Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   svidjal vam se portamento? mono? narodnjak (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43170)

branoy 24-01-2013 03:32 PM

Re: svidjal vam se portamento? mono? narodnjak

hahah jos ja vidim na onom klipu nigde ni p. od p., rekoh ne kontam, jel ne cujem a treba da cujem ? jel se on zeza il haha.

na ovom zadnjem ,mislim da je sve korg triton, to je njegovo poznato, sto posto. i semplovi koje ured imamo svi.

awacs 24-01-2013 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 340819)
hahah jos ja vidim na onom klipu nigde ni p. od p., rekoh ne kontam, jel ne cujem a treba da cujem ? jel se on zeza il haha.

Ma budala, paralelno mi bili otvoreni originalna verzija i remiks, pa iskopirao pogrešan embed code. Rakija je zlo. Nije SH101 naravno, ja se istripovao onako na nostalgiju :wink: Neka narodnjačka ekipa koju sam u ono vreme snimao zvala ga je "poprdalo" :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

psionic 24-01-2013 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 340820)
Ma budala, paralelno mi bili otvoreni originalna verzija i remiks, pa iskopirao pogrešan embed code. Rakija je zlo. Nije SH101 naravno, ja se istripovao onako na nostalgiju :wink: Neka narodnjačka ekipa koju sam u ono vreme snimao zvala ga je "poprdalo" :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

Vidi se da ste amateri! Evo vam dobar portamento :D

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cKkgme_tlBQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

amaterius 24-01-2013 09:15 PM

mislio sam pitati ?to je to porta....
hvala bogu da nisam:banghead:

awacs 24-01-2013 09:23 PM

Quote:

Originally Posted by amaterius (Post 340832)
mislio sam pitati ?to je to porta....
hvala bogu da nisam:banghead:

Mogao si da pita? i Wikipediju :wink::

http://en.wikipedia.org/wiki/Portamento

Pozdrav,

Vasa

branoy 24-01-2013 11:13 PM

psionic haha, asim, ma imam ja ovo sve, imam i V50 yamahu, ona je najjaca sa portamentom i casio CZ, mada ovo po kasetama sve je to klave te, il tritoni, il te jamahe, ne znam roland jedino kakav ima nisam nikad probao fantome, ovo sto sam naveo provereno, samo sto se meni ne spaja klava ,
razumte ,, dok prebacis mono boju bez lajera u KMP na triton prodje te volja za radom, a sam 64 il 96mb, yamaha opet prica za sebe , hardweri, ,, zamisli koliko boja i sveg imam, i u kompu smo navikli na neogranicen ram, samo ubacuj, u kolko oces lajera, mono, stereo, bez, i doradi na vsti, snimis projekat, ostade sve, mozes ponovo presvirat, a postavka ista, dok za hardwer il snimi na prvu il ubi se u text pisanju i snimanju PCG pa ubaci sve to iz korga npr u folder projekat, za nekad kasnije ako se bude htelo opet isto koristit, pa ponovo vracaj u klavu, spajaj midi kablove . audio kablove, stimaj ulazi i sve to prodje me volja za radom,
naravno ko je kriv, kriv je komp i sve na jedan klik, sto brze, bezbolnije,,
zato trazim u komp semplerima sto bolje da se nastima,
mada ima evo npr i Reason NNXT odlican, sam treba opet re-wire, i zapamti sve gde sta bilo, i odlican je i logicov sempler al radi sam na logicu, jer onaj sto ima za windows nece da radi kad ih dva insertujes, nema zvuka, samo jedan vsti radi i dzaba od njeg, a ja pravim demose, da radim za pare , verovatno bi morao tri put vise da se pomucim ako hocu to jer ipak prava stvar je u klavijaturama, mada vidis ima i na vsti ponekim nesto dobro. itd, .. et zasto , cemu, zbog ceg, itd :) pz

wladymeer 24-01-2013 11:34 PM

sad šalu na stranu, u čemu je razlika izmedju "dobrog" i "običnog" portamenta?

Glup sam, pa ne umem da razlikujem loš portamento i ne razumem zašto baš Triton ima dobar portamento a ostale klavijature nemaju.

Možda bi najbolje bilo da neko ostavi primer lošeg portamenta?

branoy 24-01-2013 11:36 PM

jesi li kad imao priliku svirati moss na korgu?? to ako si probao sve ce ti bit jasno.

wladymeer 25-01-2013 12:31 AM

Ako mislimo na isto, onda to nema veze sa karakteristikom portamenta, već sa fizičkim modelom koji se izabere.

Uputi malo ljude da isprobaju V-Synth XT, Jupiter-80/50 ili Integru onda, prijatno će se iznenadi rezultatima. A pogotovu ako probaju Yamahu EX5/7.

branoy 25-01-2013 12:54 AM

hteo sam reci tamo sve to je kraj sveta bar do sad, naravno znam kako ta sinteza radi. ipak i u njoj ima taj cueni portamento koji onako slatko slaze ton do tona, e tako se nesto trazi da se dobije na obicnim semplovima, da bude pitko, svirljivo, i sve to tra la la, mada kazem, najjaci su na tim jamahama i casijima, pa na korgu,, po meni, rolande ne znam, stvarno nikad ni jednog nisam solo probao, imam g1000 al on nije solo.

All times are GMT +1. The time now is 04:40 PM.