![]() |
Re: Snimanje i produkcija bass-a
Quote:
@nemanja prosto receno, te bas note vise dodaju na "masi" zvuka nego na generalnom outputu, pa moze doci do bruma, ili prezasicenja sto opet zavisi i od zvucnika i njihovih skretnica itd pa se cuje muljavo na nekim notama ili dominantama. jos ako dodje do poklapanja sa malim tolerancijama, onda stvarno sve zamuti... posebno se desava kad idu klavir leva ruka i bas... tu ili kompresija ili automatizacija |
Quote:
P.S. Jel si bio mozda na dnbcentrali? |
Code:
@Darsus @Offtopic |
Ja često koristim pe?ačku varijantu za delay (četvrtina=60 000/tempo, pa onda delim i mno?im), ali sve ovo ?to se tiče frekvencija je zaludan posao (IMHO) ako pričamo o muzici koja nije čisto eksperimentalna.
Ba? sam pre neki dan sa Brankom Isakovićem razgovarao o Japančevom Fender Jazz basu koji ne mo?e da svira niko osim njega, niti bi ga iko platio vi?e nego ?to ko?taju drva za potpalu. Ali u njegovim rukama to zvuči kao pravi instrument. Jebi ga. Pozdrav, Vasa |
1 Attachment(s)
Vaso, da se podsetim na reči Leonarda Bernsteina iz videa koje si postavio.
Quote:
Hvala jo? jednom za predavanja! 8-) P.S. Da li se neko seća imena onog software-a za mastering koji je analizirao EQ neke pesme, mogao da sačuva to kao preset i da se taj preset primeni na neku drugu pesmu. |
Quote:
|
@ProkDu
Izotope Ozone 5, jako precizan matching EQ sa dodatnim podesavanjima. |
@ProkDu
Izotope Ozone 5, jako precizan matching EQ sa dodatnim podesavanjima. |
Ja, es ist Hairy Balls! Dankesch?n! 8-)
|