Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Treba mi savet za maticnu plocu i cpu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44811)

Ghost Dog 29-09-2013 10:00 AM

Re: Treba mi savet za maticnu plocu i cpu

Suzdžaću se od konstatacija tipa, "aha, i ploča je tu", iako mislim da bi i nesuzdržavanje bilo skroz na mestu. :D

Racionalno bi ovde bilo unaprediti samo zvučnu kartu. Evo, recimo (kao što to većina ovde i zna za E-MU kartice), moj 0404 PCI nije ni za pišu kad se procesor optereti malo više. Dakle, 5ms buffer, CPU usage (tipa) 47 posto, i već počinje polako da se čuje pucketanje tu i tamo. Kartica sa stvarno stabilnim drajverima neće pucati ni pri manjoj latenci sa većim opterećenjem procesora.

U trenucima kada počinje da (polako) puc(ket)a, moj komp goni dva instansa SD-a (bubnjevi i perkusije), jedan Kontakt sa dva instrumenta (bas i klavir), Dva instansa Mono-Poly-ja, dva instansa DUNE-a (prilično opaki sintovi, ne baš kao ANA ili Spire, ali mislim da su potonji samo neoptimizovani pre nego nešto drugo), Korg M1, Atmosphere, i još tri srednje opaka sinta. Svuda polifonija dignuta u nebesa, dugački release i puno nota na kanalima. Pored ovoga tri kanala sa Amplitube-om (dva reda pojačala i efekata - doduše bez efekata) - maksimalni kvalitet. I još, 12 regularnih audio kanala.

Na svakom kanalu EQ (Fabfilter) i pred kraj dva bus-a sa dva različita reverba (većina ostalih kanala šalje nešto na njih).

Ja mislim da kad se tome doda još jedno 60% svega nabrojanog (što bi bio dobitak ostvaren pravom karticom sa stabilnim drajverima), i da se sve umanji za ..... ajde .... 5, eventualno 10 procenata (što je nekakva razlika između 3770K i 2600K), da ispada da je to vrlo, vrlo solidan sistem sa kojim neko može da radi kao čovek.

Inače, Noćni-Ekspres, koju uopšte karticu trenutno imaš u sistemu?

Nocni-Ekspres 29-09-2013 10:47 AM

Kao zvucnu korstim Alesis Mutimix 16 firewire ali mi je na popravku ali nemoze vise da se popravi.Tako da trazim da kupim slicno tome isto nesto.

Treger 03-10-2013 01:58 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 350861)
Ja ne kapiram zasto mu preporucujete te gamerske ploce ? Sta ce njemu 3x PCI-E ? Nepotrebno su nabudzene glupostima koje mu realno - ne trebaju (wifi, Quad SLI)... Zaista nema potrebe to da se kupuje, plus vecina nema ni jedan PCI. Naravno, kada bih imao para da trosim na bahanalije, kupio bih to - nikad se ne zna, mozda opicim neki Battlefield 4 na 4K u pauzi :D

to su slotovi kao i svi, menu uad stoji u jednom 16x i radi,nema to veze jos pride pci-e firewire i ko zna jos sta, pci je umro odavno, wifi uvek dobro dodje za bezicnu mrezu sa telefonom, za prebacivanje fajlova net itd, pritom su te ploce odlicne i za overklok.. Mada u pravu si ako se ne igra(ja volim pa valjda gledam prema sebi) ne treba mu, moze onda proci dosta jeftinije, mada iz mog iskustva uvek treba uzeti high end placu, jer sam imao losa(gadna) iskustva sa jeftinim placama...

Ghost Dog 03-10-2013 02:00 PM

^ Jeste! A, i Psionic da igra CS umesto BF-a, ne bi mu trebala konfiguracija od 2K Evra. :grin:

:)

psionic 03-10-2013 02:16 PM

Ma jasno, samo gledam finansijsku stranu. Kupiti ASUS gaming platformu i koristiti je za običan rad, sa pci-e x1 mi je overkill, kao kupiš BMW i voziš ga po BGu :), ako me razumeš... A ASUS ima I dobre standardne ploče, naročito što još uvek ima ljudi sa npr. PCI UADima. Naravno i FW i ostalo je prisutno, samo nisu "gaming" samim tim i do 100e jevtinije za iste performanse.

Ma vozio bih ja taj BMW i po livadi, ali valjda nisam od onih što se lako rastaju od para...

Ghost Dog 03-10-2013 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 351024)
.... A ASUS ima I dobre standardne ploče, naročito što još uvek ima ljudi sa npr. PCI UADima ....

Ja sam prezadovoljan svojom P8Z77-V Pro.

psionic 03-10-2013 02:32 PM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 351023)
^ Jeste! A, i Psionic da igra CS umesto BF-a, ne bi mu trebala konfiguracija od 2K Evra. :grin:

:)

CS i CoD Igraju samo n00bare :D

drumstep 13-08-2014 07:38 PM

pozdrav ekipi, treba mi novi CPU i matica.,imam osmokanalni firepod presonus, cubase 5,7, roland PC300 midi. ajmo reci hocu novu masinu pa mi treba preporuka konfiguracije. ubdzet mi je do 80 000 za kuciste.

spartakus 13-08-2014 08:00 PM

Uzmi rudaw..

Dexxy 14-08-2014 12:27 PM

+1 ruDAW i neće? pogre?iti.

All times are GMT +1. The time now is 11:24 AM.