![]() |
Re: Kako spojiti ovoliko vokala?
Quote:
I ovo je moguce EDIT: Evo i akapele, nije bas najbolji kvalitet, ali cuje se tacno na 1:00 https://youtu.be/jeUn1Q9E92s?t=59 Po meni ovo moze biti i da su samo 3-4 vokala u razlicitim intonacijama |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
OT: Meni recimo ti unis prateci vokali nemaju nikakvu svrhu, kad nisu spot on samo narusavaju razumljivost glavnog vokala (narocito kada se sibilanti razilaze), a pak kad ih izeditujem da budu tacni, zvuce ko korus ili pojacavanje samo neko... A mahom miksam rep, pa se desava hvala bogu da mi posalju po 5-6 unisona tejkova repa, neki me puste da radim sta hocu, a neki se naljute ako neki tejk ne upotrebim... to je kurslus ... Ima mi smisla u repu recimo da postoje dva kanala koji naglase neke stihove, i da se u tim momentima sa leve i desne strane pojave istovremeno, tipa na rimama itd... Ima mi smisla i dupli vokal koji je intonativno iznad ili ispod glavnog vokala (ala 2pac) ali nisam fan toga, ali da, dozivljavam horor svaki put kad dobijem gomilu unisonih vokala, sad dal je pevanja ili rep, manje je vazno... Teze se izborim sa repom, jer treba gomilu reci doterati da se ne razilaze. |
E hvala na razresenju slucaja :D znaci da se ne trudim da snimam 'mnogo' puta istu stvar, vec 2-3 puta i malo se to kompjuterski sredi, hvala opet, uzecu neki dan da cackam to :)
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Brate Joco, sve uvek shvatis naopako :D
|
hahahhah
mislio sam kompjuterski: kompresori, ekvilajzeri :P dobro, bitno je da sam shvatio da ne treba 10ak puta da se snima i da mora da se zna kako se i sta snima :D inace @jan, mislim da je i Reksona koristio to sa duplim vokalom, mozda cak u svim njegovim pesmama |
Quote:
Ma joj, ni kompresori ni ekvilajzeri nista su sekundarni, Treba da se odrepuje/odpeva u razlicitim intervalima, a ako pak onaj ko peva ne ume onda neki harmonajzer ili nesto... Mada sam ja uvek za prirodno... Zato Vasa kaze muzicki treba da se sredi a ne kompjuterski |
s obizrom da bih radio ja ili bi snimao sa amaterima, iako volim prirodno, morace harmonajzer neki, jbgg
|
|
All times are GMT +1. The time now is 04:31 AM. |