Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   CPU Benchmark [Reverb] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44429)

frag 18-07-2013 06:50 PM

Re: CPU Benchmark [Reverb]

Quote:

Originally Posted by SkyNet (Post 348542)
ASIO ne moze dalje, ali se procesor ne zakucava.

Pa sad mi tek nista nije jasno.
Kad ti se zakucava ASIO, jer to je vec kraj price.

I ja s nekim plugin-ovima mogu da punim CPU vise nego ASIO ali sta to vredi.

U slucaju Oxford Reverb-a dosta su se poklopili ASIO i CPU...

Inace, pomislio sam da mi je ukljuceno nego ogranicenje za brzinu CPU u skladu s brzinom ventilatora, tempraturom jezgra itd, ali nije bilo niceg takvog u BIOS-u. Speedstep nije imao nikakvog uticaja.

Cudno je posto su ti rezultati za reverb dosta bolji od mojih, a za Divu zapravo slabiji od mojih. Ja nisam povecavao buffer za Divu, i nije bilo nikakvog krckanja pri polifoniji koju sam naveo.

Ne verujem da su free verzije mnogo losije od kupljenih, C5 je cak malo poboljsan u AiR verziji (neki bug-ovi su eliminisani). Nikad mi se ne zamrzava osim kad se CPU preoptereti ili radim nesto skroz besmisleno. A cesto ni tad. JBridge sam naravno kupio ali u ovom testu mi nije bio potreban.

U svakom slucaju, hvala na saradnji :D

P.S.
Sa mojim spoljasnjim ventilatorom, jezgra su oko 54C pri 100% opterecenja sto znaci da moze i preko 30C da bude u sobi a da ne predje nimalo 60C.

Sky Net 18-07-2013 07:01 PM

Ma naravno, nista ovo nije ni bitno, kad ce nam trebati 200 reverba :shock: :wink: meni je najbitnije da mi ogromni projekti ne zakucaju procesor, a najveci projekat dosad (remix koji sam zavrsio prije tri dana) nije presao 50%, a tu bas ima svega i svacega..sto se dive tice, ponasa mi se slicno kao i Sylenth na starom PC - ne djeluje mi uopste optimizovana, al ni to mi nije bitno, upalio sam je jednom prije tvog benchmarka, cisto da vidim sta ima. Mozda bi od svega ovoga, bilo najzanimljivije postaviti screenshotove ''teskih projekata'', uz spisak pluginova koji su koristeni, to je po meni mnogo vise ''real life test''..ali nema ni za tim potrebe, imamo vrhunske masine, koje rade ono sto treba da rade :wink:

frag 18-07-2013 07:31 PM

To je tacno, sta god da sam zamislio pa cak i sa tim neoptimizovanim plugin-ovima u praksi je radilo bez problema. Na Q8200 sam imao problema s odredjenim preset-ima, unison, multi-layer, itd. Ovaj 3820 guta SVE.

Tranzit 19-07-2013 12:17 PM

Kod mene taj test sa Oxford Reverbom daje 80 traka po 8 Oxforda, znaci 640 komada pri Bufferu od 128 samplova, istovremeno otvoreno par tabova na IE i sve radi bez stucanja i mucanja.
Optercenje CPU-a je na 94%, CPU = i3770k @3,7GHz, 16GB Geil RAM-a na 2200 i CL10. Temperatura je nesto veca, 68? poslije dvadesetak minuta rada ali je i kuciste minijaturno (36 x 20 x 8cm) ITX. Sve ovo na Studio One 2 64Bit (Oxford Reverb preko jBridge v1.5). Nisam probao @4.2GHz ali mislim da bi islo preko 700 Oxforda.

frag 19-07-2013 04:34 PM

Interesantno...

Ili je C5 32-bit toliko losiji u multiprocessing-u, ili meni CPU zaista ne radi punom snagom zbog nekog setting-a u BIOS-u.
Iskreno, nije me briga za reverbe ali bilo bi sjajno da ono "punjenje" polifonijom pri oko 90% ASIO koje sam iskusio za vikend, moze da bude jos vece :D

Any ideas?

