Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Armin van Buren (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42802)

mikron 18-11-2012 07:32 PM

Re: Armin van Buren

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337811)
Ovo je javni forum, te bi bilo mudrije da argumentujes to o cemu govoris, o cemu ja "nemam pojma"...

Sent from my ST18i

Nemas pojma o miksanju. Ti si akusticar i elektronicar.

mikron 18-11-2012 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 337812)
Mix je moguce odraditi ITB - daleko od toga da se rock ne radi na taj nacin. Ne mixa samo CLA, TLA i AW rock. Iskreno, naslusao sam se 'analog rock mixeve' koji su za k, kao i ITB koji kidaju - raskrsti vise s tim da je oprema ono sto mixa. Ne mixa SSL i komp nego covek, jel to tesko shvatiti?. Monitoring je najbitnija karika jer cujes sta radis sa vise ili manje preciznosti, a o razlikama procitaj Tchad Blake citat..

Ne delim misljenje. Mislim da je to jedan od pristupa. Nista ti ne vredi da ti slusanje ubija kad je pravih Fifista 0.1%

Poslusah takodje ljude koji sabijaju mikseve u katastrofalnim akustickim uslovima. Vazno je i jedno i drugo.

Quote:

Mislis da to sto nije ub'o Skrillex sound je zbog toga sto je koristio laptop/itb?

Aspofakinlutli

Quote:

Ne mixa SSL i komp nego covek, jel to tesko shvatiti?.

Pricam pod pretpostavkom da covek nije problem. Postoje stvari koje se mogu odraditi na laptopu( edm ... ) postoje stvari koje mogu da se urade na laptopu ( rock ... ) ali ne tako dobro

awacs 18-11-2012 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337804)
Pravi rock je i dalje moguce dobiti sa vst ovima samo za Srpsku produkciju

Taj "pravi rock" se snima instrumentima koji prolaze kroz mikrofone i preampove, sviraju ga neki ljudi... nekoliko puta, dok ne "ubodu feeling"... i te stvari su po svojoj definiciji "analogne" i "hardverske".

Po mom mišljenju, te tri stavke (čovek, mikrofon, preamp) su dovoljne da se nešto nazove "hardverskim OTB radom". I za mene je to smisao "produkcije". To da li će posle neki miksadžija da tura instrumente kroz oluk ili kroz VST je potpuno svejedno. IMHO, jelda.

Pozdrav,

Vasa

mikron 18-11-2012 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337815)
Taj "pravi rock" se snima instrumentima koji prolaze kroz mikrofone i preampove, sviraju ga neki ljudi... nekoliko puta, dok ne "ubodu feeling"... i te stvari su po svojoj definiciji "analogne" i "hardverske". Po mom mi?ljenju, te tri stavke su dovoljne da se ne?to nazove "hardverskim OTB radom". I za mene je to smisao "produkcije". To da li ?e posle neki miksad?ija da tura instrumente kroz oluk ili kroz VST je potpuno svejedno. IMHO, jelda.

Pozdrav,

Vasa

Skoro pa da. Jedina razlika je u tome sto kad paralelno stegnes taj glas pravom 1176 ticom, pojavi ti se osmeh na licu :)

Uostalom sta ja znam :) Ja sam samo akusticar :)

Nego, okacih vam Sasku Jankovic .... podrzite devojku ako se vec bavite muzikom

awacs 18-11-2012 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337816)
Skoro pa da. Jedina razlika je u tome sto kad paralelno stegnes taj glas pravom 1176 ticom, pojavi ti se osmeh na licu :)

Meni se pojavi osmeh na licu kad čujem nekoga kako dobro peva. Jedina stvar koju očekujem od miksa je da mi ne skine taj osmeh sa lica.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Što se tiče Saške Janković (Đelem, đelem) - FENOMENALNO bi pevala kad ne bi samu sebe terala da glumi pevačicu.

Everbeatz 18-11-2012 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337817)
Meni se pojavi osmeh na licu kad čujem nekoga kako dobro peva. Jedina stvar koju očekujem od miksa je da mi ne skine taj osmeh sa lica.

Pozdrav,

Vasa

plus 'iljadu Vaso! ...i svira, da dodam..
To je onaj faktor koji se uglavnom previdi/preskace/itd, pa ce onda SSL i zidovi outboarda da rese stvar - bar je to ta dogma, more gear!:)

DaBear 18-11-2012 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337796)
To je kao kad bi ljudi koji prate Grand rekli da samo narodnjaci postoje. Aaajde molim te.

Da te vidim da uradis postenu Foo Fighters produkciju ITB

Ima i to rade ljudi (koji znaju) ..ja ne znam..nije moja muzika.
Sve moze, kad znas...
drugo - procitaj moj post opet..rekao sam 90% muzike - u ovih 10% spada "ziva" muzika.. ok?

a evo, procitah i sve izmedju...opet prezvakavanje ITB / OTB...moze - nemoze... KOGA ZABOLE K***A za TO?? Ako tebi radi tako - navali brate, kidaj, cepaj, miksaj, izdaj muziku, obori svet na noge sa OTB i Rhodesom ili cime vec..??

Kad predjes puno kilometara u muzici i pravoj industriji..skapiraces da je dobar pevac ili svirac i (NAJVAZNIJE) P E S M A - vaznija od svega.

Nemogu da se smaram i slusam / citam opet ovakve diskusije///

Sto se tice "mog Skrillex-a' (??) nikad nije bila ideja da se uradi sound-a-like !!
Ideja je bila da se uradi remiks pesme u dubstep fazonu, inspirisano njegovim zvukom... Niti mi je taj sound (tad) bio poznat, niti sam uopste u tom fazonu, itd..probao sam da vidim koliko brzo tako nesto moze da se dobije...i ispalo je sasvim OK, ja mislim. Pogotovo sto sam 90% vremena radio na sluskama...
(da me nebi ubili komsije!!)

I na kraju ..daj postavi nesto..bilo sta da vidimo malo kako ti to miksas..? eh?

PS2 -

mikron 18-11-2012 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 337819)
Ima i to rade ljudi (koji znaju) ..ja ne znam..nije moja muzika.
Sve moze, kad znas...
drugo - procitaj moj post opet..rekao sam 90% muzike - u ovih 10% spada "ziva" muzika.. ok?

Nije ok. Nije 90% dance. Mozda jeste 90% tvog muzickog interesovanja.

I nije ceo svet UK. Pogledaj sta se slusa u Spaniji i Italiji. Ili sta se slusa u Rusiji,Turskoj i Kini.

mikron 18-11-2012 08:00 PM

Quote:

Meni se pojavi osmeh na licu kad ?ujem nekoga kako dobro peva. Jedina stvar koju o?ekujem od miksa je da mi ne skine taj osmeh sa lica.

Slazem se. Zato cu i ponoviti. Za neke muzike plagovi su upravo downhill pravac. Za neke nisu.

mikron 18-11-2012 08:01 PM

Quote:

P.S. ?to se ti?e Sa?ke Jankovi? (?elem, ?elem) - FENOMENALNO bi pevala kad ne bi samu sebe terala da glumi peva?icu.

Ako te ne mrzi, objasni sta si mislio. Vidim i ja nesto u tom pravcu, posebno zato sto mislim da postoji razlog zasto vec nije popularna, a ima je ... nije da je nema

All times are GMT +1. The time now is 10:00 AM.