![]() |
Re: Ubacivanje back vokala
[quote=UnderTheSun;351707]Kako mislish neprecizni instrumenti?
Imala je i midi note, moglo je i na zvuk klavira da se snima, mislish da bi onda bilo bolje? quote] Pa, vidi, snimanje vokala kada u slu?alicama dominiraju npr. bass, bubanj, violina (gudači uop?te), i sl. često nije moguće. dominacija tih instrumenata zahtijeva mnogo napora, jer odvraća pjevača od osnovne intonacije. Nekada je to toliko izra?eno, da se snimanje mora obaviti samo uz podlogu metronoma i jednog instrumenta za koji utvrdi? da ne remeti pjevačevu intonaciju. Ali, to onda zna biti te?ko pjevaču, jer gubi atmosferu koju treba dočarati pjevanjem. Onda ka?emo da pjevaču pjesma i tra?eni stil 'ne le?i', ?to je i normalno ; ne mo?e svako sve. Kada sam rekao 'neprecizni', mislio sam na te padove koji mogu izazvati sličnu reakciju gubitka intonacije kao ?to se zna dogoditi sa instrumentima koje sam gore naveo. Provjeri malim snimkom da li dr?i intonaciju sa tim klavirom koji si pomenuo. Samo, opet, ako je sviran sa dvije ruke i L,R da uti?a? lijevu ruku, jer se pona?a kao bass. |
Re: Ubacivanje back vokala
problem ove pesme (bazicni) je dosadna matrica... trance, dance tamburanje, ko u milionima bezidejnih kopija... stavi taj isti vokal na cistiju matricu... za zezanje, probaj solo gitaru i to arpedio... ima se iznenadis koliko ce bolje zvucati
|
All times are GMT +1. The time now is 02:04 AM. |