![]() |
Re: Fatboy Slim nova stvar - Calvin Harris remix KIDA !!!
Mislim da je ljudima teško da prihvate da je za svaku, pa i dance, muziku potreban talenat. Iskreno, ja tu muziku nerado slušam, ali gajim ogromno poštovanje prema ljudima koji uspevaju da navedu par stotina (hiljada) ljudi da đipa po patosu.
Ko god ne shvata koliko je (i zašto) dance muzika ozbiljna disciplina verovatno ne bi trebalo da se bavi popularnom muzikom. To je jedini muzički izraz u kom ne možeš da se kriješ iza „pameti”, „autorstva”, „stava”... Jedino merilo je koliko klinaca će da ripi na podijum, pošto su posle pola prvog takta ukapirali da je to TVOJ sidechain/stab/wobble, a ne Mitrov ili Jovanov. A to uopšte nije lako. Quote:
Pozdrav, Vasa |
[QUOTE=Everbeatz;351719]
Quote:
I za drugo se slazem...ima puno iste muzike (koja zvuci isto) jer je lako napraviti nesto sto lici na 10 drugih pesama ali uvek ima neko ko iskace malo..to se trazi !! Za pesmu je dovoljno da te natera na neku akciju.."djipanje" skakanje, sta vec..ja kad god cujem ovo - pojacam radio, napuni mi se baterija za 2 minuta..itd..znaci - postigao je nesto. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
|
I ja sam svestran,i meni je sve strano. Ali da nije DaBear-a ovo turpijanje do mojih usiju nikada nebi ni stiglo. Do duse mator sam, sutra i da umrem, mislim da nista nebi propustio, ali isto tako mislim da nebi cak ni oni kojima se ovo dopada!
|
Kada neko duboko zadje u bilo koju granu umetnosti sigurno je da pocinje da prepoznaje vrednosti koje drugi ne vide, siguran sam da slikaru koji se bavi realizmom teze da se pronadje u apstraktnoj slici. Isto tako verujem da DaBear cuje ovde nesto jedinstveno, da pesma ima publiku i da trese na podijumu ne sumnjam ali i da je njesra, njesra je. Inace danas je muzika poslednje cime se pridobija publika.
|
Quote:
Ozbiljno - tacno i ono posle.. ALI.... Pesma ? Nije pesma...club track..koji ce da se koristi 6-8 meseci i nestane... Nazalost, danas je 99% muzike tog tipa. Jure se cifre, chart pozicije itd i svi su pod pritiskom "to deliver" tako da se puno toga izbacije... Ali, ko sto rece Vasa ni to nemoze svako. Ko prati, verovatno je cuo da je Calvin Harris usao u Ginisovu knjigu rekorda jer je pretekao Majkl Dzeksona kao artist sa najvecim brojem UK Top 10 singlova sa jednog albuma !!! (sve pesme su bile Top 10 :shock:) http://www.digitalspy.co.uk/music/ne...ld-record.html Naravno, opet ko prati..nisu mu pesme ovakve (ovo je remix) ali i dalje je sve prosto i zarazno... |
Quote:
|
Pesma je hit zato ?to su je radili Fatboy i Calvin i zbog ničeg drugog. Generička bigroom traka kakvih izađe tona svaki dan.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:55 AM. |