Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   TOTO - najprecenjeniji band ever (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11781)

LACKY 13-05-2006 09:25 PM

Re: TOTO - najprecenjeniji band ever

Ne znam gde poveza Duran i Toto.To nema ama bas nikakve slicnosti.

Aleksandrija 13-05-2006 09:59 PM

Pa,Duran pevaju komercijalne pesmice sa nekim pop-rock motivima,a Toto su nesto bolji(sto ne znaci da ih ja ne slusam,vec naprotiv,veoma volim pesme Hold the line,Rossana,Africa),ali naravno,TAKO JA MISLIM!:confused:

kVu 15-05-2006 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Aleksandrija
Pa,Duran pevaju komercijalne pesmice sa nekim pop-rock motivima,a Toto su nesto bolji(sto ne znaci da ih ja ne slusam,vec naprotiv,veoma volim pesme Hold the line,Rossana,Africa),ali naravno,TAKO JA MISLIM!:confused:

nisi ih dovoljno slusala, zato tako i mislis... isto sam misljenje imao dok nisam krenuo da slusam i ostale stvari

al uglavnom generalno misljenje ljudi koji su culi samo tih par stvari da je to jedan klasican davno zaboravljen pop band sa par mega hitova u to vreme ;)

poz

Aleksandrija 15-05-2006 09:14 PM

Znas kako!Mozda si u pravu!Ja sam cula uglavnom te lagane pesme,te neke instrumentale-evo na primer-Child's anthem,I'll supply the love,Angela,pa do ovih gore pomenutih!Opet se izvinjavam ako sam pogresila,izgleda nisam dovoljno informisana sto se njih tice!:( Pozdrav,naravno........

OFF 16-08-2006 01:06 PM

IIIII????
Bez obzira sto nisam veliki fan gore-pomenutih pop sviraca, isao bih sinoc na koncert da me obaveze nisu sprecile. Pretpostavljam da vas je dosta bilo pa......

Max 16-08-2006 09:59 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY
Ne znam gde poveza Duran i Toto.To nema ama bas nikakve slicnosti.

Duran Duran

To To

Kako ne vidis slicnost ????? :rolleyes:

Pozdrav

diviner 16-08-2006 10:29 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Duran Duran

To To

Kako ne vidis slicnost ????? :rolleyes:

Pozdrav

A voda voda ?

LACKY 17-08-2006 01:51 AM

Sto Dva Puta Ponavljas, Sto Dva Puta Ponavljas!
A pri tome, zadnja dva meseca smo imali koncerte: Sting, Eros, Exit itd.
I niko nije nista napisao o tome!
A sa Snake svaki dan smaracina!

Arthur 17-08-2006 11:09 AM

znaci da je snake najneprecenjeniji bend ever...ihihihi :D

Aleksandrija 18-08-2006 01:56 AM

Ne znam da li je neko od vas bio na koncertu,ja nisam,ali sad dobih utiske sa koncerta!Zapravo,bar po misljenju i utiscima,jel, te osobe koja mi je poslala taj mini izvestaj-koncert je bio prilicno dosadan,poseta relativno slaba-kazu oko 5000 ljudi,mada je,kaze,delovalo kao da ima i manje.Izmedju ostalog,organizacija je totalno zakazala(doduse za Sky music je ovo verovatno prvi veci koncert,pa im se moze oprostiti),repertoar pesama slab,izuzev svakako Hold the line,koju su,kaze,zaista fantasticno izveli,Rossan-u...
Naravno,kao i na koncertu Whitesnake(na kojem sam bila),obezbedjenje su bila ona goveda iz Doma omladine,koja ni onda, a izgleda ni sada nisu umela da procitaju na akreditacijama da si novinar!Sve u svemu,nije bilo dozvoljeno snimanje,one gmazine iz obezbedjenja nisu odobrile ni snimanje u trajanju od tri pesme ,kao sto je bio slucaj na koncertu WS.
Da,ne kritikujte WS!Njihov koncert je bio vrhunski,ono sto je ovoj publici trebalo,da se podseti malo sta je to bila dobra muzika.O tome svedoce i utisci,ne samo moji,vec i drugih koji su bili na koncertu.
Eto,tako.

