Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sonar 4 i uskoro Cubase SX3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9521)

SandRob 03-09-2004 06:46 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

Originally Posted by ti
Select tool automatically changes to pencil tool when moving mouse pointer to a velocity MIDI controller lane.

he, he... ovo je bilo u atariju prije 100 godina... ali ja i dalje ne vidin da su sredili logical i key editor... i ne pise pise puno toga o markerima. ovi sad su im totalni promasaj :cry:

Quote:

Originally Posted by ti
External FX plugins allow integration of external hardware signal processors into the VST mixer as insert or send effects.

zanimljiva mi je i ova sinkronizacija sa vanjskim efektima. vjerojatno ce na isti nacin bit moguce insertirat pulsarov plugin u sx mixer bez da se koristi xtc mode. jebate, to bi bilo divno. :roll:

Prvo da kazem da im je ovo sve odlicno ali ne verujem da ce uspeti to sa insertovanjem efekata. Jebote pa to bi billa....a ne ne to su bajke za malu decu!

Edit :ovaj loop engine ce mi se posebno svidjati jer ce onda moci lepo live stage raditi sa cubase-om

ma nebi treba bit nikai problem insertirat neki hardwarevski kompresor u sx-a. samo treba od toga mista signal odvuc do procesora i vratit ga nazad.
pa to mozes i sad sa pulsarom. doduse, ne direktno u predvidjen insert, ali mozes, recimo neki bus iz nuenda poslat u adat destination da preko adata ide u kompresor i preko njega i adat sourcea da se vraca u mixer od pulsara ili ako bas hoces u asio.

samo sto ces sad moc insertirat hardwarevski kompresor, eq i sl. bilo di u nizu (dobro, i to se moze ali je komplicirano) bez problema... pretpostavjan :wink:

SandRob 03-09-2004 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Originally Posted by Eon
Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara

uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!

ma njemu je svejedno, on ce ionako koristiti ASIO izlaze i ne kapiram kako ce da razlikuje sta je hardver a sta je Scope :)

scope je prakticki hardware ;) umisto da signal odvuces do vanjskog procesora, odvuc ces ga do pulsarovog i vratit nazad. 8)

Eon 04-09-2004 09:11 AM

Quote:

Quote:

Quote:

Originally Posted by Eon
Mislio sam sa pulsarom sto sandro rece da mi je to neverovatno, mislim da su pre mislili na externe hardverske efekte a ne na softverske efekte koji su namenjeni i na druge sprave, zasto onda ne bi napravili sistem da bez koriscenja XTC-a mozes koristiti Synthove pulsara

uostalom cemo videti, ti imas lunu i probaj prvi!!!

ma njemu je svejedno, on ce ionako koristiti ASIO izlaze i ne kapiram kako ce da razlikuje sta je hardver a sta je Scope :)

scope je prakticki hardware ;) umisto da signal odvuces do vanjskog procesora, odvuc ces ga do pulsarovog i vratit nazad. 8)

To sam i probavao i radi bez problema. Sistem bez XTC-a ne moze ja mislim prvo zbog politike Creamware-a, jer bi onda probili taj kod ili vec sta je i nastale bi tuzbe. Zato sam i rekao da su to bajke na drugom spratu

SandRob 04-09-2004 09:29 AM

po meni bi taj plugin u sx-u, preko kojega bi insertira vanjski efekt, treba bit vrlo jednostavan. ima bi 2 prozorcica u kojima bi bira bus preko kojega ce signal izac i vst in preko kojega ce se vratit.
u scopeu bi to samo trebalo popratit sa projektom i to je to. :roll:

puRe 04-09-2004 10:27 AM

Quote:

po meni bi taj plugin u sx-u, preko kojega bi insertira vanjski efekt, treba bit vrlo jednostavan. ima bi 2 prozorcica u kojima bi bira bus preko kojega ce signal izac i vst in preko kojega ce se vratit.

Tacno tako...ja ne vidim sta tu provaljuju Creamware :roll:

Eon 04-09-2004 01:53 PM

Quote:

Quote:

kako ne shvatas???

XTC bi puko a tako i jedan deo CW-a kojim se oni duboko ponose, znaci, bio bi neiskoristiv itd.
Ne kazem ja da je to tesko za napraviti ili da to vec mozda i ne postoji u nekomercijalnoj svrsi ali jednostavno javno, legalno, zakonski kako god hoces je nemoguce.
Jedino kada se napravi dogovor sa CW-om onda ce biti.

Meni je to palo na pamet jos pre godinu dana i naravno da bi bila odlicna stvar jer bi mogao one odlicne efekte koristiti a istovremeno imati cw-ov mixer i uopste citav routhing

puRe 04-09-2004 10:07 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Quote:

kako ne shvatas???

XTC bi puko a tako i jedan deo CW-a kojim se oni duboko ponose, znaci, bio bi neiskoristiv itd.
Ne kazem ja da je to tesko za napraviti ili da to vec mozda i ne postoji u nekomercijalnoj svrsi ali jednostavno javno, legalno, zakonski kako god hoces je nemoguce.
Jedino kada se napravi dogovor sa CW-om onda ce biti.

Meni je to palo na pamet jos pre godinu dana i naravno da bi bila odlicna stvar jer bi mogao one odlicne efekte koristiti a istovremeno imati cw-ov mixer i uopste citav routhing

:banghead: :banghead: :banghead:

Da sumiramo, sa sadasnjom platformom ce ti ovo raditi jer sam vec video kako ce raditi to rutovanje FX-ova...

Eon 04-09-2004 10:13 PM

jao sto volim kada tvrdim nesto a zelim suprotno od toga i ispadne tako :D

SandRob 04-09-2004 10:26 PM

ali xtc nije nikaka filozofija. na istomu principu radu uad i poco.
znaci da bi cw moga ucinit da xtc radi istovremeno sa normalnin scope modom, samo sto zajebaju. :evil: mooozda bi trebalo imat 2 kartice. jednu za normano a drugu za xtc.

ti i sad mozes izvuc signal iz nuenda i iz konpjutera do vanjskog efekta i vratit ga nazad. to je sasvim normano, samo sto ces to u novemu sx-u moc ucinit iz inserta. pomocu tog plugina ces prakticki u insert (dakle, di hoces u seriji) stavit hardwarevski efekt.

zamisli tako iskombiniran niz za mastering, di ces npr. stavit prvo nekaki softwarevski lowcut, onda hardwarevski eq i hardwarevski comp, onda softwarevski psy-q od pulsara i na kraju softwarevski limiter od uada i dither :roll:

idekius 05-09-2004 01:47 AM

Quote:

Originally Posted by Eon

Sta tu ima da pukne? Pulsar XTC se ne proizvodi vise... Zaboravio si da se Pulsar sada zove Scope Project i da vise nema raznih vrsta i podvrsta Pulsara, pa je tako ugasen i XTC. Naravno, XTC opcija u Scope stoji i ti karticu mozes da koristis i tako, ali Pulsar XTC se kao takav vise ne proizvodi, tako da nemaju zasta da tuze Steinberg, cak i ako bude bilo moguce koristiti Pulsarove efekte u Cubaseu kao svaki drugi efekt.

All times are GMT +1. The time now is 07:24 AM.