Sky Net 19-07-2013 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by frag (Post 348603)

Any ideas?

i7 3970X x2 i x64 Cubase :shock: :D

Tranzit 19-07-2013 07:16 PM

Quote:

Originally Posted by frag (Post 348603)
Any ideas?

'Ajd da probamo sa tim BIOS-om, mada je C5 zaista smece na x64 sistemima. Koja maticna ploca bi kod tebe ?

frag 19-07-2013 07:34 PM

Quote:

Originally Posted by Tranzit (Post 348611)
'Ajd da probamo sa tim BIOS-om, mada je C5 zaista smece na x64 sistemima. Koja maticna ploca bi kod tebe ?

Sabertooth X79. Imas ovde sve:
http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=478

U principu vise me interesuje u cemu je stvar, u praksi mi nikad nista nije nedostajalo i sve je stabilno, tiho i rashladjeno :D

A i ja previse ocekujem od starog software-a...

Tranzit 19-07-2013 10:08 PM

Bice da je ipak do tog C5 jer to sve sto imas je odlican hardware. Podesavanja u BIOS-u mogu da uticu na performansu ali ne toliko drasticno da bi bila takva ogromna razlika jer tvojih 186 Oxforda na C5 prema recimo mojih 640 na Studio One 2 64Bit, je uzasno mnogo i neobjasnjivo. Vrlo slabo koristim narodne verzije a pogotovo ne glavni DAW, pa ne mogu da ti napisem kako bi to kod mene bilo na C5. Mozemo da probamo sa izvjesnim podesavanjem BIOS-a, ako imas volje jer jedino mi to pada na pamet sto bi mozda popravilo situaciju. Kako bilo da bilo, to je preslaba performansa za hardware koji imas jer tvoj procesor je odprilike u pribliznom rangu sa mojim i7 3770k, a jedina ozbiljna razlika u hardwareu je da je kod mene sve na SSD diskovima i da je moj RAM dosta brzi (2200) ali mislim da to nije valjan razlog bas za toliku razliku u performansi. Cak ti radis na PCI audio karti a kod mene je USB (AudioBox 1818VSL) sto eventualno ide tebi u prilog jer sumnjam da ta audio karta posebno opterecuje sistem u leru. Sve u svemu to kod tebe nesto debelo ne valja, sta god da je.

frag 19-07-2013 11:13 PM

Auh... nemam sad jos 50-60 hiljada za C7... Srecan sam sto sam izvukao taj hardware a sad ispada da nemam software s kojim to mogu valjano da iskoristim.

Stvarno ne razumem u cemu je ovde problem, posto su se ostali rezultati uglavnom slagali. Cak sam se pre neki dan odusevio koliku sam polifoniju uspeo da izguram. Nemoguce da moze skoro 4 puta vise od toga. Medjutim, ako gledamo 640 prema 185 ispada da ja koristim malo vise od jednog jezgra s Oxford-om. Mozda C5 taj plugin koristi samo na jednom jezgru. Ali tu je opet sve besmisleno, jer OS a PRETSPOSTAVLJAM i C5 vide 8 virtualnih procesora a ne 4 fizicka jezgra. Nista se ne slaze!

Primetili smo i neka cudna neslaganja izmedju ASIO i Task Manager-a koja se povremeno javljaju, tako da mi deluje da je to nesto izmedju C5 i OS (npr. single-thread plugin Lush-101 u Task M. radi kao multi-thread a ASIO se ponasa kao da je single-thread). A mozda je problem izmedju odredjenih 32-bit plugin-ova i 64-bit OS, i sam C5 nije "kriv".

Mogao bih da instaliram onaj free DAW Reaper 64-bit cisto da vidim ima li razlike, mada mi je muka vise od "podesavanja" i prosao sam BIOS uzduz i popreko :(

All times are GMT +1. The time now is 03:43 AM.