![]() |
Re: Treba mi savet za maticnu plocu i cpu
Suzdžaću se od konstatacija tipa, "aha, i ploča je tu", iako mislim da bi i nesuzdržavanje bilo skroz na mestu. :D
Racionalno bi ovde bilo unaprediti samo zvučnu kartu. Evo, recimo (kao što to većina ovde i zna za E-MU kartice), moj 0404 PCI nije ni za pišu kad se procesor optereti malo više. Dakle, 5ms buffer, CPU usage (tipa) 47 posto, i već počinje polako da se čuje pucketanje tu i tamo. Kartica sa stvarno stabilnim drajverima neće pucati ni pri manjoj latenci sa većim opterećenjem procesora. U trenucima kada počinje da (polako) puc(ket)a, moj komp goni dva instansa SD-a (bubnjevi i perkusije), jedan Kontakt sa dva instrumenta (bas i klavir), Dva instansa Mono-Poly-ja, dva instansa DUNE-a (prilično opaki sintovi, ne baš kao ANA ili Spire, ali mislim da su potonji samo neoptimizovani pre nego nešto drugo), Korg M1, Atmosphere, i još tri srednje opaka sinta. Svuda polifonija dignuta u nebesa, dugački release i puno nota na kanalima. Pored ovoga tri kanala sa Amplitube-om (dva reda pojačala i efekata - doduše bez efekata) - maksimalni kvalitet. I još, 12 regularnih audio kanala. Na svakom kanalu EQ (Fabfilter) i pred kraj dva bus-a sa dva različita reverba (većina ostalih kanala šalje nešto na njih). Ja mislim da kad se tome doda još jedno 60% svega nabrojanog (što bi bio dobitak ostvaren pravom karticom sa stabilnim drajverima), i da se sve umanji za ..... ajde .... 5, eventualno 10 procenata (što je nekakva razlika između 3770K i 2600K), da ispada da je to vrlo, vrlo solidan sistem sa kojim neko može da radi kao čovek. Inače, Noćni-Ekspres, koju uopšte karticu trenutno imaš u sistemu? |
Kao zvucnu korstim Alesis Mutimix 16 firewire ali mi je na popravku ali nemoze vise da se popravi.Tako da trazim da kupim slicno tome isto nesto.
|
Quote:
|
^ Jeste! A, i Psionic da igra CS umesto BF-a, ne bi mu trebala konfiguracija od 2K Evra. :grin:
:) |
Ma jasno, samo gledam finansijsku stranu. Kupiti ASUS gaming platformu i koristiti je za običan rad, sa pci-e x1 mi je overkill, kao kupiš BMW i voziš ga po BGu :), ako me razumeš... A ASUS ima I dobre standardne ploče, naročito što još uvek ima ljudi sa npr. PCI UADima. Naravno i FW i ostalo je prisutno, samo nisu "gaming" samim tim i do 100e jevtinije za iste performanse.
Ma vozio bih ja taj BMW i po livadi, ali valjda nisam od onih što se lako rastaju od para... |
Quote:
|
Quote:
|
pozdrav ekipi, treba mi novi CPU i matica.,imam osmokanalni firepod presonus, cubase 5,7, roland PC300 midi. ajmo reci hocu novu masinu pa mi treba preporuka konfiguracije. ubdzet mi je do 80 000 za kuciste.
|
Uzmi rudaw..
|
+1 ruDAW i neće? pogre?iti.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:24 AM. |