Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46632)

LAMPASH 11-10-2014 10:44 PM

Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 362142)
Po meni je uspeh npr zadnji album daft panka.tu muziku bilo kome da pustish odushevice se.

Hm, ja se nisam odusevio i sta onda:grin: Daft-ovci nisu uspeli:D
A pazite ovo, po meni su uspeli kompozitori poput Rahmanjinova, Mocarta, Lista, Sopena... cija se muzika slusa danas i slusace se dok je ove civilizacije. E sada, uspeli su i pojedini izvodjaci koji tu muziku dan danas izvode poput Kisina, Pogorelica, Langa... A uspeli su i ljudi, graditelji instrumenata cije ime vekovima pise na instrumentima na kojima se ova muzika izvodi: Petrof, Steinway, Forster...

Eto mog vidjenja uspeha:wink:

branoy 12-10-2014 12:09 AM

pa kao nesto da je uspeo u muzici (ne svoj, nekoj) da promeni neku harmoniju, neki detalj, nesto slicno, tako? pa onda opet uspece u nekoj drugoj nesto da odradi pa ce biti zadovoljan, uspeo covek !! trikovi su tu neminovni, hahh ahahahaha

logicnija je uspeo sam u zivotu sa muzikom !!

spartakus 12-10-2014 07:21 AM

Po meni je mike olfild pokidao za sva vremena,takodje i madona,sting....itd...itd..

DaBear 12-10-2014 09:04 AM

Pa neka moja definicija bi bila - kad se neko od muzike (bilo kakve..komerc ili ne) obezbedi za ceo zivot i onda se zajebava i radi sta hoce!

Bob Dylan je jednom rekao:
?A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do.? vrh!!

disco violence 12-10-2014 09:30 AM

Za mene bi uspeh bio nesto slicno,moci baviti se njom,živeti od nje i ostaviti trag.

Znak 12-10-2014 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 362163)
nije lose...ili jos bolje, Nek svako objavi ovde svoj sledeci cilj (targret / goal) i nek opet prijavi kad je to obavio ? da se vidi koliko se "mrchi" oko pesme.

Pesma Rokoko, autor je pevač/gitarista mog benda. Snimljen je demo, sve ?ivi instrumenti, bez "klika". Previ?e vuče na rane sedamdesete i hard rok, koji inače te?ko varim. Poku?avam da smislim aran?man koji će je preobratiti u ne?to sasvim drukčije. Prijaviću kad bude gotovo.

DaBear 12-10-2014 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 362176)
Za mene bi uspeh bio nesto slicno,moci baviti se njom,živeti od nje i ostaviti trag.

Jedini je problem sto potraznja i moda ide gore dole...znaci ako si kompozitor - moras da vladas raznim stilovima (da bi ostao aktuelan i imao pesme koje donose pare sve vreme)..ako imas studio - moras da si stalno konkurentan sa cenama i opremom...
najbolje je da se za kratko vreme "zgrne" dovoljno da dugo traje. Naravno, ovo je najtezi scenario za ostvariti...

lik koji je bas to uradio i sad se zeza na svetskom nivou - Will I Am.
Pored muzike, tu je sad razvoj apps, tehnologije (izbacuje smart watch, kola i jos brdo drugih produkata koje je razvijao od para od muzike i para ulozenih u Beats itd...) ali ovo je vec svemir za sve nas....

da dodam jos malo...najbolje je ako se sto vise uradi dok je covek mlad i sam. Cim krene neka veza, zena, deca SVE uspori mnogo i ukoliko do tad vec dati muzicar / kompozitor nije faca - nema leba! Ako se od muzike prezivljava dok si sam - jos teze je prezivljavati sa porodicom...
Primera radi - 99% muzicara / artista / producenata i cega vec, su postigli to o cemu pricamo mnogo pre 30-te godine zivota...

alfom 12-10-2014 11:09 AM

Kod sviju ima, đe-đe vi?e, đe-đe manje, dobrih odgovora.
Leonard Cohen je car u ovome.

Moram ga dobro izučiti.

p.s. Nije daleko od teme ; evo dado?e recept :-D

http://scoreahit.com/TheHitEquation

http://www.gizmag.com/predicting-hit-songs/20939/

BlasterMaster 12-10-2014 05:20 PM

stvarno ima par dobrih odgovora ali da napomenem opet, vracate se na to sta za vas predstavlja uspeh a ovamo spominjete druge ljude :D... dajete odgovor na pitanje "ko je po vama uspeo u muzici?" a ne sta bi po vama (sta je za vas) bio uspeh u muzici...
kad vec gledamo druge, nemojte misliti da je sve bas fenomenalno kod svakog mega benda... recimo 30sec to mars su i posle skoro 3 miliona prodatih albuma i dalje bili duzni emi-ju skoro 2 miliona dolara(!!!) sto ce reci toliko rada i uspeha i opet dzabe... dok su neki muzicari krenuli da snimaju iz neke ljubavi, neki svoj zanr, odjednom skrenuli paznju na sebe, krenuli indy, i vrlo pristojno zive od toga, u smislu ne moraju vise nikad da brinu za svoju finansijsku i materijalnu egzistenciju...
kod primera will i ama sto rece dabear, to su vec "moguli" u muzici, koji su posle mukotrpnog rada, i godina plesanja sa djavolom, shvatili da jedini nacin je da probiju i postanu brend za sebe i da uloze u druge sfere... pogotovo muzicari hip hop zanra, pa imamo jednog jayz-a kojem muzika ne donosi ni 5 posto godisnjeg incomea, i jednog drea koji je prodao svoj udeo u beatsu...
po meni pojam sta bi znacilo kod nas uspeti (da ne gledamo vise te proklete amere) bi bilo da muzicar radi muziku koju zaista voli, i da je radi sa uzivanjem, sa ljudima koje voli i sa kojima se razume, i da od tog rada ima za sasvim pristojan zivot i za ulaganje u svoje kreativne vizije... znaci ko sto neko rece, probudi se, zivi muziku, i legne nasmejan i tako u krug :)
znaci po kliseu radi ono sto volis i voli ono sto radis (i bez mnogo nerviranja)
my 2 dinara

awacs 13-10-2014 02:55 PM

Meni izraz ?uspeh u muzici? podrazumeva da slu?alac nema pojma ko je autor, a da ipak ?eli da saslu?a kompoziciju do kraja. Drugim rečima, u muzici si uspeo tek kad postane? anoniman. Zato sam uvek voleo radio, i to onaj bez displeja na kome pi?e ime stanice ili ne daj bo?e ime pesme.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 05:43 AM.