Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sandrovo obecanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8545)

SandRob 13-01-2004 03:06 PM

da je moje znanje upola kao vladimirovo, ja bi se lupa nogama u guzicu od srice. nazalost, nije tako. zato kad god mi nesto nije jasno, ja lipo pitan vladimira i covik mi sve objasni.
on je knjigu pisa prije 10-tak godina, a u medjuvremenu su se neke stvari, sto se digitalija tice, ipak prominile. medjutim, sto se samog snimanja zvuka i produciranja tice, jedina bitna stvar koja se prominila je medij. nekad se snimalo na analogne trake, a danas na digitalne diskove. mikrofonske tehnike, podesavanje kompresora, efekata, mixanje... je ostalo isto, cak i u masteringu, di je digitalija okrenula mnoge stvari naopako, jos uvik se koriste analogne sprave.
sto bi reka na cinjenicu da jedan brian willson nikad u zivotu nije koristi diitalni reverb. cak i na svojoj najnovijoj ploci koristi iskjucivo prirodne ambijente - eho ploce i eho sobe?
buch vig - producent i bubnjar garbagea (producira je i nirvanu), snima digitalno, a onda sve prenosi na analogne trakase i mixa na engleskim pultovima iz sedamdesetih.
ovo lito san u korculi upozna americku glumicu i pjevacicu ammy jo johnson (poznatija je ko glumica - glumila je u zivot na sjeveru, felicity...). korcula joj se jako svidja, zeli tu kupit kucu, pa smo tako popricali o tome da kod mene snima album. cula se sa svojim producentom koji se slozi, ali je reka da ce on iz amerike donit mikrofon, pretpojacalo i trakasa - ostalo ga se ne tice.
digitalna tehnika u mnogocemu nema alternative, ali promisli:
jeli bolje pravo gitarsko pojacalo ili njegova digitalna simulacija?
prava traka ili simulacija? prava lampa ili simulacija? pravi reverb (prostor) ili simulacija?
dakle, jos uvik postoje kreativni razlozi da se koristi analogija. kamo srice da i ja mogu bit vise u "analognom fazonu", ali skup je to sport.

Eon 13-01-2004 04:58 PM

E da se tako lako knjige pisu Mogli svi bi ih pisali pa i ja :roll:
Mislim da je knjigu itekako tesko napisati jer postoje uslovi koji odredjuju smer pisanja knjige.Takodje mislim da je knjigu vezanu za produkciju jos teze napisati jer kako svi vidimo tehnologija samo ide gore i svaka knjiga koja se napise je po svom izlasku vec zastarela.Mnogo stvari vezanih za produkciju su univerzalne i zato mislim da Rackoviceva knjiga ima svoju sustinu koja se u njoj nalazi

Malo filozofije ali tako je

puRe 13-01-2004 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by sandrob
nazalost, nije tako. zato kad god mi nesto nije jasno, ja lipo pitan vladimira i covik mi sve objasni.

Mozda si u pravu da on ima to teoretsko znanje, ali mogu da se kladim u sve da ce svaki tvoj mix zvucati bolje od njegovog.

To je razlika...

Mogli 14-01-2004 05:12 AM

Quote:

Originally Posted by Eon
E da se tako lako knjige pisu Mogli svi bi ih pisali pa i ja :roll:
Mislim da je knjigu itekako tesko napisati jer postoje uslovi koji odredjuju smer pisanja knjige.Takodje mislim da je knjigu vezanu za produkciju jos teze napisati jer kako svi vidimo tehnologija samo ide gore i svaka knjiga koja se napise je po svom izlasku vec zastarela.Mnogo stvari vezanih za produkciju su univerzalne i zato mislim da Rackoviceva knjiga ima svoju sustinu koja se u njoj nalazi

Malo filozofije ali tako je

Nije problem napisati knjigu. Problem je napisati dobru knjigu. A sto se tice sustine, ja nisam u toj knjizi nasao ono sto sam trazio i zato sam je poklonio prijatelju, a ni on je ne cita. Volim jednostavne i prakticne stvari, a ne suvoparna izlaganja Marksovog kapitala. Cenim vasu fasciniranost tom knjigom i nemam nista protiv.

SandRob 14-01-2004 07:44 PM

a sto si ti ocekiva da ces nac u knjizi naslova "muzicki tonski studio" - carobnu formulu kako napravit svjetski no1!?
ja san u knjizi nasa upravo ono sto san ocekiva, a to je da opise studio i alate u njemu i mislin da je to vladimir napravi vrlo strucno.
naravno, da se svak s ovin ne mora slozit, ali bez ikakih argumenata gadit covika i napisat (pa i u sali) da je njegova knjiga "gomila sranja"...