MUzzY 18-08-2006 02:59 AM

Nazalost nisam bio, ali po utiscima mojih prijatelja koji su bili moram nazalost da se slozim sa Aleksandrijom :( Skoro pa 100% isti utisci. Smor koncert tehnicki dobro izveden sa solidnim ozvucenjem itd. Mozda je problem bio u tome sto ljudi nisu upoznati sa novim materijalom? Svi nekako cekaju te starije pesme... jbg.
Jel istina za onu ispalu basiste kad je rekao "drago nam je da sviramo u Crnoj Gori "? :)

Tiki the Boyler 18-08-2006 09:12 AM

MUzzY, s kim si se to slikao, s kim si se to slikao??? :)

sasa.ivkovic 18-08-2006 09:18 AM

Quote:

Originally Posted by mandrak
Moze se njih i slušat i ne.... i raspravljat o njihovim pjesmama ali su oni svaki pojedinačno snimili više albuma za druge svjetske njuške nego mnogi studijski glazbenici vani... i s te strane ih poštujem i cjenim.
Pozdrav

Apsolutno se pridruzujem komentaru.
Inace ja sam vatreni obozavalac muzike i pogotovo zive svirke grupe TOTO:hyper: . Da bih izbegao mogucu pogresnu klasifikaciju, da kazem da nikad nisam ni pokusao da sviram kao oni, mada my computer name is TOTO!
Ono poredjenje sa Duran-ovcima je u najmanju ruku smesno. Pa, Duran je grupa u kojoj niko ne bi smeo da se nazove sviracem. To je verovatno proizvod pederskog lobija koji je u to vreme lansirao i Boy George-a. TOTO je mozda (pre)potcenjena grupa zbog nedostatka prave konkurencije u tom zanru.
Sto se tice necije konstatacije da je Toto asocira na grupu Neverne bebe - ni sa tim se ne slazem. Ljudi sviraju razne svetske pop-rok hitove i to kako! Svaka cast. Izmedju ostalog, slucajno sam zapamtio da su u svom repertoaru u Budvi '94. imali i Come undone od Duran duran;) ! Naravno i Toto i Clapton i Cocker i Floyd itd, itd...Sad,...bice mnogo popularni ako snime duet sa Verom Matovic, npr.

Arthur 18-08-2006 10:00 AM

Ne asocira TOTOna kurve sudbine, nego obrnuto! ;) Na TV-u su rekli da je ovom pevacu riknuo glas pa je ostatak koncerta bio na playback... tacno li je?

Aleksandrija 18-08-2006 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY
Jel istina za onu ispalu basiste kad je rekao "drago nam je da sviramo u Crnoj Gori "? :)

Izgleda da jeste,a takodje se pricalo da je Lukater pred koncert u backstag-u popio litar Jack Daniels-a:drunk:

MUzzY 18-08-2006 03:50 PM

A pa to je poznata stvar da covek voli da potegne :)
On je ekstra lik! I kad sam ga slusao u Budimpesti sa Vajngartom druzio se sa Dzekom posle koncerta :)

MUzzY 18-08-2006 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
MUzzY, s kim si se to slikao, s kim si se to slikao??? :)

Sa jednim super cikom :D

kVu 18-08-2006 05:58 PM

moji utisci su skroz pozitivni, svirka perfekcija... ne znam o kakvom plejbeku pricate??? obzirom da sam bio na par metara od bine tesko da su me mogli zajebati sa plejbekom ;) doduse, znam im sve stvari pa mi je bilo super... drugi je problem sto 99% ljudi znaju samo hold the line, rosannu i africu i dosli su prvenstveno zbog svirke cekali te tri pesme :)

rale_ 18-08-2006 07:36 PM

Pozdrav,

nikakvih playback-ova nije bilo,sem nekoliko matrica koje su i sastavni deo tih pesama.Zvuk i svirka dobri,izuzev prve pesme gde je bass malo gruvao ali vec na drugoj,sve se sredilo!
Utisci su veoma pozitivni(sto je i za ocekivati),
i mislim da je Digidesign Venue "sjajno izgurao"!

LACKY 19-08-2006 01:40 AM

Iz objektivnih razloga nisam bio na koncertu Toto-a, tako da niti zelim niti mogu da polemisem o tom dogadjaju ( mada su mi ortaci rekli da je bilo dobro). Bio sam na koncertu Snake-a i pobegao posle 15 minuta (odavno nisam pokusao da gledam bezvezniji koncert). I sta sade?, treba da se ubedjujemo o tome ko je u pravu a ko nije!
Pa svi smo u pravu! Nekome je bezveze ovo a nekom ono ( stvar afiniteta i ukusa).
A kada ste vec pokrenuli tread o najprecenjenijem bandu, ajde stisnite petlju pa izglasajte najprecenjenij domaci band!

MUzzY 19-08-2006 02:11 AM

Auuu... tesko pitanje :) Amadeus? :D
Po mom misljenju Negativ je najvise podcenjen bend kod nas :( ...

