![]() |
Re: Enormna Blajsna : Ona i mi
Zanima me kako si radio aran?man. Verovatno sve kao midi pa posle pojedinačne deonice dao muzičarima?
|
Quote:
Muške bekove sam ispilotirao jer Stefan ne čita note i onda smo ih prepevali kada smo došli do studija. To je manje-više to. Ako sam nešto propustio - pitaj. :) |
Quote:
S'tim u vezi, nemojmo gubiti iz vida da ovo ipak nije "prvi ozbiljan snimak koji prave". Oni su već jednom u?li neki studio i ostavili ogromnu količinu novca za njihove uslove da bi uradili EP, i sami se proveli kao bosi po trnju, zbog svojih odluka upravo u tom smislu. Moju malu saradnju sa njima neću ubrajati u "ozbiljne" poku?aje, to je vi?e bilo neko opipavanje terena i svojevrsna pokazna ve?ba njih samih. Sve to ukazuje upravo koliko je taj teren zapravo klizav,i moja kritika je upućena upravo njihovom snala?enju na istom. Koliko jesam ili nisam u pravu, videćemo svi zajedno za nekih 2-6 meseci, koliko je dovoljno da se formira realna procena kako je publika prihvatila ovo delo. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Problem sa bendom nemam, i ko ?to sam gore napisao, mi?ljenje pi?em na ovom forumu jer je ovde tema i postavljena. Niti sam ovo do?iveo kao pljuvanje, a jo? manje demagogiju la?nih dobrih namera. Pomenuti Paja me pitao za mi?ljenje privatno, napisao sam mu ga ukratko, nije postavljao podpitanja, nisam ni insistirao. Ako ga ?eli detaljnije, mo?e da me pita, a uostalom razumno je očekivati da pročita to i ovde, naravno ako ga zanima. I koliko mi je u ostatku komunikacije zadnjih par dana delovalo, ne deluje mi uvređenim. Jako mi je čudno da to sve imputira? u ne?to ?to jest forumska i kolegijalna kritika dela koje je izneto na sto. Su?tina je ono ?to sam ranije napisao - ja svoja dela iza kojih ne stojim u potpunosti, i ne mogu da branim , ne kačim na forum. Iako neka od njih imaju veliki air-time i ozbiljnu gledanost na YT .Ona su meni jednostavno i dalje produkcijski i tehnički na ni?em nivou od onog čime bi se ja ponosio. SLobodno proče?ljaj ovu sekciju, videće? koliko retko sam uop?te ne?to i kačio, i ?ta tačno i za?to. A "radim" sasvim solidnu cifru pesama na godi?njem nivou. ?to se formalnog plana tiče, u potpunosti si u pravu ?to između redova nagla?ava? odsustvo mog akademskog obrazovanja. Svodi se na to da muziku slu?am i o njoj razmi?ljam na neki drugi način i ugao, vi?e pe?ački, a definiciju formalnih planova na koju sam mislio mi je upravo na ovoj istoj sekciji sam Awacs davno jo? nabio na nos, i time mi puno pomogao dalje u ?ivotu, jer od tada mnogo vi?e razmi?ljam o tome, naročito kad analiziram tuđa a uspe?na dela. Te dajem sebi slobodu da dam uneducated kritiku, nemu?tim jezikom. U međuvremenu je Awacs mnogo detaljnije, i grublje od mene izkritikovao celu pesmu, te ne bi to ponavljao. Klasične deonice da, i "solidno" je pohvala, najiskrenija i dobronamerna, a ne prikrivena uvreda, kako to u "domaćoj upotrebi" često biva. Naravno da pored solidna postoji i genijalna/maestralna, al ne mislim ni da je to bio cilj u ovom konkretnom slučaju. I nemoj na silu vaditi iz konteksta prideve haotično/komercijalno/emotivno/arty, to je realno ćorak. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Što se tiče ozbiljnosti bilo kog snimka, ovo je prvi put da rade u ambijentu koji liči na tradicionalni komandni lanac u kome svako manje ili više radi svoj posao. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Urbana legenda kaže da je Najdžel Godrič vraćao Makartniju silne peme na doradu dok su snimali Chaos and Creation in the Backyard. Matora budala pristala na maltretiranje, a ič nije loš album. Na kraju se samo rezultat računa. |
a to ste ti i ogi radili? svaka čast. upoznao sam klince, pozajmio im mandolinu za neku pesmu. skroz dobri momci.. i imaju mnogo potencijala, samo im treba "hita". i mislim da su čak imali bolje pesme za spot (od onoga što su mi slali tada na mail), lepo je ovo sve ali nije konkretno, i nije za šire narodne mase. Mada iskreno, nije ni za uže.. Nema čak ni toliko svirke (a znam da umeju) koja bi ih dovela do statusa "musicians musician". Pa baš imam problem da shvatim za koga je ova pesma, ali neosporan je kvalitet.
Što se Hristine tiče, koliko znam peva ona i na srpskom. Samo, stvarno je vokal previše suv.. A veruj mi, ja sam taj koji obožava što suvlje mikseve :) Ovde mi je malo zasmetalo, nakon svih ovih reverba. :) Ali sve ostalo, odličan mix, odličan ranžman, skidam kapu. :) Samo im fali pesma, tj THE pesma. :) Hajte pritegnite ih da se uozbilje i naprave nešto za radio i tv :) Edit: ova mi je zapala za uho od svih što su mi slali: https://www.youtube.com/watch?v=_Z658kseCi0 |
Evo citam sve ovo i nista mi nije jasno, mislim da su momci presrecni snimkom koji su dobili. Malo sam ljubomoran na uslove i ekipu koja je to snimala jer iskreno pesma produkciski zvuci odlicno. Ako pricamo o samoj pesmi, moje licno misljenje nije ni vazno, vazno je da postoje ljudi koji vole muziku i nesto stvaraju, a taj hobi nije ni malo jeftin, pogotovo u zemlji Srbiji.
|
Quote:
Naravno, to nije bo?je slovo. Po meni sasvim je u redu ograditi se. U redu je i biti producent a nemati apsolutni autoritet. Ako D?ord?a Martina nije sramota da ka?e da je pola Belog albuma snimljeno protiv njegove volje... |
Moze li mi neko reci, kako se to angazuje producent, po pesmi, albumu, satu i koje su okvirne cene od -do i koji su to nasi producenti koji se jos bave time. Ne bih da zagadim temu, ali ako moze u jednoj recenici odgovor bio bih zahvalan.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:06 AM. |