Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Video glasnoca mixa by Mee (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43370)

silicon science 10-02-2013 10:49 AM

Re: Video glasnoca mixa by Mee

90% pochetnika zapravo "ne trazi" odgovor, vec zadovoljenje svoje sujete :wink: Svi "oni" prvo kazu kako su pocetnici i kako ne znaju, i kad dobiju odgovor onda krece filozofija kako komsija Boro drugachije radi, ili kum Ramiz video u Nemachkoj to isto ali bolje, ili kako oni drugachije chuju. Nije to samo sluchaj u ovom nashem malo selu. Imam takve ISTE probleme sa klijentima koji su "tamo negde daleko" (to su najchesce producenti, btw).
A sto se tice poznavanja stranog jezika, tu nemam komentar.:banghead::banghead:

amaterius 10-02-2013 12:00 PM

da se osvrnem na kom?ije ....
Da ima ih četvero koji su bili svirci kad i ja...danas su kompozitori, programeri.
producenti i ne znam kaj.
Rade glazbu, posla ima, mix mastering produkcija---sve to u malom prstu..
Znao sam pitati a kak ovo, kaj tu treba....odgovori su često bili blabla,,ovo onu i onda ide? ovo ono ajde bok moram iči.
Kad sam ako ni?ta vi?e, onda naučio napraviti stereo fx i dati energiju, ?irinu instrumentu pa kad sam počeo sa čuj a zakaj ne napravi? jedan fx trak i stavi? malo ?irine na instrument( naime ?ali se čovjek kak je traljavo odsviran sax i nemre nič napraviti) i već će biti bolje
a ono blijedi pogled-o čem ja pričam
onda skonto kak to ide by oni.
Naučili par fraza i to je vrh produkcije,,,
Al posla ima dok netko ne veli -čuj to ti nije dobro....ali onda si već serator koji bi htio da zvuči kao Slash a zna dva akorda
Ispravite me ako grije?im
Ja vjerujem da vi ku?ite poso, ali mo?ete li reči da nema takvih "In?injera glazbe"

romario 10-02-2013 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 341484)
Problem je kada početnik postavi pitanje koje nikako nije početničko a pritom očekuje da mu uz odgovor neko sa?vaće i sve te elemente koji su mu apsolutno nepoznati.

Za takva pitanja postoje online tutoriali pa eto, ne bi bilo lo?e napraviti sticky temu - recimo - "osnove audio produkcije" gde bi se postavljali samo takvi linkovi i pored toga jo? jedna sticky "najče?ća pitanja" pa da se tu postavljaju pitanja.

@romario: "finta Safeta Su?ića" bi mi mnogo vi?e značila kada bi mi objasnio kada i gde je koristi nego kako. Ako uočim korist iz obja?njenja, sam ću je naučiti pa ću posle pokazati i pitati ga da li sam ga dobro razumeo ;)

edit: sad videh da ne zna engleski... baviti se ozbiljno muzikom danas a ne poznavati barem engleski je... izuzetno neozbiljno. I tu nema nikakvog izgovora.

Ako nema volje da nauči ne?to ?to će mu značiti u ?ivotu u globalu, ja ne očekujem da će ikada da nauči ovo o čemu mu se priča, ma koliko vedrog duha bio.

Pogotovu ?to dolazi iz sredine u kojoj je normalno da se saveti dele tako ?to prekopira? A->B od nekoga a ne da pogleda? ?ta je koristio pa sedne? i napravi? to od nule. Jeste stereotip, ali na?alost 95% klavijaturista iz narodnjačke bran?e tako funkcioni?u - kupe Fantoma, "učitaju set" i "pravo na svirku".

Ma sve je jasno ,sve pet ...
Znaci li ti "Alogija" sta ...
ako da ,onda smo bili nedavno zajedno na svirki ...

wladymeer 10-02-2013 05:12 PM

Quote:

Ja vjerujem da vi kužite poso, ali možete li reči da nema takvih "Inžinjera glazbe"
Ako pomislim ko se danas sve oslovljava za muzičara... ne vidim zašto bi kod inžinjera bila druga priča.

Ali, šta ćeš, takav je zanat - svako drugačije čuje i malo je njih koji su svesni te razlike - već se sve svodi na to JA čujem = JA znam.

@romario: da, znači - verovatno su Vinkovci u pitanju? :)

awacs 10-02-2013 06:46 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 341581)
Ali, ?ta će?, takav je zanat - svako drugačije čuje i malo je njih koji su svesni te razlike - već se sve svodi na to JA čujem = JA znam.

?iva istina.

Pozdrav,

Vasa

romario 10-02-2013 06:59 PM

Quote:

@romario: da, zna?i - verovatno su Vinkovci u pitanju? :)

Da,da :)

amaterius 10-02-2013 08:32 PM

Quote:

Ako pomislim ko se danas sve oslovljava za muzičara... ne vidim za?to bi kod in?injera bila druga priča.

Ali, ?ta će?, takav je zanat - svako drugačije čuje i malo je njih koji su svesni te razlike - već se sve svodi na to JA čujem = JA znam.

@romario: da, znači - verovatno su Vinkovci u pitanju? :)

ma sve je to ok dok u nastavku ne slijedi
-a ti si budala i nema? pojma, ja sam tonac, prodicent, Bog tvoj...

kravadinka 10-02-2013 09:12 PM

Kad čovek malo realnije pogleda stvari, istina je sve se svodi na to je li ispravno Irak ili Iran, generalno 90% rasprava je li bolje ovako ili onako je nepotrebno, pitanje je stava i ličnih afiniteta.

Ali domaći tezgaro?i su posebna kategorija, to je jedna grupacija koja o sebi ima visoko mi?ljenje, a ako ?eli? da zna? kako treba, pitaj njih i uradi suprotno, oni su u najvećem tripu o zvuku i tome kako treba, a ustvari su najveće neznalice.

Imao sam jednog takvog u proteklih par dana, sve se zavr?ilo tako ?to me je ispizdeo, ja sam sve isključio, pokupio se i iza?ao iz studija.
Imam osećaj da jo? uvek stoji u onom mraku i razmi?lja ?ta mu se desilo... :rotfl:

spartakus 11-02-2013 10:21 AM

Kravadinka trebao si da ga nabodesh u glavu(zezam se)..:p:p

kravadinka 11-02-2013 11:54 AM

:wink:

Sad ne?to razmi?ljam, mislim da je najgore ?to su ubeđeni u svoje dogme i dr?e se toga slepo pa i ne mogu ni?ta da nauče.

Ka?e jedan od njih ?to je doneo aran?man sa nekim svojim smećem od semplovanog bubnja i ta-ta-ta-ta mitraljeza od dobo?a:"Ako za moje u?i taj tvoj bubnjar svira i zvuči lo?ije nego moji seNplovi koje sam tra?io i bir'o godinama, mo?e to da bude sveCki kol'ko 'oće?, ja ću d'ostavim moj bubanj, ni?ta ti to ne vredi ?to mi priča? ako to nije ba? ono ?to ja 'oću i ?to imam u glavU!" :banghead:

Pitam ga ja onda, da li to znači da je nemoguće da je on mo?da u zabludi, takođe je li to znači da on ne ?eli da nauči vi?e ni?ta, da poseduje sva znanja koja su mu potrebna-na to je spustio ton i samo klimnuo glavom, tu smo uključili Superior... :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 11:59 PM.