![]() |
Re: I najbolji sekvencer je....
e, mnogo ti je prost ovaj aranzman.. :p
|
Jbg, to se sad vrti po klubovima:rolleyes: :p
|
Quote:
Probaj DP ... preporucujem ! pozdrav reverence |
Izvinjenje prihvaceno;)
Pozdrav svim MIDI-rokerima/akusticarima....od elekrasa:rotfl: :) |
Quote:
Vrlo moguce ..... ne bavim se mnogo midijem ...... mozes li navesti te prednosti ???? Pozdrav |
Quote:
Vezano za Digital Performer, pola planete, ukljucujuci i mnoge baje iz "ozbiljnog" posla, bilo da su radili na Logicu ili PT-u (neki cak i MIDI segment u ProToolsu)... Prelaze na DP! Ne znam zasto, nekada davno sam ga imao kao program dobijen uz Pinnacle kartu, ali, kazem, trendovi u svetu se menjaju, i za MIDI i za Audio, trenutno u korist DIGITAL PERFORMERA!!! Eto, samo da potvrdim... Naravno, mi smo suvise lenji da bi se sada bacali na DP sa Nuenda, a i ne vidim razlog! Pozdrav!;) |
Eto, samo da potvrdim... Naravno, mi smo suvise lenji da bi se sada bacali na DP sa Nuenda, a i ne vidim razlog!
Pozdrav!;)[/quote] Meni je uvek bilo cudno sto se toliko ljudi lome oko MIDI sequencera...Ja sam dugo radio na Akai ASQ-10 (isti sequencer kao na MPC ritam masinama), onda vrlo malo na Cubase-u (3.0 !!) i posle uzeo Tools.... Svi koji pricaju Logic radi ovo i ono, Ovaj radi ono..kad cujem sta je izprogramirano, ne vidim nikakvu razliku??:confused: Sta tu treba - quantize, da mozes da sam produzis notu, povecas / smanjis dinamiku, Pojacas / smanjis volume, copy, paste...to je to! Ionako se sve snima u audio cim se nadje neka dobra linija, itd..??? Svi koji se bave ovim diskusijama su trebali da vide kako smo ja i Jevta (grupa Data/ Master Scratch Band / Sizike) radili (pre 22 godine!!!) sa Roland MC-4B sequencer- 4 mono linije, a za svaku liniju treba da uneses (preko tastature sa brojevima!) 3 brojcane vrednosti: Notu, Ritam i Jacinu!! kako je to sporo bilo..pa onda Sync na tape pa opet 4 mono linije ili 4-glasni akord!!! Nisi mogao da sviras u sequencer preko klavijature pa onda quatize ko sad!!! Moj prijatelju....kucali smo ko da smo radili u samposluzi na kasama!!! |
@ Da bear ..... jedino mogu da ti kazem o groove tj sving quantizama kod Logica , jednostavno 10 x bolje rade
.... za ostalo ne znam , nisam bas neki midi freak ..... samo osnovno Pozdrav |
Quote:
Originally Posted by TOSHO Nekad davno iza sedam mora bio jedan Elvis Presley i uzeo on gitaru drotulju ,te mikrofon kojeg je izvadio iz telefonske slu?alice ( ?alim se al tak su radili ti micevi) i snimi on tako na jedan kanal pjesmu Love Me Tender i to pazi sad ;bez sekvencera!!!:rotfl: Another Quote (originally posted by idekius): Da je u to vreme imao comp, da li verujes da ga nebi upotrebio? :) Mozart je jos bolji primer, on nikada nije nista snimio :mrgreen: ::::::::::::::::::::::::::::::::::: A awacs ce na to: Ma, da je Mozart imao sequencer i comp mozda ne bi nista ni napisao. Mozda bi proveo zivot pokusavajuci da podesi optimalnu latenciju hardvera i trazeci najbolje zvucnike na svetu. I preslusavajuci semplove, naravno. I razmisljao o RMS-u. :banghead: :D :o :hyper: :cool: :banghead: :( :D :banghead: |
Quote:
|
[quote=Max]@ Da bear ..... jedino mogu da ti kazem o groove tj sving quantizama kod Logica , jednostavno 10 x bolje rade
.... za ostalo ne znam , nisam bas neki midi freak ..... samo osnovno JA ILI KORISTIM KVANTIZACIJU ZA KROMPIRE (32/16/8) ILI SAM POMERAM NOTE PA PRAVIM SVOJ SWING.... TAJ "KVANTAJZ" KOJI RADI AUTOMATSKI SWING - SVI IMAJU! |
Ja ne znam vise ni sta je u pitanju,ali kvantizacija je definitivno bolja na logic-u nego u nuendu...zvuci banalno,kao nema tu sta,levo-desno,lepi-seci,alidefinitivnobolje radi...:confused:
|
Quote:
DEFINITIVNO |
[quote=DaBear]
Quote:
Ima nuendo sving pomeraje , ali to nije to ..... a ako radis sam svoje sving pomeraje ..... onda stvarno treba da probas Logic ..... Pozdrav |
pa zavisi kako kome.verujem da postoje ljudi kojima je totalno nebitno u kom sekvenceru ce poceti projekat.samo poznavanje plug-inova,zvuka i normalno vrh oprema i sve je moguce .meni je iskreno nuendo i qbase .qbase 5 je bolesno dobar meni ali znate kako se kaze 100 ljudi 100 cudi ....:rotfl:
|
Sto zena, dvesta sisa :D
Nego gde izvadi ovu temu matoru cetri godine! :D |
Quote:
Za pohvalu !!! |
tako je.
|
ma definitivno neki krekovani :D ... shala.. NAJ BOLJI JE NA SVETU