Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Futa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42532)

branoy 17-10-2012 08:15 PM

Re: Futa

DaBear de mi reci sta valja s U-110, u mene stoji 5 god, stari to negde uzeo, upalio sam taj dan, reko ko zna valjal to.

DaBear 17-10-2012 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 335716)
DaBear de mi reci sta valja s U-110, u mene stoji 5 god, stari to negde uzeo, upalio sam taj dan, reko ko zna valjal to.

ja sam sa njega koristio SAMO :
- finger bass
- neke strings (koje sam layerovao po 4-5 puta)..valjda neki ensamble patch..?
- jedan piano (koji je jako dobro izlazio u miksu...house piano type)

mislim da ima i neki brass koji je isto lepo sedi u miksu (opet za old skool house fazon)

branoy 17-10-2012 08:36 PM

aha znaci par stvari rade opasno!! slusao sam sad onaj mix, odlicno je ono!! nema sta

fix3r 17-10-2012 08:37 PM

branoy, U220/110 - ako se vec krenulo od folkera - solo boje koje je Tutun koristio jedno vreme (trumpet, sax, organ, saw synth...) su sve direktno sa U220. To ukljucuje razdoblje dok je svirao sa Futom koliko se secam (Ceca, Dragana Mirkovic i ta ekipa).

Ja cuvam jos uvek U220 zbog nekih 10-ak farbi koje su dan danas super u miksu (sto rece DaBear bas, strings, ima tu kojekakvih lepih sintova, zvoncica, itd)

branoy 17-10-2012 09:20 PM

ahaam, u tutun ubedljivo ima mozda najsladje solo deonice, one synth saw s odlicnim legato portamentom npr baji starije albume, kum mu je itd.. ja skupljam te module, tako kad sta naidje, reko ko zna mozda cu nest vuci sa njih, nek stoje. sve sto uzmem nikad vise ne prodajem. i onako malo para mozes dobiti sad. .ne vredi,.

Mogli 17-10-2012 11:51 PM

Ja sam jos 1993 godine imao i U110 i U220, ali takav bas kao Futa/Zlaja, nisam imao. Verovatno nisam znao da namestim ton.:rolleyes:

awacs 18-10-2012 11:30 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 335737)
Ja sam jos 1993 godine imao i U110 i U220, ali takav bas kao Futa/Zlaja, nisam imao. Verovatno nisam znao da namestim ton.:rolleyes:

Ja stvarno nisam stručnjak za tu scenu, niti sam ne?to mnogo sarađivao. Par puta sam po raznim studijima uskakao kao tonac po hitnom pozivu za D?eja i jo? poneke i otprilike se sve svodi na to ?to je fix3r već napisao: U110/220, JV i Proteus. Futa je imao i Roland S750 koji sam par puta zajmio za rad sa Zoranom Simjanovićem (trebao nam je ba? za semplovanje), ali mislim da je Fingered Bass (kao i sve ostalo) iz njegove fabričke banke bio prenet iz U serije. Tako da... ?ta ga znam... mo?da je do aran?mana/sviranja, mo?da do miksa, vrag će ga znati.

Pozdrav,

Vasa

Khan 18-10-2012 11:37 AM

Samo mali dodatak na receno, koristila je ta ekipa obilno i DX7. A ko je i malo znao o editovanju algoritama mogao je da uradi strasne svari!

awacs 18-10-2012 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 335761)
Samo mali dodatak na receno, koristila je ta ekipa obilno i DX7. A ko je i malo znao o editovanju algoritama mogao je da uradi strasne svari!

Tad je i Korg M1 bio "in", ali ja se iskreno ne sećam da sam video ni Yamahu ni Korga na terminima na kojima sam bio. I Neša "Japanac" je bio "in", a ne sećam se ni da sam njega sretao. Doduše, tad sam bio na Rubinovom Vinjaku, a poznato je da on ostavlja rupe u sećanju :) A pošto je i Neša bio na istom, verovatno se ni on ne seća ;)

Pozdrav,

Vasa

Ogi 18-10-2012 11:58 AM

"Pa, oko pola litre, čim se probudim... da "smirim plovak", posle dolivam..."
N. Stefanović "Japanac"

All times are GMT +1. The time now is 09:50 AM.