LACKY 19-08-2006 02:15 AM

Pitanje nije bilo podcenjen nego precenjen mada u igri reci nisi mnogo promasio!

MUzzY 19-08-2006 01:40 PM

za precenjen sam napisao amadeus ...

Dexxy 19-08-2006 02:36 PM

Mislim da je TOTO malo neprofesionalno odradio koncert u Srbiji (ili Crnoj Gori, kako su rekli). Pevac nije sastavio dva tona, riknuo je skroz. Svirka je bila dobra, ali generalno je bilo odradjivanje, bez obzira sto je trajalo skoro 2 sata. Po meni najbolji do sada je bio Eros....

Arthur 22-08-2006 12:17 PM

Bend - precenjen? Nemamo mi bendova koji se uopste cene.. eventualno mi ide na qrac ovoliko forsiranje novog Van Gogha, narocito ove blago dosadne pesmice... A o podcenjenim bendovima bih mogao romane... al necu ! ;)

Dushan_S 23-08-2006 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by Aleksandrija
Ne znam da li je neko od vas bio na koncertu,ja nisam,ali sad dobih utiske sa koncerta!Zapravo,bar po misljenju i utiscima,jel, te osobe koja mi je poslala taj mini izvestaj-koncert je bio prilicno dosadan,poseta relativno slaba-kazu oko 5000 ljudi,mada je,kaze,delovalo kao da ima i manje.

To je odlična poseta. To je TOTO pobogu, bend koji niko nikad nije slu?ao ovde. Na legendama kao ?to su Kiss je bilo 5000 ljudi kod nas. Ja sam iznenađen da je i ovoliko ljudi do?lo, ODLIČNA je bila poseta!
Koncert je bio SJAJAN, a tvom izve?taču objasni da mora da zna vi?e od 2 albuma Toto. Koncert nije bio ni?ta bolji niti gori od bilo kog DVD-a Toto-a pa jednostavno mo?da ta osoba onda ne voli Toto i gotova stvar.

Quote:

Izmedju ostalog,organizacija je totalno zakazala(doduse za Sky music je ovo verovatno prvi veci koncert,pa im se moze oprostiti),repertoar pesama slab,izuzev svakako Hold the line,koju su,kaze,zaista fantasticno izveli,Rossan-u...
Po kojoj logici slab? Odsvirali su skoro sve najveće hitove osim Đorđe Prođe i to je toliko iza?lo na nos da mi i nije ne?to ?ao. ?ta je smetalo sa organizacijom, ni?ta nije bilo ni bolje ni gore nego na Whitesnake-u. Zvuk je bio mnogo bolji, to da. Na Toto-u.

Quote:

Naravno,kao i na koncertu Whitesnake(na kojem sam bila),obezbedjenje su bila ona goveda iz Doma omladine,koja ni onda, a izgleda ni sada nisu umela da procitaju na akreditacijama da si novinar!Sve u svemu,nije bilo dozvoljeno snimanje,one gmazine iz obezbedjenja nisu odobrile ni snimanje u trajanju od tri pesme ,kao sto je bio slucaj na koncertu WS.
A to je sad neko iznenađenje, kao svuda u svetu svi snimaju samo ovde ne mo?e?
Quote:

Da,ne kritikujte WS!Njihov koncert je bio vrhunski,ono sto je ovoj publici trebalo,da se podseti malo sta je to bila dobra muzika.O tome svedoce i utisci,ne samo moji,vec i drugih koji su bili na koncertu.
Eto,tako.
A ?to pi?e? da upoređuje? ne?to gde nisi bila i ne?to gde si bila? Ako ćemo realno, koncert Toto-a je bio mnogo ozbiljniji od Snejka zvučno, nego ?to ljudi ovde vi?e vole Snejk, pa je drugačija bila atmosfera.

Quote:

Nazalost nisam bio, ali po utiscima mojih prijatelja koji su bili moram nazalost da se slozim sa Aleksandrijom :( Skoro pa 100% isti utisci. Smor koncert tehnicki dobro izveden sa solidnim ozvucenjem itd. Mozda je problem bio u tome sto ljudi nisu upoznati sa novim materijalom? Svi nekako cekaju te starije pesme... jbg.
Imali su 100% "popularniji" repertoar od pro?le turneje na kojoj su svirali samo stare stvari. To ?to su oni svirali pesme koje se ne nalaze na "Best Of Toto" koji su spakovali bugari 1996 godine ne znači da ne?to nije valjalo. Ili ?to ljudi ovde znaju samo za 3 pesme i to su pevali. I konačno, taj komentar koncert je "tehnički" dobro izveden, sve odlično zvuči (solidno ozvučenje, vidi ti njih, odličan je bre bio zvuk) samo je bilo dosadno... Mislim jebote. JEBOTE. Polomi?e se ljudi od dobre svirke, i sad neko slu?a koncert i zato ?to ON NE ZNA repertoar jer mu je album Hydra ili ?ta već mislena imenica, kao "dosadan je koncert". Mislim... :rolleyes:

