Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Problem mixanja previse tranzijentnih zvukova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47008)

Filip_ 20-01-2015 02:24 PM

Re: Problem mixanja previse tranzijentnih zvukova

Nestade covek :rolleyes:.

RetroMan 24-01-2015 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 364107)
Nestade covek :rolleyes:.

Ode u Peak :shock:

Darsus 30-01-2015 12:37 AM

Nisam otisao u peak, hvala Bogu. :D Samo puno obaveza, januar.

Hvala svima na savetima, puno dobrih. Hteo sam samo da proverim da li stvarno sto bi rekli, od *ovna pite nema, ili nesto propustam. Izgleda stvarno nema. Pokusacu lejering (mada mi obicno menja vajb, i kompletan kontekst), jer sam u ostalim trakama slicnog tipa primetio dosta istog. Ako ne pomogne, pravljenje potpuno novog bass-a.

Sto se ovog sempla tice, nije nista sto trenutno radim, jednostavno sam uzeo cist saw, spustio na F1 i dao kao primer najproblematicnijeg zvuka moguceg u tom smislu.

Sto se mog trenutnog rada tice, izbacicu kada bude licilo na nesto, nakon sto neke stvari pokusam. Koliko god glupo zvucalo, i jeste glupo na kraju krajeva jer trazim savet, ali sta cu, ne volim da ljudi slusaju moje stvari kojima nisam zadovoljan.

Pozdrav! :)

Darsus 30-01-2015 05:02 AM

Meh, fuck it. Evo beat-a koji sam poceo skoro. Jako sirov mix, ali odlican primer za problem koji generalno neretko imam. Trebalo bi zavrsiti ovo u neko pristojno vreme, posto nije za moje potrebe, to mi je i najveci problem. Ostale trake mogu da cekaju koliko su i cekale do sad.

https://www.sendspace.com/file/l4d33w

P.S. Kapiram ja da ce i vokali upotpuniti ceo spektar, ali opet...

No Doubt - Hella Good je odlican primer vrhunski smiksanog obicnog saw-a. Cuju se gitare u pozadini, ali su lejerovane perfektno, tako da uopste bass ne gubi svoj
vajb.

Najveci problem je kako da ovakav zvuk "legne" u mix.

https://www.youtube.com/watch?v=QtTj4cramPM

ProkDu 30-01-2015 10:33 AM

@offtopic
Glup sam ja za ovaj sendspace[neki exe iskaче]... www.mediafire.com ima player ugrađen.

awacs 30-01-2015 12:28 PM

Čekaj ?ta treba da poredimo? Kod No Doubt se pored tog SAW zvuka pojavljuje bas gitara koja svira za oktavu ni?e.

Ako je do RMS-a, bas gitara i slični instrumenti prave najvi?e ?struje?, ali (ko ?to reče @Granata) tvoj problem uop?te nisu tranzijenti nego EQ, tj. filter na toj farbi.

Pozdrav,

Vasa

Darsus 30-01-2015 12:49 PM

Bataliti RMS pricu. Pa da, samo mislim da bass kao takav sam tesko moze da bude u mixu, cak i u ovom uvodnom delu. Do EQ-a jeste, ali to je nekad lakse reci nego uraditi, narocito sa ovakvim zvukom i losim monitoringom. Najgori je osecaj kada cut-ujes nesto, onda iskoci drugo, onda i to cut-ujes, onda zvuci suplje, onda nesto boost-ujes i opet ne zvuci dobro i onda reset... ajmo ponovo. :v Interesantno mi je koliko je prost zvuk, a koliko je, meni barem u ovom slucaju tezak da ga uklopim u mix. Opet, mozda nesto osnovno propustam. P.S. Odakle poceti sa EQ-ingom kada je tako neujednacen zvuk? Prvo odredjeni delovi, ili "na uvo" kao i obicno?

awacs 30-01-2015 12:58 PM

Quote:

Originally Posted by Darsus (Post 364441)
Bataliti RMS pricu. Pa da, samo mislim da bass kao takav sam tesko moze da bude u mixu, cak i u ovom uvodnom delu. Do EQ-a jeste, ali to je nekad lakse reci nego uraditi, narocito sa ovakvim zvukom i losim monitoringom. Najgori je osecaj kada cut-ujes nesto, onda iskoci drugo, onda i to cut-ujes, onda zvuci suplje, onda nesto boost-ujes i opet ne zvuci dobro i onda reset... ajmo ponovo. :v Interesantno mi je koliko je prost zvuk, a koliko je, meni barem u ovom slucaju tezak da ga uklopim u mix. Opet, mozda nesto osnovno propustam. P.S. Odakle poceti sa EQ-ingom kada je tako neujednacen zvuk? Prvo odredjeni delovi, ili "na uvo" kao i obicno?

Jeste, ali ako si već pomenuo No Doubt, analiziraj ono šta su oni uradili: postoje DVA instrumenta, od kojh jedan stvara osnovu u donjim frekvencijama, a drugi se bavi harmonicima. Ti pak pokušavaš da nateraš jedan kanal da obavi sve.

Pozdrav,

Vasa

Darsus 30-01-2015 02:25 PM

Lepo zvuci lejerovano sa bass gitarom, samo moram ili bolji sempl ili bolji vst da nadjem... mada je i ovo ok. Saturacija na saw-u radi fenomenalan posao, daje mu puniji zvuk, to mi je falilo. Polako pocinje da lici na nesto. :wink:

awacs 30-01-2015 03:01 PM

Quote:

Originally Posted by Darsus (Post 364453)
Lepo zvuci lejerovano sa bass gitarom, samo moram ili bolji sempl ili bolji vst da nadjem... mada je i ovo ok. Saturacija na saw-u radi fenomenalan posao, daje mu puniji zvuk, to mi je falilo. Polako pocinje da lici na nesto. :wink:

Sve može, ako na kraju dobiješ ono što hoćeš. Ipak, makar se ne razumeo u sintisajzere koliko u gitare, mislim da ti ovde trebaju dva potpuno različito tretirana oscilatora, pa makar oba u startu svirala SAW — dve oktave, dva filtera, dve saturacije... sve puta dva (najmanje). Mojih pet para.

U suprotnom upadneš u isti problem u koji upadaju oni koji uzmu patch "brass section" ili "string section", pa se čude što ne mogu da nađu EQ koji će da bude i dovoljno agresivan i dovoljno udoban. Naravno da ne mogu kad rokneš isti EQ na trombon, saksofon i trubu (ili na čela, viole i violine). I još kad svi sviraju unisono, ili u najboljem slučaju u kvintama/kvartama. Tvoj problem je malo drugačiji, ali izvor problema je isti.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 02:12 PM.