... i ne samo da san dobi to sto san ocekiva, nego san u vladimiru dobi izvrsnega prijateja koji je, bez imalo sujete, spreman pomoc u svakon trenutku.

Mogli 14-01-2004 08:04 PM

Knjiga je super, ali u njoj ne pise kako da kad kreiram buseve u Nunedu,
postavim Out Scope 24 bit? Tamo mogu da izaberem samo 16bit. Inace ja nemam Pulsar, vec Lunu, ali je SFP univerzalna.

puRe 14-01-2004 08:23 PM

Quote:

Originally Posted by sandrob
naravno, da se svak s ovin ne mora slozit, ali bez ikakih argumenata gadit covika i napisat (pa i u sali) da je njegova knjiga "gomila sranja"...

Ako sam ono rekao bez argumenta onda ne znam...mozda samo neko nece da ih slusa/procita.

Sad ispada da ako kazem nesto protiv knjige to je isto kao da sam coveka napao :roll:

Quote:

... i ne samo da san dobi to sto san ocekiva, nego san u vladimiru dobi izvrsnega prijateja koji je, bez imalo sujete, spreman pomoc u svakon trenutku.
Mozda je takav prema tebi (iz neke koristi ili neceg treceg) ali njega poznajem u drugom svetlu (i to ne samo ja vec jos neki ljudi koje znam)...

P.S:
Preporucujem ti da otvoris jedan "Vlada Rackovic topic" i da tamo raspravimo sve, a ne ovako da bezveze to radis u threadovima koji nemaju veze (ovaj put si to zapoceo tako sto si sarkasticno prigovarao Mogliju sto je poklonio knjigu - ne vidim kakve to ima veze sa tobom).

SandRob 14-01-2004 10:34 PM

mogli, pa nisi valjda ocekiva da ces u knjizi "muzicki tonski studio", nac kako koristit nuendo i sfp? pa to ti sve pise u manualima i (izmedju ostaloga) na forumima poput rumskega (ni sam ne citan manuale :roll:). medjutim, ako nekoga zanima princip rada tonskog studija kupit ce knjigu. naravno da to ne mora bit knjiga vladimira rackovica. :wink:

puratoru, u tvomu potpisu je duze vremena stajalo kako je knjiga vladimira rackovica "gomila sranja". nisan zelio komentirat, da nebi ispalo da to cinim iz osobnih razloga, jer san se odavno deklarira kao vladimirov prijatej. uostalom, tvoje je pravo izrec misljenje o knjizi koju si posteno plati.
pogledaj malo ode, pa ces vidit da san se i tu suzdrzava bilo sto komentirat, ocekujuci da ces iznit dovoljno argumenata za svoju tvrdnju. moze bit da san nesto propusti, ali jedini tvoj "argument", koji san nasa, je to sto je vladimir u knjizi (sa 211 stranica) napisanoj prije 10-ak godina, reka da je "traka pouzdanija od diska", tako da stjecem dojam da su ipak u pitanju neki osobni razlozi, te da je tvoj "saljivi potpis" ipak svjesna provokacija.
ispricavan se mogliju ako je moju "opasku" shvati kao zlonamjernu, ali nisan odoli da se malo ne nasalim.
ne osjecan potribu da otvorin "vlada rackovic topic". to si moga ti napravit, umisto da kreiras "saljive potpise"?!

puRe 14-01-2004 10:49 PM

Ok, idem sutra lepo u knjizaru da kupim knjigu i da napisem sve sa citatima sta mi se ne svidja...posto je ocigledno da moram imati nekoliko stotina argumenata kako bi moje misljenje uopste bilo vazece.

Ono sto sam naveo je najveca glupost koju sam zapamtio...ovo ostalo je manje-vise moj celokupni utisak (ukratko - da knjiga nije prakticna i da ima neistina)...takodje, naveo sam da ce tako i da izgleda taj MMI (posto je Vlada tamo profesor a i imao sam prilike da vidim kod Boskovica listu casova koja je identicna sadrzaju njegove knjige).

To sto si moj potpis shvatio licno u potpunosti je tvoj problem. U njemu nema nista protiv tebe, Vlade ili bilo koga drugog. U pitanju je samo recenica koju sam izgovorio Boskovicu kad me je pitao kakva je knjiga.

ps:
Knjigu nisam kupio...pozajmio mi je prijatelj.

Mogli 14-01-2004 11:31 PM

Mene stvarno interesuje kako da kad kreiram buseve u Nunedu i to
tako da Out Scope bude 24bit , a ne 16 koji je tamo dat?

All times are GMT +1. The time now is 11:28 PM.