Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42695)

Matoree 06-11-2012 09:19 PM

Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 336949)
Uff, ovde kao politika treba da se zaobidje (forumska pravila) ali neću na te teme.

Probajte payza (nije novo,malo promenili ime nema ni mesec dana) sad radi isto kao paypal a i prepoznaje ovaj na? ?ivotni prostor.Idu pare tamo, ovamo.
Ne bi trebalo da nekoga ko nema tamo account ubedjujete previ?e da ga otvori jer je to preslikan paypal skoro u celini i celosti.

Jesi probao? Kakve su takse u poredjenju sa MB ?

MHz 06-11-2012 09:27 PM

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti....&nav_id=658101

Jan 07-11-2012 01:44 AM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 336941)
zasto ne koristis moneybookers?

Vidis, niko mi nije predlozio tako nesto, pogledacu !

Arthur 07-11-2012 03:19 AM

za moneybookers sam i ja dobio nekoliko potvrda da radi, počevši od banke koja mi je upravo izdala Visu Electron, za tu namenu, preko ortaka koji je primio već solidno keša. Ne znam koliko je veliko cimanje strancima da uplaćuju tamo, al saznaćemo uskoro ;)

alek019 07-11-2012 06:24 AM

Ja imam payza account, ?to se tiče parica koje oni uzimaju na njihovom sajtu imate sve informacije i nije ni?ta skupo pa pogledajte sami. Izaberite Srbiju pa vidite

https://www.payza.com/support/payza-transaction-fees

Da povučete do 2000 treba vam najmanje PRO account ali to nije nikakav problem, bez njega imate limit na 400 mesečno.

Matoree 07-11-2012 06:18 PM

alek kako nije skupo bre? :D payza dere po usima...

uploadovanje para na acc uzimaju ti 3.5%.. moneybookers uzima 1.7% !
za withdraw, uzimaju 15$... ejj 15 dolara :D moneybookers 1.8e

banka takodje uzme 300 do 400din + 0.25% od sume

super je moneybookers samo ima tu zackoljica malo.. Kad skidas pare na racun, kompanija Moneybookers ti salje pare i ti moras da odes u banku i potpises razlog zasto si primio pare.. E sad, tamo ima recimo, poklon, pomoc od rodbine, itd.. ali posto Moneybookers nije fizicko lice ti verovatno pravis devizni prekrsaj ako tako nesto zaokruzis.(ja sam to zaokruzivao) Nikog ne diraju trenutno sto se toga tice a i ne proverava se to dok ne predjes 10k evra il tako nesto.. Videcemo sad kad promene zakone sledecih meseci kako ce biti

STUDIOTON 07-11-2012 06:40 PM

ja sam pre mesec dana primio nekih 550 eura na ime jednog posla na moneybookers, withdraw na svih 550 i posle 5 radnih dana mi je sve leglo na racun, otisao sam u banku i podigao kesh ..

Znak 07-11-2012 08:57 PM

Koristim i ja Moneybookers za naplatu iz inostranstva. U banci su me pitali za svrhu uplate i ponudili nekoliko mogućih odgovora. Rekao sam honorar za umetničko delo, dakle iskreno, ni?ta poklon od tetke i sl.

Matoree 07-11-2012 09:00 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 337024)
Koristim i ja Moneybookers za naplatu iz inostranstva. U banci su me pitali za svrhu uplate i ponudili nekoliko mogućih odgovora. Rekao sam honorar za umetničko delo, dakle iskreno, ništa poklon od tetke i sl.

iskreno nema sta.. ali od tebe se ocekuje da platis 30%+ poreza na to ako nisi znao :D

e: ortak je radi za neke amere i placa tako nekih 32-3% (amaterski ugovor il tako nesto se zove)

alek019 07-11-2012 09:29 PM

Iskreno rečeno ja mnogo na procente kod naplate ne gledam, zaračunam neke svoje troškove u te svrhe, ugradim u cenu i to je to, tada je samo pitanje kako najlakše obezbediti kupcu uslove da to plati. Nekad izvodim i neke sulude transakcije, pustim da mi plate na moj paypal ako baš mora(tada sve mora biti 15-20% skuplje ali posao se završi) sa koga ja ne mogu povući novac ali mogu ga "prebaciti" na neke od racuna regnaw,shareit,plimus tada od njih stiže ovamo.Malo se novac proseta,plate se provizije tu i tamo ali to ne košta više od tih zaracunatih 20%. Uglavno su to nestandardni poslovi pa mogu ovako.

Intresantna stvar je da sam ja sa paypal-a (gde sam kao slovenac) platio nešto, nije bilo baš jeftino, skidanje išlo sa moje visa kartice preko paypala i nije bilo ispoštovano. Uložen prigovor i para legle nazad od njih na karticu bez ikakvih problema niti "konverzacije", doduše uzeli mi parče novca za tu "uslugu" ali je odradiše.

Uz svo uvažavanje troškova ovih čudnih puteva ne Gospodnjih, nego novčanih ipak je meni draže i da nekada i izgubim deo novaca nego da ga uopšte nema.

All times are GMT +1. The time now is 05:55 PM.