Quote:

Pa zna? kako ja mislim da se nije on ispalio. Mi smo se ispalili. Ispalili smo se ?to smo isti ko i fuckin Trinidad & Tobago, pa ako je to za uporediti sa nekim eventualnim odlaskom nekog odavde tamo. I onda se Srbin Turista ispali pa ka?e "It is so nice here in tobago" a ljudi unaokolo se uvrede ili kao "vidi ?to se ispalio, misli da je u tobagu a u stvari je na trinidadu."... To pokazuje da smo mi sme?ni sa na?om neurednom politikom, zajebancijama oko imena dr?ave/dr?ava i da smo 48-a rupa na svirali na ovoj planeti. Jednom kad budemo ozbiljna dr?ava, onda neće niko gre?iti. I gotova stvar.

MUzzY 24-08-2006 04:08 PM

Stoji ovo sto si napisao ali utisci koncerta koje sam ja slusao su dolazili od ljudi koji jako vole i postuju taj bend i jako dobro znaju njihov repertoar.
Opet necu vise da komenatrisem posto nemam prava jel nisam bio na koncertu...

Aleksandrija 24-08-2006 04:14 PM

Quote:

Stoji ovo sto si napisao ali utisci koncerta koje sam ja slusao su dolazili od ljudi koji jako vole i postuju taj bend i jako dobro znaju njihov repertoar.
Opet necu vise da komenatrisem posto nemam prava jel nisam bio na koncertu...

Bas tako!Inace,dobro je sto ima ljudi koji ce da nas prosvetle:rolleyes:

Dushan_S 24-08-2006 04:58 PM

Naravno, ja sam oduvek rad da prosvetljujem. Nikakvih problema nema, samo pitaj! Šta treba? :D

A normalno da mi smeta kad se kaže da koncert nije valjao a argumenti su takvi da se po istim argumentima može dokazati da je Ceca za 10 klasa bolja od Whitesnake-a. Kako je bilo na Ceci i šta svi kažu? Bio je bolji zvuk, a sjajni muzičari. Više razglasa u vataži. Koncert je duže trajao. Više je ljudi bilo. Bila je bolja organizacija. Ljudi su znali sve pesme od početka do kraja i pevali zajedno sa njom, čak se i plakalo, a ne ko na Totou i whitesnake-u, ništa ih ne razumeš, ne pričaju srpski. Eto to su argumenti koje su "Prijatelji koji su bili tamo" naveli. Znači Ceca je naj naj, Whitesnake duva u frulu, i to je tehnički dokazano... To što se tiče argumenata ;)

A što se tiče komentara ljudi, od nas petoro koji smo zajedno otišli, niko sem mene ne zna ceo opus Toto-a, (a i ja sam jedva slušao nekih par starijih albuma) i niko se nije bunio, dapače.

A konačno "Dobar provod" i "Bilo je super" su posledica toga da se svi parametri poklope, radilo se o koncertu ili o žurci i izlasku na splav. Ako se gleda tako, onda je bolje otići na Black Panters-e jer će tamo da sigurno bude ludilo. Ko je išao na Toto zato da vidi kvalitetnu svirku i čuje pesme koje je zaista slušao kući, taj se nije razočarao. Imam sve od njih što postoji na videu, i tako kako je recimo izgledao koncert u Amsterdamu 2002 osim što je bilo naravno više ljudi, ništa mnogo lošije nije izgledao ni ovaj koncert. Nego su ljudi Džudže. Svi su hvalili koncert Metalike kako je bio do jaja a Metalika ispadala iz ritma i zvuk je bio onako na momente. A Kiss koji su doveli kompletan stage show svojevremeno ali nemaju publiku ovde, ili Living Colour zato što ih malo ko pamti su nebitni. Ljudi ne razlikuju šta je kvalitet sam po sebi, a šta je doživljaj... Na metalici je bilo super jer je atmosfera bila super, lože se na taj bend, željni su, znaju sve pesme, i to je to, ali ne zato što je bend morao da uradi nešto izuzetno da bi se ljudi tako osećali. Da se ljudi lože samo na formu, umesto na sadržaj, to ne valja (iako je mnogo češće upravo tako, na žalost). Onda je Mozart sranje jer nema bengovanja na koncertima i suvi led i eksplozije se retko dešavaju, a raja ne peva sa simfoniskim orkestrom u horu. Dosadan Mocart brate!

