![]() |
Re: U-he Diva i drugo
Ok, dacu ti jos jedan "word of wisdom" :rotfl:
Nekad neke komponente mogu jednostavno da nemaju dobar drajver za 7, dok za XP je savrsen, redje obrnuto... U tom slucaju, mo's se ubijes jedino ili da menjas to sto je problematicno. NPR (sto puta sam vec ovo ispricao) moj audio interfejs MOTU UL3 je piskutao s vremena na vreme. Do jedne verzije drajvera, to je bilo ubitacno. Promenio sam stotinu FW kontrolera - nista. E kad su naucili da programiraju, dobio sam drajver i sada je audio interfejs rock solid na bilo kom chipsetu. Ista prica vazi i za Konnekt48 + PowerCore X8... Mana win7 je sto je od korena promenjen kernel i neki drajveri koji su bili rock solid na XP, na sedmici prave probleme... Mislim da je taj m-audio drajver kod tebe, u takvoj nekoj situaciji, narocito zato sto je audiophile u pitanju. Probaj da od nekog uzmes neki USB ili FW m-audio i vidi da li ce se nesto promeniti po pitanju stabilnosti svega... E, da - probaj da ubodes karticu u neki drugi slot na ploci... A Wavesima, pored dobrog CPUa, treba i malo bolja grafika i savetuju najnovije graficke drajvere -.- |
Jeste, 100% je driver u pitanju. Imam samo jedan PCI slot za Audiophile... A to i nije bas neka high-end kartica.
Meni se dopada zato sto ima multi-client driver (a mozda bas zato i krcka), nisku latenciju, jeftina je, zvuk je pristojan. Svejedno, zadovoljan sam, moguce da je i ranije bilo tog krckanja na slider-u samo nisam primetio. Razlicite aplikacije na razlicit nacin pristupaju kartici, mislim, sta me briga sto najvise krcka s nekim setup-om :D Tu bi onda trebalo gledati kartice za koje je driver odmah pisan za Win7. Najvaznije je da Cubase 5 audio radi odlicno i glatko! Na toj grafici sam bas zakinuo, i Win7 mi daje najnizu ocenu za grafiku. Sve ostalo je skoro max. Razume se, uvek mogu da kupim neko cudoviste za 300-400 evra, ali onda dobijam i 2-3 ventilatora, i jos vecu guzvu u kucistu. Sta ce mi to kad igram sah i ponekad FIFU :rotfl: Htedoh tisinu po svaku cenu... To i dobih. U buducnosti mogu da dodam memoriju, a valjda ce i Intel biti human prema LGA 2011 vlasnicima. Platili smo vise, hocemo i vise brzine i kompatibilnost koja traje duze od 6 meseci :shock: |
Evo posle jos malo testiranja :D
http://www.zaslike.com/files/rd4pqw1hd6ni3cd1blie.jpg http://www.zaslike.com/files/flvh3f5dq183whze9pk.jpg Znaci, posle 3 i po dana nema nikakve potrebe za reboot-om, i Cubase nijednom nije pao. Win7 memory management radi sjajno, mnogo bolje nego XP. Iako je Audiophile 2496 driver najjaci na XP-ju (bas zato sam uzeo tu kartu), dobar je i na sedmici. 90-95% rock solid, ukoliko to ima smisla reci... A iskreno taj reboot traje manje od 30 sekundi, sa kompletnim shutdown procesom i BIOS POST-om :rotfl: Kad se nista ne instalira jednostavno nema potrebe gasiti masinu. Oko toga isto postoje debate, da jedan obican power-on u stvari opterecuje komponente kao 12 sati rada itd... Zavisi kakve su cije potrebe, konfiguracija... Najjace mi je 169,136,431,889 received bytes. |
da ne otvaram novu temu , a budući da je vezano uz divu i zebru probat ću ovdje
ima li netko kakve presete like a embracer iz cubasea naime treba mi ne?to slično embraceru al da je vst kojeg će vidjeti i ostali daw-ovi a ne samo cubase..Zujanjem po netu ispada da diva i zebra su jedini koji to mogu ali....ono na ?to sam ja naletio su u principu neke zujalice a meni treba ne?to tipa dramarama npr ili neki warm, strings ne?to sl za pozadinu. moje pipkanje parametara nije me dovelo dalje od zujanja i u zebri i u divi pa dakle ima li netko n? sl. ili pak neki drugi prijedlog u vezi sličnosti sa embracerom |
@damir23
skini banke za Zebru i Sylenth1 tu ces sigurno naci dobre pad-ove ja skidao kolekcije za Kontakt, tu sam bio deficitaran:D od nekih Rusa sve sto mi je bilo potrebno (preko 300GB)... bytes received 331,768,915,767 Duration: 7 days 21:23:37 WIN7 Up Time 7:21:23:39 min. memory usage bio 16% neke instalacije su mi malo "zagadile" memoriju ali i dalje nema potrebe za reboot-om posle vise od 7 dana nijedan crash nigde, ni C5, nista. znaci potrefio sam kombinaciju softvera i hardvera:D |
Kad smo vec kod Dive - opet time bomb na Mac OS X sa 1.2 izdanjem :(
Pomislio sam mozda da se plugin nekako preko neta tajno kaci na server pa sam restoreovao image kada mi je jos radio i iscupao lan ali nista....:banghead: |
samo znam da v1.2 za PC nista ne valja zato sto je beta, narocito pravi probleme ako se ukljuci multithreading. ja sam i dalje na 1.1. postoji 1.21 ali nenarodna :wink:
|
Quote:
na?o zato ja sad jedan stari vsti korg m1 i ima sve kaj mi treba nekoliko padova, stringsa, choira a drugo mi ne treba...za neke "novije" saundove mi je dovoljan nexus no thnx |
Hypersonic je za očekivat problematičan u Win 7 64bit. Njegov dongle/driver nije bio predviđen za 64bit. To ?to je ekipa osposobila njegov rad ne znači da se mo?e računat na posve stabilan rad. Prije se radi o utje?noj zakrpi.
Win 7 je najbolje ?to je ms do sad napravio. Osmica te?ko da mo?e i?ta bolje funkcionirati osim u sitnijoj prednosti kori?tenja resursa. Jednog dana, nadam se kompatibilnom OS-u koji će biti isključivo namjenjen audio produkciji. :da: |
All times are GMT +1. The time now is 10:58 PM. |