Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Aranzman i produkcija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8051)

Pedja 05-01-2004 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
Sve nedje jurim a nidje ne stizem.

Sale, nadje li sekretaricu? :D :wink:

Mogli 05-01-2004 10:23 PM

Ja sam posteno preslusao album jer mi je Vlada postao simbol muzickog otpora, ali ne nalazim onu caroliju sa prvog cd-a. Prvi album je maherski uradjen da jednostavno nema sta da se doda ili oduzme. Drugi nije zavrsen.

Boskovic 06-01-2004 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by Pedja
Quote:

Originally Posted by Boskovic
Sve nedje jurim a nidje ne stizem.

Sale, nadje li sekretaricu? :D :wink:

:wink:

Dezutilo 08-05-2004 11:52 PM

Rad sa aran?manima doveo me do nekih op?ih principa kojih se nastojim pridr?avat kako bi sebi olak?ao ?ivot:

- SKLADBU ZAPISUJEM U NOTE I U?IM JE NAPAMET. Ve? prilikom zapisivanja mogu mi se javit prve ideje.

- NE PALIM OPREMU PRIJE NEGO U GLAVI DOBRO PROKUHAM PJESMU. Aran?man, uglavnom, nastaje u mojoj glavi a ne u ra?unalu.

- KRE?EM OD OP?ENITIH STVARI PREMA POJEDINA?NIM. ?esto koristim synth sa GM pomo?u kojega brzo i ugrubo istresem ideje u kompi?.

- UVIJEK PJEVAM MELODIJU UZ ONO NA ?TO JE NASLANJAM. Prsti i predugo prosviravanje znaju odvu? u krivom smjeru.

- RAD SA RA?UNALOM OKUPIRA VELIKI DIO MOZGA, ZATO NASTOJIM ?TO VI?E POSLA OBAVIT NA BALKONU UZ CIGARETU. Dodatni razlog za to je i ?to se sa mog balkona se vide Bra?, ?olta i Splitska vrata.

- U OVOM POSLU ZAMOR DOLAZI BRZO - ODREDI PRIORITETE.

Sve ovo za nekoga mo?e biti hrpa gluposti, ali u mom slu?aju pali. :taz:

Eon 09-05-2004 08:45 AM

Kod mene u zadnje vreme to malo drugacije funkcionise :

Kada imam neku ideju palim kompjuter i radim loop koji je duzine melodije

Kada se dobro naslusam krecem da radim aranzman od jednostavnijeg ka slozenijem

Posle onog kostura aranzmana prelazim rad bezbroj puta kako bi upotpunio i resio stvari u aranzmanu

Posle toga ide produkcija koja je isla i u toku rada aranzmana, razmisljanje gde sam pogresio koje traje uvek i nezadovoljstvo koje me muci stalno

ANTISHA 09-05-2004 08:51 AM

Quote:

Originally Posted by Eon

Posle onog kostura aranzmana prelazim rad bezbroj puta kako bi upotpunio i resio stvari u aranzmanu

Posle toga ide produkcija koja je isla i u toku rada aranzmana, razmisljanje gde sam pogresio koje traje uvek i nezadovoljstvo koje me muci stalno

Isto kao da slu?am sebe!
kad sve zavr?im uvik se pitam ?emu to sve?, za koga?, za?to sam uvik nezadovoljan, a nikad zadovoljan? itd. Onda ohladim glavu, pa budem malo realniji - i nije tako lo?e: bar za -3, zaklju?na na kraju godine:3.

ANTISHA 09-05-2004 08:53 AM

Quote:

Originally Posted by Dezutilo
Rad sa aran?manima doveo me do nekih op?ih principa kojih se nastojim pridr?avat kako bi sebi olak?ao ?ivot:

- SKLADBU ZAPISUJEM U NOTE I U?IM JE NAPAMET. Ve? prilikom zapisivanja mogu mi se javit prve ideje.

- NE PALIM OPREMU PRIJE NEGO U GLAVI DOBRO PROKUHAM PJESMU. Aran?man, uglavnom, nastaje u mojoj glavi a ne u ra?unalu.

- KRE?EM OD OP?ENITIH STVARI PREMA POJEDINA?NIM. ?esto koristim synth sa GM pomo?u kojega brzo i ugrubo istresem ideje u kompi?.

- UVIJEK PJEVAM MELODIJU UZ ONO NA ?TO JE NASLANJAM. Prsti i predugo prosviravanje znaju odvu? u krivom smjeru.

- RAD SA RA?UNALOM OKUPIRA VELIKI DIO MOZGA, ZATO NASTOJIM ?TO VI?E POSLA OBAVIT NA BALKONU UZ CIGARETU. Dodatni razlog za to je i ?to se sa mog balkona se vide Bra?, ?olta i Splitska vrata.

- U OVOM POSLU ZAMOR DOLAZI BRZO - ODREDI PRIORITETE.

Sve ovo za nekoga mo?e biti hrpa gluposti, ali u mom slu?aju pali. :taz:

Ja sam mislija da ti nema? glavu, a ono..... eto ti vra?e! :lol: :lol: :lol:

Eon 09-05-2004 09:00 AM

Quote:

Originally Posted by ANTISHA
Quote:

Originally Posted by Eon

Isto kao da slu?am sebe!
kad sve zavr?im uvik se pitam ?emu to sve?, za koga?, za?to sam uvik nezadovoljan, a nikad zadovoljan? itd. Onda ohladim glavu, pa budem malo realniji - i nije tako lo?e: bar za -3, zaklju?na na kraju godine:3.

hehe istina je da je nezadovoljstvo stvar koja je uvek prisutna ali i nije toliko losa jer uvek nesto popravis i postoji uvek samokriticnost za sve uradjeno tako da ce ocena uvek ici gore.
Posle par nedelja kada poslusam neki moj rad uvek sebi kazem :"ovo ja nisam radio" :idea:

Mogli 09-05-2004 09:31 AM

Jednom sam citao interviju Gorana Bregovica. Kaze Brega -,, Kad posle nekog vremena cujem svoje stare pesme, cudim se sam sebi kako sam to mogao napraviti i pomislim da tako nesto vise necu moci..."
btw Zamisli samo pesmu - snijegovi, ruzmarin i sas...Kako bi to zvucalo u danasnjoj produkciji. Za mene je sama pesma najvaznija, ali volim i dobar sound.

Dezutilo 09-05-2004 09:39 AM

Quote:

Originally Posted by ANTISHA
Ja sam mislija da ti nema? glavu, a ono..... eto ti vra?e! :lol: :lol: :lol:

To je zato ?to je uglavnom nosim u torbi. :kesa:

All times are GMT +1. The time now is 04:36 AM.