Jel dosta prosvetljivanja? ;) :p

MUzzY 24-08-2006 06:27 PM

Nemoj vise, molim te! :D

I sad da se vratimo na pricu o ukusima ...

Aleksandrija 24-08-2006 10:15 PM

@Dule,ako mi opet bude trebalo prosvetljenje(muzicko,naravno)ja cu ti se obratiti,ipak si ti kompetentniji po tom pitanju,mora se priznati:rolleyes:

A,sto se ukusa tice,ako mislis na one precenjene domace bendove,tu imam slicno misljenje kao I Arthur.Ne da ja ne volim Van Gogh,ali iskreno su mi dosadili,a i Djule mi nije omiljeniji lik!

Dushan_S 25-08-2006 03:31 AM

Quote:

Nemoj vise, molim te! :D

I sad da se vratimo na pricu o ukusima ...

:D Mislio si da će to tek tako proći :p

Quote:

@Dule,ako mi opet bude trebalo prosvetljenje(muzicko,naravno)ja cu ti se obratiti,ipak si ti kompetentniji po tom pitanju,mora se priznati:rolleyes:
Ima to veze sa svačim, od psihologije masa do toga ko je popularan na kom delu zemaljske kugle a ne sa muzikom (jer da su recimo legende RUSH pravili ovde koncert bilo bi hiljadu ljudi i niko ne bi znao ni jednu pesmu, i verovatno bi neko kometarisao kako je bilo dosadno, a idi pogledaj Rush In Rio DVD kako izgleda maleni koncert u Riu pred prepunom marakanom... Koliko tamo staje, preko 100 000 ljudi, tako ne?to?) To ?to bi ovde bilo malo ljudi i niko ne bi pevao ne bi značilo da su Rush smor nego da smo mi smor i da pojma ne znamo. ( btw kad već pričamo o obrazovanju, pogledaj dotični dvd ili divX ?ta već, sjajan, ali SJAJAN 'cert)

Quote:

A,sto se ukusa tice,ako mislis na one precenjene domace bendove,tu imam slicno misljenje kao I Arthur.Ne da ja ne volim Van Gogh,ali iskreno su mi dosadili,a i Djule mi nije omiljeniji lik!
Pazi kad ne mislim na njih. Nemam ni jedan domaći CD da mi nije poklonjen. Mislim da smo bili ok 80-ih, a ne volim pa apsolutno ni?ta ?to se mo?e videti na domaćim top listama osim mo?da par stvari (eto Marčelov album mi je gotivan recimo) pa mi onda sve dođe kao precenjeno. Niko nema dobre pesme, kao čuje? ne?to i vauuuu hit!
?to ti se ne sviđa Đule, ba? je fin i sjadak :D

Gulanfer 28-08-2006 10:03 AM

"To što bi ovde bilo malo ljudi i niko ne bi pevao ne bi značilo da su Rush smor nego da smo mi smor i da pojma ne znamo."

Evo ovde je sve sazeto !

Inace bio na koncertu i moji utisci ( znam sve pesme koje su svirali ) su vrlo pozitivni. Jeste pevac puko dobro na par mesta ali i to se desava, playback ? koji bre playback ? Svirka i zvuk vrlo dobri mada mi se nije svideo solo u kingdom of desire ( ja ocekivao vise ) ali to je moj utisak. U greskica u Rosana , koju je Steva prokomentarisao sa We all do mistakes , and than we call it jazz ( ili tako nekako sad bas nemogu dobro da se setim ) .
Sve u svemu meni bilo dobro - neznam sta su drugi ocekivali.

Zao mi samo sto nisam upoznao Duleta ali ako se sledece godine poklopim sa Nidzinim dolaskom moracemo da se vidimo.

Pozdrav.

Dushan_S 28-08-2006 07:41 PM

Pa mogo si da se javi? za neku kaficu nabrzaka, bio sam na koncertu ba? sa jednim Nid?inim bliskim ortakom... Javni se next time na vreme ranije, pa ti bacim broj mob-a preko foruma da zvrcne? kad si tu!

Dersu Uzala 12-09-2006 02:18 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
legende RUSH

Di me nadje :) . Nego, imaju oni i bolja live izdanja. A brate u Brazilu bi i Laki Pingvini odrali na Marakani. Vole ljudi da partijaju i to je.

All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM.