica, neki razlog zasto je napisan). Ona svakako nece biti ista za sve. Cak moze da se desi da ja mislim jedno, a da autor prica sasvim drugu pricu.

A shto se tiche Stingove pesme ''Every Breath You Take'', mislim da pesma nije nimalo losha i mislim da neki od vas meshaju dve stvari: Kada je pesma losha (kako kome) i kada je pesma IZLIZANA. Secam se svoje reakcije kada sam prvi put cuo tu stvar i necu da krijem da sam je slusao nedelju dana na REPEAT u winampu. Ali danas kada cujem tu pesmu, hocu da povratim :). Isto vazi i za ''Smoke On The Water'', ''Neko Te Ima Nocas'' i tako dalje.. to su sjajne stvari, samo su chute toliko puta da nam je stvarno dosta...

Isto volim i kada prodje odredjeno vreme da ne cujem neku stvar i onda je chujem na radiju...hehe znam da se uzelim...

@OFF
Super mi je ovo shto si rekao za Gibbonija :)

OFF 22-12-2005 06:13 PM

I ja se slazem sa tobom (konacno i nas dvojica da se slozimo:beer: ) za ovaj deo o izlizanosti pesama. Pre neki dan sam pomislio 'Je*ote, ovaj Smoke on the water uopste nije tako sugava stvar'..... A gledao sam koncert G3 gde oni to sviraju:D

MHz 22-12-2005 06:36 PM

U to ime... :beer: :D

andreja 22-12-2005 06:48 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by andreja
ja sam mislio da su u ovim vremenima iscezli ljudi koji ne znaju da je slusanost direktno proporcionalna medijiskom marketingu i veruju da umetnicki kvalitet igra nekakvu ulogu u slusanosti i popularnosti.

ne želim ja nikakve igre ni prepucavanja s tobom, nego me iznervirao ton kojim si ti meni objašnjavao ove trivijalne stvari, k'o da sam dijete, ili živim na Marsu pa ne vidim šta se dešava pa si ti tu da mi otvoriš oci...

ono sto je tebe iznerviralo (gornji citat) zapravo sadrzi kompliment u zavijenoj formi, a ton moje poruke je bio podesen za lamentiranje, a ne za soljenje pameti. i da, tvoja izjava koju sam ja citirao u mojoj prvoj poruci na ovoj temi ("Da Darkvudi, ili bilo koji drugi bend napravi dobru kompoziciju svi bi ih slušali.") meni, iz vec pomenutih razloga, zvuci kao da je "sa marsa". ali nebitno sad, nisam imao za cilj da ti solim pamet niti da ton moje poruke zvuci onako kako je tebi zvucao. :)

-------

sto se tice gibonnia, ja ne pripadam njegovoj ciljnoj publici, a mogao sam da "svarim" nekoliko pesama sa tog albuma (mirakul), ali toliko mi je pesela prica oko njegovog bubnjara, basiste i njihove veze sa stingom (ko da je sting neki bog i garant dobre muzike makar ga samo poznavao neko ko svira na albumu :) ), dizanja produkcije u nebesa i uopste cela ta fama mi je smucila i te pesme koje su mi se svidele. nemam ja nista protiv ambicioznih projekata, stavise svidjaju mi se takvi izleti, ali sto je mnogo, mnogo je.

bassystem 22-12-2005 07:11 PM

Quote:

Originally Posted by andreja
ono sto je tebe iznerviralo (gornji citat) zapravo sadrzi kompliment u zavijenoj formi

hvala na komplimentu...mada jo? nisam uspio da ga de?ifrujem

kompozitor 22-12-2005 07:57 PM

Quote:

pitanje je kako se napravi dobra stvar (čak su i te N Bebe koje ne?to prozivamo imali vrlo uspje?an hit DVOJE...). Da li svjesno krene? poučen iskustvom, naslu?an dobre muzike pa kao, evo da napravim stvar, ili onako, jednostavno dođe...
kompozitor, kako to ti radi?? I ?ta ti komponuje?, mislim, koju vrstu muz??

Jednostavno je . Ako imas smisla moci ces nesto napisati . Dar se moze razvijati i usavrsiti ali ako ga nema dovoljno , uzalud je . Tako da nema recepta , s tim se slazem .

Znam neke muzicare koji ponekad napisu neku temu . I bude dobra , ali to je retko .

Ako se necemu posvetis sigurno ces nesto uraditi . Ako si dobar basista , drzi se svog instrumenta .
Ja volim bas gitaru i zadovoljstvo mi je da komponujem bas u pesmi .
Ali ne bih nikad svirao bas ( mozda nekad , za svoju dusu ) .

Misljenja sam da je za dobru pesmu potreban tim ljudi , gde se zna ko sta radi . Zato kod nas nema nekog velikog rezultata , jer svi rade sve .

Sto se tice pitanja koju vrstu muzike pisem , misljenja sam da je svaki autor ( pa i ja ) pravac za sebe . Mrzim totalitarizam i svodjenje ljudi na gomilu .

Volim prave instumente ( akustiku ) bez obzira odakle instrumenti dolaze , ili kad su nastali , ili kako se stimaju .
Primetio sam da akusticni instrumenti dobro izlaze u miksu , zvuce najbolje ( bar meni ) .

Ja ne pisem ono sto slusam . Napr. slusao sam Motorhead a sad radim aranzman za tamburaski orkesar .
Inace slusam sve osim tubo folka , tehna , dead metal - a , modernih kompozitora klasicne muzike ...

Volim jazz . Volim operu . Volim i rock , tvrdji zvuk , naporan ( poput mojih postova ) . Stvarno sve moguce .

Pozdrav ...

bassystem 22-12-2005 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by mhz021
''Pozovi me da me nema'' bih ja protumachio kao: ''Pozovi me sebi da budem sa tobom, nisakim drugim i da nestanem sa lica zemlje - jer si mi ti dovoljna''

evo, predla?em da ti i moj drug ProkDu budete specijalni prevodioci za novi tred koji planiram da pokrenem sa besmislenim tekstovima (?ala, naravno, nadam se da se ne ljutite, samo, meni su mnogo smije?ne te besmislice, posebno ?to mi o tome jo? pričamo...a ljudi pisali random riječi koje zvuče kul, samo da bi zvučali mistično...i zaradili prodajom ploče

Quote:

Mislim da u svakom tekstu moze da se pronadje smisao (ipak iza njega stoji neka prica, neki razlog zasto je napisan). Ona svakako nece biti ista za sve. Cak moze da se desi da ja mislim jedno, a da autor prica sasvim drugu pricu.

e, vidi?, ja se tu ne sla?em. Mislim da TAČNO treba da shvati? autora ?to ti govori, jer u protivnom on nije uspio da ti dočara svoje emocije, slike itd...Tako mo?e da se dogodi da on neće da se k*** s ribom jer ga boli glava, a ti pomisli? da je derpe. (homoseksualac, izvinjavam se ako ima takvih ođe) Naravno, ovo je moj stav, tako da ja ne slu?am takve bendove, ali čim oni postoje, znači da ima dosta ljudi koji vole takve, vi?esmislene pjesme, ?to je opet ok. Mislim, ne treba se sada prepirati da li je neko u pravu, niti ja to ?elim da otkrivam (jer je i nemoguće) ali ja samo iznosim svoj stav o tome, fala ti ?to si iznio svoj, a zato sam i otvorio ovu temu, da čujem ?to ljudi misle o tome

Quote:

A shto se tiche Stingove pesme ''Every Breath You Take'', mislim da pesma nije nimalo losha i mislim da neki od vas meshaju dve stvari: Kada je pesma losha (kako kome) i kada je pesma IZLIZANA.

ako si mislio na mene, ja to ne mije?am. Kao prvo, kad mi je neka stvar dobra, ona mi nikad ne postane izlizana,(desi mi se eventualno da mi se neka stvar svidi tek poslije par slu?anja) a drugo, ''Every Breath You Take'' mi se nije dopala ni kad sam je prvi put čuo prije 20g, ni poslije nekoliko dana, ni poslije nekoliko god. posebno ne sa Duff Dedijem, cirkusko gospelski poku?aj zarade para...prosto neznam ?to je to Stingu trebalo, nimalo mi se nije dopala njegova uloga u tom scenariju...po mom skromnom mi?ljenju, nemo' se neko naljuti...

bassystem 22-12-2005 08:12 PM

[quote=kompozitor]
Quote:

Ako si dobar basista , drzi se svog instrumenta .
za?to, ja jesam basista, ali volim i klavir da sviram...čak mislim da je po?eljno da svaki muz svira vi?e instrumenata, jer onda lak?e kapira uloge drugih instrumenata u orkestru
Quote:

za?to:(
Quote:

Misljenja sam da je za dobru pesmu potreban tim ljudi , gde se zna ko sta radi
jel misli? na kompoziciju (same note, tekst) ili gotovu pjesmu sa odsviranim instrumentima??
Quote:

Sto se tice pitanja koju vrstu muzike pisem , misljenja sam da je svaki autor ( pa i ja ) pravac za sebe . Mrzim totalitarizam i svodjenje ljudi na gomilu .
svakako, ali po?to ne mogu da čujem, da li je to samo programing, bez usnimavanja ?ivih instr (vjerovatno nije čim spomenu da voli? akustiku), ambijentalna, elektro čarda?, akustično instrumentalni pop....nekako opi?i...jesi već ne?to objavio? I đe?

hm, postajem i ja naporan, ali nadam se da uskoro ozdravljujem, pa vas neću vi?e daviti

poz

idekius 22-12-2005 08:17 PM

Sta treba da bi pesma bila dobra pesma?
Imam ja tu neku svoju filozofiju :-)

Da bi pesme bile lepe, "dobre muzicare" treba postaviti uza zid i streljati...
Velika mana "velikih tehnicara" je to sto u velikom broju slucajeva ne razmisljaju o tome sta je dobro za zadatu pesmu, vec sta sve mogu da ubace i da demonstriraju ono sto su vezbali kuci...Mnogo volim instrumentaliste koji prvenstveno znaju sta je na mestu, a sta nije... Poludim kada vidim da neko ocekuje aplauz za svoju deonicu i lovi svaku mogucu priliku da se istakne...

Dodje ti da ga uhvatis za usi i kazes mu: -'Ajde ako mozes upropasti pesmu da bi ti se deca iz komsiluka divila :-)

Cuo sam dobar stos za nekog bassistu... ne seccam se ko je to provalio...
-Ti sa njim sviras "Lovac na jelene", a on slapuje :-)

Neverne bebe?
Suvise tezgaroski aranzmani... "pam... hte o bih da ti zo vem ime...tam pam... pla ka o bih a ne mam... rapa-tap...ruzna pesma na sto nacina..." :-)

Takodje mi se ne svidja pevanje onih riba, ali to verovatno nije do njih... verovatno ih tako teraju... jeza me uhvati kad cujem ona provlacenja kroz nos... kao da su progutale wah pedalu... Takvo pevanje po meni pristaje jedino Knezu i nikom vise... stvarno mi zvuci bas kao tezga... Cure imaju tehniku, ali je previse pokazuju...

Uzivo su stvarno odlicni... Slusao sam ih leta 2004. u Budvi... Perfektno disciplinovana i cista svirka. Nema muljanja sa instrumentima i hvatanja na galamu. Onaj Randja stvarno otkida kako svira... Bio sam odusevljen svirkom i ostao sam celo vece u tom klubu...

Dvoje je stvarno lepa pesmica, ima lepu atmosferu, liniju pevanja... nema price...

Ovo sto sam napisao su moja razmisljanja i moj nacin gledanja na stvari... ne kazem da je ispravno, mozda i nije...

Ja se drzim onih starih izreka "jednostavnost je majka mudrosti" i "ako imas sta da kazes, reci ces i u dve reci"...

Ovo sto sam pisao se ne moze bas odneti na jazz i jos neke pravce, ali na pesme sa pevanjem, strofom, refreno... DA....

Neka me voz zgazi ako lazem :-)

Eto, po meni je Lou Reed - Perfect Day dobra pesma... ima sve sto treba da ima, a nema divljanja instrumentima, pevanje nekakvih ultravisina... jednostavno nema potrebe, dobra je pesma...

kompozitor 22-12-2005 09:00 PM

Quote:

čak mislim da je po?eljno da svaki muz svira vi?e instrumenata, jer onda lak?e kapira uloge drugih instrumenata u orkestru .

