![]() |
Oggy
BTL je u pitanju |
Nikad se nisam zafrkavao s akusti?nim gitarama. To mi je uvijek bilo najdra?e, najlak?e i najbr?e. Ne mislim da je imam u malom prstu, ali ?ovjek bi do?ao u studio s Martinom ili Lariveom od 3000 eura, to bi spi?io na neumana od isto toliko novaca i nema tu mudrolije. Nekada bi bio toliko bezobrazan da je ?ak nebi taknio ni ekvilajzerom. Naravno, to su moja iskustva jer su mi na dohvat ruke uvijek sjajan gitarista, dobar mikrofon i najbolje gitare, ali te?ko je tu izvu? pravilo. Nekada mi je toliko ton gitare drag i sladak, da bi na kraju sve podredija njoj,tj. izgubio malo kriterije o zvuku i dojmu iste.
|
Quote:
RAdi se o drustvu nekih producenata koji su kao neke velike face. I tako su 2 tipa preslusavala snimku treceg i divili se nevjerojatnoj snimci klavira. Totalno su se odusevili zvukom! Covjece, pa sa kojim si micovima ovo snimao i gdje? Sigurno si koristio.... bla, bla.... Snimao sam tu doma. Pa gdje ti tu stane koncertni klavir? .... Pa ne mozes u ovom prostoru pravilno postaviti klavir i mikrofone u tako malom prostoru. Ma ne. Ustvari, radi se o tome da sam snimio dole u podrumu svoj prastari digitalni klavir sa SM57. :shock: :shock: Ma daj? Pa ne mozes tako dobiti pravi zvuk klavira. To je LOSE! BAD, BAD, WRONG, WRONG.... Pa je li zvucalo LOSE? Pa ne, ali .... Onda je ISPRAVNO.ubacio se treci sugovornik. Poanta je jasna. Poput pre-eha na vocalu od LED ZEPPELIN "Whole Lotta Love" koji se dogodio nezgodom/pogreskom pri snimanju traka. Ili gitarski solo grupe YES "OWner of a lonely heart" koji je slucajno snimljen a ustvari je bio zagrijavanje smrznutih prstiju gitariste. |
Ja se najvise slazem sa Antishom! :D :D :D
Pa naravno, cela je prica oko usnimka i u tome sta se usnimava (postoje naravno i izuzeci). 3000+3000= dosta " skup" snimak. |
Pa naravno! I ja! :D
Dobra stvar je dobra stvar! I samo ponekad losa stvar moze biti dobra. Dok je dobro uvijek dobro. |
Osim kad je lose :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :guitar:
|
Quote:
|
Kad se gleda izdaleka, poslednje sto pomislis je da smajli svira gutaru... :shock:
|
Quote:
|
:lol:
Ej, pa ovo k'o chat! U real time-u ! |
All times are GMT +1. The time now is 12:10 PM. |