![]() |
Re: Dva predmixa......molim za savet (vazno:)
Quote:
Ali dobro, neko jednostavno nije u fazonu da bude u grupi koja peva na maternjem jeziku. Na primer jedan moj drugar je u Srbiji imao bend koji je svirao isključivo strani repertoar (na engleskom). Onda se odselio u Holandiju i već godinama svira u grupi sa jednim Holanđaninom koji takođe ne voli da peva na maternjem jeziku. On peva na srpskom. |
Ne mora biti perfektno da bi bilo lepo ali treba izbegavati da nesto bude lose a misliti da je unikatno.
|
evo popravljenog mixa jedne pesme.....druga ima vise da se pegla....pa cu okaciti i nju....
http://soundcloud.com/studiooff/the-...tell-your-boss mislim da je ovo prvi put da neko okaci mix, pa onda poslusa komentare i peimeni ih na mix koji takodje okachi.... :)...moze da bude korisno |
Quote:
elem, meni je to stvarno odlično i naravno da ne treba svaku sugestiju da prihvati?.. ali ako ima? neke nedoumice lak?e je doneti odluku kad čuje? drugo mi?ljenje, pogotovo ako se poklopi sa mi?ljenjima drugih.. mnogo se stvari u glavi i mozgu izme?a tokom rada i prosto navikne? na neki zvuk koji mo?e biti pogre?an pa ako nema? jedno mesec i vi?e dana lufta da ostavi? mix i da ga posle toga čuje? "kako treba" onda za?to da ne i da se ogradim odmah.. nije ovde reč o nesigurnosti u sebe već o tome da poku?a? na svaki način da ostvari? najbolji mogući rezultat na kraju |
e da, mix... odlične su mi boje i odnosi sad (možda mi el. piano za mrvu glasniji nego što treba) i super je matrica generalno mada mi malo zvuči preširoko... vokal je mnogo povučen u drugi plan (daleko je i tih u odnosu na matricu).. baš se oseti taj drugi plan na startu pevanja... ali sve u svemu jako jako dobar mix :)
|
dosta je bolje sad, definitivno! samo mi i dalje fali S na refrenu.. ali izgleda da je on loshe otpevao.. mozda to moze josh da se izedituje, chisto da se razume shta pricha.. :)
trebalo je izeditovati malo bass i bubanj, chisto da ti olaksha posao u miksu.. ali ovo je vec jako dobro :) |
Quote:
Drugo - covek malo otupi i navikne se na zvuk, i ja stvarno nism u stanju da budem potpuno realan posle par meseci snimanja albuma... trece - sugestije od ljudi iz struke su uvek dobrodosle... Licno mislim da je ovaj mix sad dosta bolji, a kod one druge pesme ce biti jos veca razlika..... okacicu za koji dan... najvise zahvaljujuci vasim sugestijama Da se ne zahvaljujem pojedinacno - HVALA SVIMA @Heath.... izvlacio sam Ssss u editu, ali ne vredi, on ga je tako pevao strahujuci od tvrdog engleskog....... generalno je mozda moglo malo na editu da se pegla, ali nisam preterivao, a vokal sam ostavio potpuno free-tune....kako je otpevao... |
Jesi probao FabFilter proDS? Meni to vec mesecima u nazad resava sve moguce probleme sa "s"evima.
|
Quote:
|
Iseče? parče glasa S sa nekog drugog mesta i nalepi? na "boss". Trajanje operacije tri minuta, problem re?en.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:06 AM. |