![]() |
Re: Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ...
Quote:
Steinberg: ima svoj forum sa gomilom odgovora na probleme(ja sam licno tamo svojevremeno nalazio sve sta me zanimalo), kompletan manual, vrlo dobro uradjen, dosta publikacija od drugih autora za sam Cubendo u smislu pdf, video tutoriala koji su vizuelno odradili manual, tehnicku podrsku, itd...ako to nekom nije dovoljno, ne znam sta reci Ista stvar se moze primeniti i na ostale DAWove.. |
Setih se jedne gimnazijske lekcije iz Sociologije (očigledno pamtim svakakve gluposti :)):
http://sh.wikipedia.org/wiki/Parkinsonov_zakon Pozdrav, Vasa |
Quote:
GS konkretno ima velike koristi od toga jer clanovi besomucno pisu sto njima pravi saobracaj, i to enorman, za bannere, ali retke smislene diskusije teskom mukom se zadrzavaju "na povrsini" pritisnute gomilom spama koga generisu korisnici u toku samo jednog prepodneva....... Tako da uspesan forum, gubi na smislu, jer mora da odustane od uobicajene prakse da sprecava i sankcionise spamovanje i postavljanje stalno istih pitanja... da bi ostao posecen. Jer glavni pokretac posecenosti foruma jeste postavljanje pitanja a ne citanje... ali to se ne moze ispraviti. Pokusavao sam da na gs nadjem neke stare diskusije od pre pet ili vise godina... nema ih... oni brisu stare diskusije... tako da je svaka nova diskusija na staru temu njima "super" jer na ovakav nacin forum je samo prividjenje... to je prakticno samo komunikacija u realnom vremenu, nikakva istorija tu vise nije bitna vecini clanova, s obzirom da ce vecini biti lakse da ponovo pita... iako mozda ima kvalitetniji odgovor u proslosti... njih za to zabole, jer ionako ni to sto sada pitaju najcesce im nije ni mnogo bitno, iako znaju puno da drame ni oko cega... (sto je vec u pitanju licno misljenje o samom sebi..) Mislim da je to posledica same struke oko koje se formiraju forumi. Da je programiranje u pitanju, ljudi daleko vise cene i svoje i tudje vreme, i niko, ali niko im nece odgovarati ponovo na nesto, za sta se taj seca da je vec odgovoreno, i tu su neumoljivi do banovanja. Zato se istorija cuva kao oci u glavi, jer da je nema, ne moze se clanovima ni preporuciti da potraze. Ali to je sasvim druga oblast, od lose pesme ne padaju avioni... a od loseg programa, na zalost, padaju. |
Takve podsekcije je davno trebalo otvoriti.:)
|
Quote:
... tako da, hm, vlasnicima NE odgovara da se forum sredi, nego im upravo haos odgovara, jer ljudi moraju ponovo da pitaju, i novi (povrsni) posetioci ce to da prihvate kao "new content" iako je ponovljeno mnogo puta, te je osipanje clanstva mnogo manje izrazeno. A novim clanovima je najvaznije da imaju ideju da ce na tom forumu dobiti instant odgovor,,..... sto je dovoljno za posetu i "banner impression". Na taj nacin jedino gube ozbiljne clanove, jer ih takav haos smara, ali .... ako se bolje razmisli, forumi koji prodaju bannere i ne mogu biti uspesni ako samo iskusni i ozbiljni tipovi posecuju forum.... slaba su oni potrosacka grupa za obicne bannere.... a i ozbiljna oprema se tesko prodaje "na banner" PSW, PRW i ostali "hi-end" forumi gde je najpre, zabranjeno biti "anoniman", "pate" od male posecenosti i desava se da prodju nedelje da neko na akustici postavi ikakvo pitanje,... iako je ekipa veoma strucna i vrlo predusretljiva... izgleda da je osecaj "anonimnosti" veliki pokretac pisanih aktivnosti clanova, jer imaju osecaj da ih na forumu "niko ne zna licno".... pa mogu da lupaju sta god hoce. |
Quote:
Ovaj 'novi' GS je pretrpan glupostima i zajebancijom, ali to je, kako kazes sve 'u rok sluzbe' - odgovara im |
Zaboravljamo jednu bitnu stvar....barem pola (ako ne i mnogo vise) ljudi na ovom forumu slabo ili nikako stoji sa engleskim jezikom....tako da im manual pa makar bio i na 1001 stranici ne znaci ama bas nista....ono...kao sto upucujemo ljude na te manuale,mozemo ih tako uputiti i na neki drugi forum...sto uopste ovde i da svracaju:rolleyes:....meni je svejedno:)....sta god da uradite,ja cu ipak (kada stignem) da iscitam taj reaperov manual,cisto da ne moram cika Vasi da postavljam tu neka pitanja:).
|
Quote:
Quote:
|
Dodacemo neke nove podsekcije, ali cemo revidirati i neke postojece i napraviti malo reda (ne mora bas podsekcija ako u njoj ima svega 15ak tema)...
Forma foruma je fleksibilna i lako je prilagoditi je...Naravno, ne cesto jer bi to stvaralo zabunu i prakticno onemogucilo efikasno pracenje iste od strane posjetioca i clanova... |
ja bas volim da citam ta dokumenta koja idu uz programe....ali sam napravio par postova koji nicemu nesluze pa bih iscimao nekog od administratora da ih obrise..za koji dan cu izbaciti spisak (mislim da ih ima 4)....
|
All times are GMT +1. The time now is 09:32 PM. |