U pravu si . Ali da bi nesto dobro svirao moras mnogo vezbati . A za to je potrebno vreme . Dan ima samo 24 casa .

Hmm... Interesantno je da bas i klavir " idu skupa " . I ja isto volim ova dva instrumenta , skroz su mi genijalni . Iako sam bio gitarista .

Quote:

Quote:

za?to

Ne umem da radim vise stvari istovremeno . Ako bi vezbao bas ne bih imao vremena za nesto drugo . Jbg , uvek se moras odluciti za jedno .

Quote:

jel misli? na kompoziciju (same note, tekst) ili gotovu pjesmu sa odsviranim instrumentima??

Mislio sam na sve skupa . Veoma retko sam pisao na svoj tekst . Nisam pesnik , ima ljudi koji to jako dobro rade . Nikada nisam imao averziju prema necijim stihovima . Niti sam ispravljao tudje misli . Uvek sam se trudio da uradim najbolje sto mogu .

Svako ima svoju poruku . Pesnik svoju , ja svoju , instrumentalista svoju ...
Sve se to fino nadopunjuje kad su ljudi normalni . Uopste mi ne smeta da se izrazim to sto su stihovi neciji , ili to sto svira ili peva neko drugi . To mi je tako normalno . Uvek sam zadovoljan kad nesto uradim .

Quote:

svakako, ali po?to ne mogu da čujem, da li je to samo programing, bez usnimavanja ?ivih instr (vjerovatno nije čim spomenu da voli? akustiku), ambijentalna, elektro čarda?, akustično instrumentalni pop....nekako opi?i...jesi već ne?to objavio? I đe?

Radio sam i jedno i drugo . Prvo sve upisem , pa aranziram i pa biram instrumente . Ne filozofiram mnogo . Sto manji aranzman to bolje . Pevac otpeva .

Upisivanje je jako korisno ( za zivce ) . Ne moras da se nadvlacis sa ljudima . Kompjuter radi i ne kenja ( da izvines na izrazu ) .

Poslacu/uplodovati snimak jednom prilikom . To je obicna pesma , nista intelektualno , neshvatljivo , misticno . Trudim se da budem jasan ko sunce u podne . Ne zelim biti " neshvaceni umetnik " .

Elektro cardas , to je to ! :rotfl:

Pozdrav ...

bassystem 22-12-2005 09:21 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Sta treba da bi pesma bila dobra pesma?
Cuo sam dobar stos za nekog bassistu... ne seccam se ko je to provalio...
-Ti sa njim sviras "Lovac na jelene", a on slapuje :-)

jebiga, ja ovo ne kapiram...mo?da zbog toga ?to sam basista:(

jadne N Bebe, niko ih neće oprati ?to su prvo bili tezgaro?ki, pa onda autorski bend...

idekius 22-12-2005 09:27 PM

Quote:

jebiga, ja ovo ne kapiram...mo?da zbog toga ?to sam basista:(

Pa i ja sam :mrgreen:

Usput, sviras odlicno... po meni...

bassystem 22-12-2005 09:48 PM

Quote:

[Kompjuter radi i ne kenja ( da izvines na izrazu ) .

hahahaha...ovo je mrak

bassystem 22-12-2005 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Pa i ja sam :mrgreen:

fala lijepo:rolleyes: , ali mislio sam da će? objasnit foru?

idekius 22-12-2005 10:53 PM

Quote:

fala lijepo:rolleyes: , ali mislio sam da će? objasnit foru?

Zezas me?
Pa kompozicija iz filma "Lovac na Jelene" je baladica, nezna i lagana, pa bi se reklo da slap forice, shamaranje zica i sl. bas i ne ide izuzev mozda nesto ultra nezno... :)

E sad, naravno da se moze dokazati da ipak ide :)

Oggy 22-12-2005 11:01 PM

Idekius:
Quote:

Samo da ne zaredja covek po svima nama

:rotfl::rotfl::rotfl:
:D

idekius 22-12-2005 11:07 PM

Quote:

Idekius:

Samo da ne zaredja covek po svima nama

:rotfl::rotfl::rotfl:
:D

:banghead::banghead::banghead: Shic!!!:mad: :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 08:53 AM.