![]() |
Re: Problem sa pokazivanjem ASIO i Task Manager opterecenja
Sviras li ti ili se iskljucivo bavis ubijanjem CPU-a ? Stvarno, zar ti je to toliko bitno ? Ako imas namjeru da ti kofiguriranje audio sistema postane poziv, onda nemam komentara ali ako bi ipak da pravis muziku, mani se tih konstantnih benchmarkova, gubis uzalud vrijeme i nerve. Uvijek ce biti i bolje i jace i brze od onoga sto ti trenutno imas. Dokle ce da traje ta trka ?
|
Quote:
To ti je kao kad neko kupi dobar auto a nije ni direktor, ni politicar, ni pop, cisto mu se moze da ima dobar auto i da ga doteruje... Nekad sam bio "hardveras" i podsmevao se softveru a sad vidim, mogu bolje da zvucim od nekog Moog-a s pravim plugovima. Utoliko bolje tj. "jeftinije"! Puno dobre zabave a malo novca & jos manje fizickog prostora... Puno toga se i promenilo, pre 10-15 godina softver je bio "kopija" a sad softver postaje "original". Nego sta nego cu da stavim taj 8-Core ako ga iko ovde uveze. Bolje jedan 8-Core nego more kablova i skupih out-of-tune Oberheim-a. Mislim El Dzi Ej Tventi Ileven :D U nacelu smatram da od muzike i drugih umetnosti ne bi trebalo da se zivi, jer to ih precesto korumpira, nego da to bude vise neka vrsta dopune, hobija i sl. (sem ako neko nije npr. profesor muzike). Tako bi i savetovali mladje, mnogi uspesni DJ-evi i producenti: GET A PROPER JOB :rotfl: A mnogi to misle samo nece da kazu :wink: Ili tako nekako, sta znam... |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Out-of-tune Oberheim ce uvijek biti upravo to..prije su ljudi bili umjetnici koji su prespajanjem kablova pravili ton - danas je sve na kliku. Ali se neke stvari nikad nece moci prevazici, nebitno da je i 88-Core u kucistu. Quote:
|
Ma naravno, ja samo govorim iz svog ugla, to je moj utisak :D
A i nisam toliko zaludjen, da jesam uzeo bih vec sad Xtreme i7 sto je neisplativo ako se gleda performance/cena. 3820 does the job. Znam ljudi koji su na Pentium-u 1 pravili sasvim pristojnu muziku pa i zaradjivali od toga. Da li je tu presudan talenat, ili trud, ili oba podjednako iskreno nemam pojma, ali ja muziku nikad nisam zavoleo dovoljno da bih sve vreme posvetio njoj... Na jedan dobar track dodju desetine propalih, i sad, koliko je tu vremena i posvecenosti potrebno? Zaista puno, kao i u svemu gde se zeli biti uspesan. Ostavio sam dakle otvoreno, ako u tom zezanju i eksperimentisanju napravim neki svoj "sound", svoju pricu, odlicno, ako ne, nije bitno. Tu mi se jos nije iskristalisalo sta hocu da kazem - ujutru sam Vangelis, posle dva sata trancer, pa onda malo elektricne gitare, pa flaute, etno, progressive house hmmmmm sve je zanimljivo, sareno, uz nebrojeno mogucnosti. Ako bih se opredelio za jedan izraz, onda bih sigurno imao i vise motivacije i vremena da to dovrsim. Cini mi se nauciti uraditi tehnicki korektan miks ne znaci nista ako ta muzika nema neki prepoznatljiv karakter & filozofiju, kao neki svoj svet. U smislu da kad ljudi cuju track odmah pomisle, aha to je radio X Y! Kad sam bio mladji uvek sam mastao i pravio spiskove synth-ova koje bih voleo da imam, a to nije lako nabaviti ni nekim profesionalcima, tako da sam prilicno srecan sto postoje ovi hiper mega procesori i plugin-ovi pa mogu da pravim virtualni studio i zezam se na jedan click. Barem necu proci kao ti s automobilizmom :D To je samo malo moderniji pristup, nekad bi ljudi rekli bavim se bankarstvom, naukom ili cim god, a sviram i klavir, gitaru, violinu. Danas sviras CPU :rotfl: Inace, i ja mislim da je dostpunost softvera devalvirala citavu stvar, svaki klinac pravi neku muziku pa se nesto od toga cak i objavi a mene bi licno bilo blam da takve stvari objavim i prikazem javnosti. Svaka cast na odluci da muzicka umetnost bude prvi poziv... Nemam ja nista protiv toga, samo sam primetio kod mnogih ljudi iz tog posla da malo mesaju "entertainment" "art" pa i "science", postoji tu neka veoma cudna konfuzija koja meni nije prijala. A cisto sumnjam da npr. Vlado G. svoj posao dozivljava "ozbiljno", covek se zeza, ljudima prija to zezanje & to je sve OK i dobro funkcionise. Razocarao bih se kad bi i on poceo da mi objasnjava kako je to "ozbiljan, odgovoran posao" jer naprosto nije, iz prostog razloga sto nikad nece nositi onu vrstu ODGOVORNOSTI koju nose neke druge profesije. Tu su umetnik i njegova sloboda, i tu je sud publike koliko god bila prefinjena ili zatucana. Sve je relativno, subjektivno, i stvar momenta, stihije. A lova se mora zaraditi, i racuni za CPU platiti :grin: |
Nisu Windowsi krivi za razliku u iskoristivosti procesorske snage. U dobro optimiziranim aplikacijama je dobra iskoristivost procesora. To se lako provjeri.
Vidim na netu popriličan broj ljudi koji se žale na razliku koju pokazuje task manager i daw cpu monitor. Cubase, Reaper, FL Studio... Izgleda da je kombinacija više loše optimiziranih softvera (daw,pluginovi,driveri) glavni krivac. Nije ni čudno s obzirom na ogromno tržište softvera koji bi trebao optimalno radit u jednom daw-u. Zato je i upitna korist od extreme verzija procesora jer u takvim slučajevima bi samo bili manje opterećeni za iste poslove dok bi se daw i dalje gušio na istim razinama kao i prije. Jedino što bi pomoglo je koristiti vrlo ograničena provjerena/optimizirana sredstva krenuvši od drivera. E sad, tko ima volje trošit puno vremena na istraživanje...:rolleyes: |
"Zdravo tvoja glava na ramena,
ti ces pusku drugu nabaviti, a u ruke Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita" |
Quote:
http://www.getlofi.com/wp-content/up...7/pss6_001.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 06:21 PM. |