Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ValhallaDSP Plate (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47872)

Jan 27-02-2016 11:04 AM

Re: ValhallaDSP Plate

Quote:

Originally Posted by Ghost Dog (Post 369965)
Malo mi je žao Å¡to sam startovao topic, jer ispade nekako bezveze (nepotrebna rasprava, ni oko čega, praktično :)).

Ali, čudi me Å¡to je Å¡to je priča otiÅ¡la u smeru dugih reverba?!

Meni, bar do sada nije padalo na pamet da Plate koristim za tako neÅ¡to (niti "odvrćem" reverb previÅ¡e i inače). :)

Hej, barem izmedju Rhina i mene je klasicno "bistrenje politike" i prijateljska debata :D

Ja sam s vremena na vreme koristio duge plate-ove :D

Rhino 27-02-2016 12:41 PM

Cujes zao. Samo picite :)

Ghost Dog 27-02-2016 09:09 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 369967)
Cujes zao ....

I to što kažeš.

Nisam ja počeo da spominjem Adelle, Dianu Krall i dugačke reverbe. :D

Rhino 28-02-2016 12:01 PM

Pa da. Mozda smo mogli o kriketu da prozborimo umjesto o reverbima u bilo kojem obliku? :)

Nismo otisli daleko od teme. Ne kapiram zasto se smaras? Evo meni je sad zao ako je tako.

Ako hoces ono bas konkretno i iskljucivo on topic, tj da ne pomenemo nista drugo osim doticni softver, ok..

Sto se mene licno tice valhalla dsp plate je ok efekat u domenu vst price... Ocu reci da je iskoristljiv i u dobrim odnisima sam s njim, ali isto tako mogu da i da zivim bez njega bez problema. Ne dozivljavam ga kao bilo sto posebno 'inovativno' ili napredno.
To je na kraju krajeva moj estetski dozivljaj istog.

Ghost Dog 28-02-2016 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 369977)
....Nismo otisli daleko od teme. Ne kapiram zasto se smaras? Evo meni je sad zao ako je tako ....

Ma jok, opušteno. :)

awacs 28-02-2016 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 369956)
Inace, da, mnogo EQ-ujem FX kanal pre reverba, jedino tako mogu da namestim da mi reverb ima smisla.

Zar ti nije lakše da čačkaš rane refleksije i predelay? Dobro, ima razlike u tome da li koristiš reverb kao SFX ili prosto ambijent, ali opet... :) Uopšte uzev, delay line u reverbima (early/late reflections) je prilično važan za čujnost reverba.

Što se tiče simulacija starinskih sprava (LX480 i Valhalla VV), u njih više signala treba da se gurne. To su ti mahom simulacije 8- ili 16-bitnih aparata, tad je svaki decibel u ulazu bio dobrodošao :) Ne povratilo se :)

Pozdrav,

Vasa

Jan 28-02-2016 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 369979)
Zar ti nije lakÅ¡e da čačkaÅ¡ rane refleksije i predelay? Dobro, ima razlike u tome da li koristiÅ¡ reverb kao SFX ili prosto ambijent, ali opet... :) UopÅ¡te uzev, delay line u reverbima (early/late reflections) je prilično važan za čujnost reverba.

Å*to se tiče simulacija starinskih sprava (LX480 i Valhalla VV), u njih viÅ¡e signala treba da se gurne. To su ti mahom simulacije 8- ili 16-bitnih aparata, tad je svaki decibel u ulazu bio dobrodoÅ¡ao :) Ne povratilo se :)

Pozdrav,

Vasa

Veruj mi da cackam svaki parametar :D

Al eto, dao si mi odgovor, uvek sam imao utisak da moram vise da dodam kad god bi ih koristio ...

Al evo sad nesto sto ne mora nuzno da bude u moju odbranu, juce gledam ovaj CLA tutorial sto je Slate izbacio i upravo, svaki reverb je LX480 u projektu (mada reverb i nije toliko bitan u tom miksu po mom misljenju), i on objasnjava zasto EQ-uje pre reverba na FX kanalu (gle cuda?), i pustio je taj neki dobos koji je ulazio u FX kanal i kao ugasio EQ i kaze (Where's the reverb gone?) i dodao da bez pre-EQa mu se reverb gubi ... Apsolutno isto iskustvo i osecaj imam i ja 10 godina unazad od jucerasnjeg dana kad sam video "mesiju" kako to radi, moje shvatanje je da to ljudi rade dekadama u nazad, cak Pensado taj pre-eq na FX kanalu zove "Abbey Road trick" i kao na Bitlsima su ga jos radili

NIelectroy 28-02-2016 09:47 PM

Samo dobro odradis automation i 50% posla si zavrsio, cela poenta oko post-modern reverba , nebula ima dobre plate reverbe ali treba kombinovati vise reverba da bi se dobio ceo proizvod sto se kaze. Svi to znate vec, sta da vam ja pricam.

alavuk 28-02-2016 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 369980)
Apsolutno isto iskustvo i osecaj imam i ja 10 godina unazad od jucerasnjeg dana kad sam video "mesiju" kako to radi, moje shvatanje je da to ljudi rade dekadama u nazad, cak Pensado taj pre-eq na FX kanalu zove "Abbey Road trick" i kao na Bitlsima su ga jos radili

https://www.youtube.com/watch?v=4lNckK8N3to ovo ?

Haxli 28-02-2016 10:10 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 369980)
...moje shvatanje je da to ljudi rade dekadama u nazad, cak Pensado taj pre-eq na FX kanalu zove "Abbey Road trick" i kao na Bitlsima su ga jos radili

Ne samo on... :)

<iframe width="560" height="320" src="https://www.youtube.com/embed/4lNckK8N3to" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Totalno off, van priche...
Nije loshe pogeldati tih "101 Mixing Tricks" by Bobby Owinski :)

Edit:
Isti link LOL @alavuk

All times are GMT +1. The time now is 10:29 PM.