![]() |
Re: itb vs digital mixer
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
a protools je presao floating zato sto ih boli k... i kozumeri su zadovoljni...i necuju razliku... a ovi sto cuju svakako imaju ssl-ove i miksaju otb pa ih boli k... njima je isto fixed ili floating....svima dobro.... |
Quote:
Prednost RISC - veca brzina u radu na istim frekvencijama, jer se podaci izvrsavaju direktno Mana - komplikovano za programiranje, jer programer mora da vodi racuna o nacinu izvrsavanja Kompjuterski CPU je CISC, pa sad i MAC kako su presli na Intel, ali bez obzira, dovoljno je brz da stigne da u realnom vremenu obradi podatke i tacno izracuna sta mu je zadato (to je jedino bitno) Ne znam kako bi povecan odziv DSPa uticao na samo miksovanje i kvalitet istog... Quote:
|
Quote:
a za fixed sabirnicu treba ozbiljan programer koji KOŠTA a foating moze napisati svaki klinjo koji zna neki k.... |
Quote:
Opet ona gorepomenuta otezanost za programiranje RISC procesora, cini da softver pisan za RISC mora da bude jednostavniji, sto govorim onako - napamet. Valjda su i tome doskocili u ova moderna vremena... EDIT: Ili za*ebaniji programer, kao sto kazes :wink: Quote:
Pa nije digitalni mikser samo "mozak", to je citav sistem, preampi, faderi, efekti, cuda, gvozdje... Naravno da kosta. A ako je oxford, znaci jos 500% platis i ime, kao za sve sto danas ima ime - od igle do... lokomotive |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
poznati album od james taylor-a hourglass, producent frank filipetti.. album usnimljen kroz preampe od yamahe 02r na alesis adat-e ili teke tascame neznam...album je poslije miksan na neve capricorn digitalnom pultu.. znaci sve bez konverzije.. konverzija je bila samo pri usnimavanju na yamahi... nema sanse da itb mix ikad tako zazvuci.... |
Quote:
Uh, svi pisemo istovremeno, ovo se pretvorilo u chat :banghead: @spdif Taj album je radjen 1997, u doba ranog detinjstva ITB miksovanja. Tad racunari i nisu bili narocito dobri, zapravo su bili prilicno neupotrebljivi za miks, softver nerazvijen i bagovit... |
Quote:
|
Ne mozes tako olako da pripises uspeh tog miksa konzoli, sam si se slozio da to ne moze biti toliko odlucujuci faktor u miksu...
Ne branim ja sad ITB, samo kazem da bi TEORETSKI to sve trebalo da bude jako slicno... U praksi - zavisi od 1001 razloga. Mozda me taj oksford inspirise da miksam 10 puta bolje, mozda su mu algoritmi superiorni (jer ih ne rade niskobudzetni programeri na primer) i tako dalje. Bottom line - Digitalna konzola, prednost - sve na jednom mestu - moraju da budu sve komponente HQ, ukljucujuci i softver, da bi na kraju dobio kombinaciju koja radi. Na nekom skupom pultu, sve je top-notch, kosta i - radi. Ukljucis u struju i to je to. ITB je sve previse - korisnicki, lako se zajebati i u lanac ubaciti nesto sto te sputava, nesto sto degradira, mukotrpan proces zaokruzivanja citave price - ali na kraju - mnogo vece mogucnosti za kreativan rad... bar po meni. Bilo kako bilo... kad dodjem do oxford stola, podelicu sa vama neka licna iskustva :wink: Mala nedoumica: gde zavrsava ITB, a gde pocinje OTB, u ovom slucaju :rotfl: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...82114443_n.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 10:31 PM. |