![]() |
Pa gosn Denykenov tutorial je samo jedan od nacina a svi su ispravni.
Slazem se u potpunosti sa Janom i njegovom opaskom o muzikalnosti. |
Re: Slow attack comp na vocal..?
a dobro jes upravu ste, ne sporim, ali meni (mozda cak nikom vise) da nisam cuo da se kompresijom postize i sama 'dimenzija/dubina/mesto' zvuku ja bih iskljucivo koristio kompresiju za (ako je vokal u pitanju) skoro ubijanja dinamike.....pokusaj dobijanja 'jaceg' vokala...
verovatno bih i bez tog tutorijala shvatio ali mi je ovo ubrzalo proces za neki duzi period |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Å*to jednostavno ne bi stavio neki LA-2A ili 3A i stvar je reÅ¡ena?
|
ma zanimalo me kako comp funkcionise..konkretno attack...mogo sam da pustim njih ali nije toliko interesantno haha :)
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Meni su sugerirali da je najbolje i najčišće vokal step by step podešavanja sa faderima i nivo glasnoće. Tu kvalitetan vokal zadrži vjerodostojnost. Ako sam razumio "polemiku".. za mene je compressor bolje nikad ne upotrijebiti.:da: Ako se glas u mixu lepo cuje celo vreme, onda ga nema razloga vise komprimirat, jer ce se tako razjebat sve ostalo. |
haha zanimljivo...ja sam pod njihovom automatizacijom mislio na to rucno podesavanje kao sto i ti kazes...posto se u FL-u to zove 'creating automation clip' ja zbog toga i povezao to...
ali mislim da jan i vasa misle takodje na to rucno podesavanje 'svake reci' zasebno, nek isprave ako gresim |
All times are GMT +1. The time now is 06:48 AM. |