Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Besplatni audio editori (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47280)

diviner 29-03-2015 07:55 PM

Re: Besplatni audio editori

Eh kad se setim pre 10 godina sam i sam proveravao bit2bit verifikaciju unetog i exportovanog fajla u tada popularnom sonaru, kao i Cubaseu (2 pa posle i 3), i koliko se secam, svaki put je rezultat bio bit2bit identican fajl (eventualno da se izuzme prvih par bajtova ukoliko je sempl bio pomeren (ili je rezultat zero-crossinga u editoru).

Dakle, da li si siguran da editor nije dodao samo neki fleg bit, ili nesto slicno, a to je moglo da ti pomeri sempl po duzini (mada bi tada sam rezultat/shum bio dosta veci, nepredvidiv).

Ghost Dog 29-03-2015 09:51 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 365450)
.... Dakle, da li si siguran da editor nije dodao samo neki fleg bit, ili nesto slicno, a to je moglo da ti pomeri sempl po duzini (mada bi tada sam rezultat/shum bio dosta veci, nepredvidiv).

Iz neke op?te ljubaznosti, ili kog već razloga, uradio sam sledeće (nije da sam iole mislio da će rezultat eksperimenta biti drugačiji, ali sve sam uradio bez trunke predrrasuda):

-Otvorio fajl (nazovimo ga Fajl1) i kopirao ga (Fajl2);

-Otvorio Fajl1 u Wavosaur-u i sačuvao ga kao Fajl1 - WS Save;
-Otvorio Fajl2 u Wavosaur-u i sačuvao ga kao Fajl2 - WS Save;

-U SF-u, uradio 1:1 mix sa invertovanom fazom na jednom semplu koristeći fajlove Fajl1 i Fajl1 - WS Save; rezultat - ima noise-a; fajl sačuvan kao Noise Uzorak 1;
-U SF-u, uradio 1:1 mix sa invertovanom fazom na jednom semplu koristeći fajlove Fajl2 i Fajl2 - WS Save; rezultat - ima noise-a; fajl sačuvan kao Noise Uzorak 2;

-U SF-u, uradio 1:1 mix sa invertovanom fazom na jednom semplu koristeći fajlove Noise Uzorak 1 i Noise Uzorak 2; rezultat - mrtva ti?ina (ili, drugačije, noise pattern je isti u oba slučaja).

Kao ?to rekoh, ja se nisam mnogo dvoumio po pitanju toga ?ta će ovde da se desi ni pre nego ?to sam probao, a sada .... mislim da rezultat govori za sebe.

idvi 30-03-2015 10:26 AM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 365433)
moze biti posledica lose struje i lose audio karte

:rotfl::rotfl::rotfl: izjava stoljeća:D

awacs 30-03-2015 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 365452)
Kao ?to rekoh, ja se nisam mnogo dvoumio po pitanju toga ?ta će ovde da se desi ni pre nego ?to sam probao, a sada .... mislim da rezultat govori za sebe.

Pa sad, ja nisam očekivao ovakav rezultat. Audio editor jednostavno ne bi smeo tako da se pona?a. Odnosno, nijedan softver ne bi smeo tako da se pona?a, bio besplatan ili ne. To je kao kad bi otvorio tekst u Notepadu i sačuvao ga pod drugim imenom, a kad otvori? tu kopiju umesto zareza vidi? zvezdice. To je prosto neka gre?ka u programiranju, editori se inače ne pona?aju tako.

Sa druge strane, ja te gre?ke u?ima nisam primetio, ali da je glupo ? glupo je.

Pozdrav,

Vasa

Ghost Dog 30-03-2015 07:00 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 365455)
Pa sad, ja nisam očekivao ovakav rezultat ....

Mislio sam na rezultat ovog drugog isprobavanja. :)

?to se tiče prvog .... da, stvarno mi nikada ne bi palo na pamet da u dana?nje vreme, audio editor na dobrom glasu radi ovako ne?to.

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 365455)
.... Sa druge strane, ja te gre?ke u?ima nisam primetio, ali da je glupo ? glupo je ....

Sla?em se.

branoy 30-03-2015 10:54 PM

dok u usima nema, dobro je!! hahh

Bockie 30-03-2015 11:15 PM

Hehe...A ?to nema u u?ima - do glave ne dopire!

Branoy udario definiciju modernog zvuka!

:D

branoy 31-03-2015 11:04 AM

:grin:

All times are GMT +1. The time now is 07:40 AM.