![]() |
Quote:
Quote:
i jedno pitanje,da li ti samo g.rig pravi problem ili uopste svi VST efekti? |
trenutno rig upotrebljavam kao standalone, ne kao VST.
jednom kad ga tako osovim na noge, onda ?u ga probati provu?i kroz Ableton Live. dodu?e, mislim da ?u ga koristiti, za prvu ruku, samo kao standalone. onako, za upoznavanje i zafrkanciju, etc.. ka?em, samo me zbunjuje to da sve ide fino, dakle, gitara-in-[rig]-out ali - i nakon odabira ulaza/izlaza - ni?ta, tojest suhi signal. sad ?u ba? probat te asio4all drivere. nadam se da ne?e bit "ra?unala rade na bijeli dim..." Quote:
to jo? va?em i tra?em. |
[i, ljudi, prva ste liga. hvala vam najljep?a.]
|
*NEWSFLASH*NEWSFLASH*
asio4all ne poma?e. ista stvar se de?ava kao i sa MME, to jest, program se ru?i tek tako, vidi ASIO, odaberem ASIO, ali onda krepa. ?tovi?e, u control panelu drajvera stajalo je da je OUT disablean. sva?ta. RTFMao sam manual od prve do zadnje stranice, probao savjet iz troubleshootinga ali ni?ta.
hvala vam svima, jo? jednom, ali sad me ispri?ajte; idem na?i adekvatan zid za razbit glavu o. |
Dok ti ne naucis solidno da radis procice bar 1 godina , za to vreme pasce cena nekim karticama i racunarima koje su veoma skupe . Mislim da je za pocetnika idealan Audigy 2 + solidna polovna konfiguracija ( Athlon 1700+ , 512 ram ... ovu kombinaciju imam i funkcionise ) ili nesto slicno . I kad kupis pravu kartu i dobar racunar mozes ih koristiti kao drugu karticu i drugi racunar a naucices da stedeti ( moraces ) gde god je moguce sto je nuzno jer rad sa muzikom to zahteva .
Nikad se nemoj nervirati zbog problema sa programima i sl. - uvek ce bar nesto da ***** . |
no, eto, ipak sam uspio. dakle, ipak je to bilo do kartice. naime, na PCu ASIO se klao sa nekim drugim driverima. onda sam probao laptop (za?to nisam odmah probao sa laptopom? duga pri?a) i, nakon malo prtljanja, uspio sam.
fino. idem ba? vidjet kako ti driveri sura?uju sa absynthom i sl. [veseli_koljacu, rispekt!] |
bi mogao tko mozda snimit kakav kratki primjer sa NI Rig-om? zanima me kako to zvuci, distorzija da budem odredjeniji... bez bubnjeva i bassa i ostalog, cista gitara.. :wink:
evo ako koga zanima, jedan mali clip sto sam jos prije snimio, isto VST distorzija.. http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=2873 |
ovo sam ja snimao sa g.rig-om odavno,isekao sam samo zadnji deo gde se cuju distorzije,mada je zvuk za solo bezveze i produkcija je prilicno losa,pa mozes da cujes i da prokomentarises :)
(sada sam tek video da si napisao bez basa i bubnja a ovde ih ima :oops:) http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=1...72MBAP9CBW363N |
All times are GMT +1. The time now is 04:46 PM. |