Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Otrcana tema: reverb$vokal (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43098)

kravadinka 03-01-2013 08:17 PM

Re: Otrcana tema: reverb$vokal

Podigni to na MediaFire.

idvi 03-01-2013 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 339998)
Error (403)

Probaj u Public folder pa 'copy public link'

e ako ovo ne pali onda u ...
http://www.filefactory.com/file/66kp...3/Bez_veze.mp3

spartakus 03-01-2013 08:36 PM

Ih kako sam njega zaboravio cubase revb a i abletonov delay pong..

kravadinka 03-01-2013 09:17 PM

Lepa pesma, samo meni delay nije u priči ovde.
Ako hoće? postavi matricu i suv vokal, mogu ti provući to kroz PCM80 pa poslati da čuje?, ako ti se dopadne izrendaću ti tu traku reverba pa se poigraj malo, mo?da ti uradi posao...

MUzzY 03-01-2013 09:43 PM

E da, potseti me DaBear sa delay-evima: probaj SoundToys echo boy i izaberi model verbed. Tajming je opet kljucna stavka.

P.S

Koristite sendspace.com - jedan od kulturnijih share sajtova bez capatcha i ostalih gluposti.

idvi 04-01-2013 08:26 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 340010)
Lepa pesma, samo meni delay nije u priči ovde.
Ako hoće? postavi matricu i suv vokal, mogu ti provući to kroz PCM80 pa poslati da čuje?, ako ti se dopadne izrendaću ti tu traku reverba pa se poigraj malo, mo?da ti uradi posao...

Hvala ti puno..ali to je gotova priča uzeo sam ju kao primjer slu?ajući je jedan dan na radio stanici zvucala mi je strasno tupo i blesavo (vocal)..bilo bi u redu da poslije nje nije i?ao Mark Anthony - You Sang To Me. Naroćito kad uspoređuje? a tek Bee Gees - I could not love you more..hvata me panika.:banghead:
A ?to se tice echa (u mojoj pesmi) ima? ga doziranog npr...to to ba? to o o (u textu) naravno rađen ručno.
Vjerujem kad bi ga provukao kroz PCM80 da bi bilo daleko bolje.:)

idvi 04-01-2013 08:50 AM

..u stvari o?inuo me pesimizan glede na? produkcije napr. nedaj bo?e da slu?a? par dana ili jo? gore tjedan dana svjetske hitove (pop, rock i takve kemije) i onda odjednom na?u produkciju. ZA MENE (da nebi bilo zabune) izgleda ko djecja prica. Ko filmovi B produkcije sve same imitacije, ?abloni od solo gitara pa do singanja i naravno produkcije.I sve vodece grupe (sastavi) bar sto se tice Cro besramno ubacivaju u svoje hitove cijela gitaristicka dijela (pasa?e itd) od svetskih legendi i to od saunda pa do notalnog dijela. NARAVNO i ja kao sitna riba zakoprcam se u tom blatu:banghead::(:mad:
Znam vrlo jaka produkcijska studia... kad mi njihov kemicar pocne sa pricom da je najbolje na vokal NISTA ne stavljati ..nikakav reverb. Zar je to prirodno?? Pa i u koko?injcu postoji određen verb..delay. Mo?e, ako si Elvis Prisli..on to ima u glasu.
E zato sam pesimistićan:da::) ali sad mi je lak?e izduvo se:wink::grin:

nikolaivanic 04-01-2013 09:05 AM

poslusao sam pesmu... vokal je specifican... i uopste mu ne prija klasicna matrica na kojoj je radjen. Tu reverb ne pomaze mnogo, stvar generalno zvuci "standardno na nas nacin" Bolje bi bilo da se pusti vokal, oboji malo nekim efektom a onda izaberu instrumenti, odnosi nivoa, zvuci itd iz matrice koji ga dizu...eventualno dosvirati nesto specificno... to je moje misljenje, naravno :)

kravadinka 04-01-2013 09:19 AM

Pa ne treba porediti babe i ?abe, ovakva pesma nema ?ta da tra?i među tim imenima koja si pomenuo, bilo bi lo?e kad bi se radilo da tako zvuči.
Produkcija sama po sebi i nije ni?ta posebno, kad se pogleda sa čim ti ljudi ponekad rade, ?ta rade, vidi se da to nije nikakva Marsovska tehnologija, već da je takva muzika sa kojom rade.
Odavno je jasno da oprema sama po sebi ne radi ni?ta, ovde ima ljudi koji su pokupovali gomilu toga i na kraju opet sve isto, zvuk dolazi iz glave, ne iz tranzistora i transformatora.
Probaj da miksa? neki strani bend, ne?to slično muzici za koju smatra? da je dobra produkcija, pa će? i sam videti da tu nema nauke, stvari se prosto same re?avaju od sebe.
Mislim da je najveći problem kod nas kompozicija i aran?man, a onda izvođači i sivrači, produkcija nakon ova tri skoro i da ne mo?e da postoji.

Za moje uvo ova pesma je simpatična i pozitivna, pa tako treba da zvuči, mekano i pomalo ?aljivo, ?to i jeste u velikoj meri slučaj sa tvojim snimkom, e sad ako se ba? uhvati? za neki detalj uvek mo?e bolje, konkretno taj vokal treba nekim plemenitijim reverbom da se malo oboji, ali sve je to opet individualno.

idvi 04-01-2013 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 340018)
Pa ne treba porediti babe i žabe, ovakva pesma nema šta da traži među tim imenima koja si pomenuo, bilo bi loše kad bi se radilo da tako zvuči.
Produkcija sama po sebi i nije ništa posebno, kad se pogleda sa čim ti ljudi ponekad rade, šta rade, vidi se da to nije nikakva Marsovska tehnologija, već da je takva muzika sa kojom rade.
Odavno je jasno da oprema sama po sebi ne radi ništa, ovde ima ljudi koji su pokupovali gomilu toga i na kraju opet sve isto, zvuk dolazi iz glave, ne iz tranzistora i transformatora.
Probaj da miksaš neki strani bend, nešto slično muzici za koju smatraš da je dobra produkcija, pa ćeš i sam videti da tu nema nauke, stvari se prosto same rešavaju od sebe.
Mislim da je najveći problem kod nas kompozicija i aranžman, a onda izvođači i sivrači, produkcija nakon ova tri skoro i da ne može da postoji.

Za moje uvo ova pesma je simpatična i pozitivna, pa tako treba da zvuči, mekano i pomalo šaljivo, što i jeste u velikoj meri slučaj sa tvojim snimkom, e sad ako se baš uhvatiš za neki detalj uvek može bolje, konkretno taj vokal treba nekim plemenitijim reverbom da se malo oboji, ali sve je to opet individualno.

..u potpunosti se slažem8-)
Inaće koristim jednu i možda negde standardnu metodu prije samog mastera kao i slaganje instrumenata prema glasu i to po preporuci jednog od najvećih majstora na ovim prostorima...prije slušaj bar jedno 3 dana muziku ilti žanr kojim hoces da ti tvoja pesma ide..tek onda kreni u obradu.
..i naravno ni onkraj pameti me dolazi da uspoređujem one primjere..već samo iz moje mišje rupe gledam gore i kao što rekoh razmišljam gdje su to oni:)
Naravno radi se SAMO o samom vokalu tj samoj tehnici od snimanja pa do masta i bojanja reverbima..itd!

All times are GMT +1. The time now is 12:37 AM.