![]() |
Re: GP ili ne?to sl
br 1
taj savjet o ex u midi pa onda lako nabacit sve ?to treba u bilo kom programu dobio sam ovdje kad sam pitao o načinu prebacivanja projekta u neki drugi daw 2 mogli ste odmah reći da ne ide kad su u pitanju instrument trake.u međuvremenu sam rije?io slučaj tako ?to sam bubanj kopirao u midi traku i odredio gm drum i sve lijepo exp u midi a ostale instrumente promijenio u guitar pro. Ono o radu u studiu s materijalom je -snimim nekakav demo s svojim vsti , export u midi svega, a kad ima? kockice mo? na njega i ufurat vsti i ovake i onake pluginove. Kockice i velocity ćesto su dosta za okvir , demo da vidi? ?to ti odgovara a ?to ne kao kupcu, a ostalo će srediti znalci va?eg kova. Sigurno je tako lak?e nego otići u studio i na nekom drugom programu crtati svoje zamisli...ili se varam E da i ?ao mi je ?to ste me proglasili nezahvalnim seronjom ali samo nisam dobio odgovor kakav sam tra?io odnosno koji bih razumio ipak hvala svima |
Quote:
Quote:
Quote:
Ajmo malo ne personalne profesionalnosti! Ostalo moze na nekim drugim mestima. (www.dragasaveta.org i sl.) |
Quote:
I stvarno te ne interesira kaj je to LIST EDITOR::confused::rolleyes::da: |
nema potrebe neke stvari obja?njavati jerbo vi ste donjeli svoje predođbe i vjerojatno ih nitko neće promijeniti pa ni ja . Mo?da moj pristup nije od početka bio ispravan a mo?da...
Ja razumijem da ?elite pomoći i zahvalan sam na tome ali ne spadam ja u niz onih pametnijih koji će shvatiti ?to je na stvari u nekim pojmovima koji su mu strani a pogotovo ne kad mu se čini da ne donose odgovor na njegovo pitanje. Bilo je dosta polemika i raspredanja oko toga kako izvesti midi u c5 kako sve podesiti ali nije dalo razultat koji sam ja tra?io. Zbog toga sam otvorio ovu temu da vidim ako si mogu čime pomoći al sam opet zavr?io na c5. I ja a bogami vi?e vi znate koliko rada treba da se shvate i nauče neke stvari u produkcijskim vodama. Ja nemam vremena za učenje i zato sam htio mukte na jednostavniji način i ne znam kako Vi al ja tu ne vidim ni?ta lo?e. Jo? jednom ?ao mi je ?to ste me prosudili onako kako jeste ali niste ni prvi a ni zadnji ipak jo? jednom hvala pogotovo @idvi koji se trudio svim silama iako ja nisam razumio ?to priča a neke stvari nije dopu?tao forum pa je ispalo da ne znam ni list edit otvorit ali ... ipak hvala i sorry |
Quote:
Nemoj se ustrucavat pitat..svi smo tako poceli...ali IPAK bez da sam nesto poduzmes TESKO. To je i smisao ovog foruma !:da: |
2 Attachment(s)
http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1348396563
http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1348396589 ona gornja strjelica ti pokazije da treba bit čekirana tako da vidi? trak na kojem mora biti sve odčekirano..da nije mo?da čekiran Program change u tom slučaju ga ne vidi?. Kad to savlada?..a nije problem..u tom slućaju će ti biti čitljivi instrumenti koje si zadao a nalaze se po brojevima. Drum je uvjek Chanell 10. U GM Ja mislim da sam sada shvatiljv tebi bar malo vi?e...ajd pitaj di si zapeo.?8-) |
dakle ovako
kad označim u key editoru program change u list editoru mi ih se pojavi dvadesetak jedan ispod drugoga no no krenuo sam izpočetka naime sve instrument trake sam iskopirao u midi i sad je to druga pjesma sam početak bio je krivi i kako je rekako netko u prethodnim postovima kakvo pitanje takav odgovor. Kad sam počeo prčkati po cubaseu ako ni?ta drugo neke stvari su mi bile gdje sam se nadao. Izbornik za crtanje kockica npr.... Postavio sam pitanje , ne znam na kojem forumu, i dobio odgovor...najbolje ti je da radi? u instrument trakama jer su ti odmah na raspolaganju svi vsti. i tako sam počeo a bilo mi je i bolje za čuti. no va?ne su mi bile kockice i velocity.To mi je bio zapis koji se da iskoristiti. E sad sam htio to prebacit u gm midi ali ispalo je da ja pričam jedno a vi to isto ali su staze bile različite i nismo mogli na istu valnu du?inu.Zbog toga i ispale sve te debate i ovdje i u drugoj temi.I đabe bilo priča o učenju kad sam učio u krivoj knjizi. Sad ću polako u novu knjigu pa da vidimo probao sam jednu stvar exp i radi imao bih sad jedno opet vama glupo pitanje al meni ... program chanel bank ?to ide u bank svi kanali isti broj ili.. thnx svima koji se trude oko starca koji eto slabije ku?i |
..dakle ovako idemo redom s tvog nivoa gledišta :wink:
GM je standard..itd (sve imaš u google) u kojem su instrumenti oznaceni brojevima..evo ti pa pogledaj : http://anythingpeaceful.org/sonar/gm...struments.html ...dakle hoces Piano ti u tom kanalu u pgram Change upises=1 (napr kanal 1) Bas ti je napr. u kanalu dva sad u Listu u PChange upises = 34 ( napr..jer ima vise vrsta basa a to vidis u listi koju sam ti prilozio) --DAKLE savaki instrument ima svoj kanal i svoj instrument koji oznacavas u listu s PChange. .. kao sto vidis na mojoj prijasnjoj slici u List editu imas jos Controller..s njime oznacava (podesavas) razne parametre ka rev, corus, modukacija, volume, panorama itd itd..to ti sve lepo mozes pronaci u helpu od Cubasea i u Goooglu. Gooogle ti je strasna stvar upravo gledam svoju ulicu..i kucu.:grin: Ja mislim da si sad malo napredovao:wink: Imaš Youtube tamo traži napr Cubase midi, Cubase List edit. Cubase Midi edit itd itd. |
e sad kad spadam u napredne krenuo sam drugim tokovima revolucije
pratio sam jedan forum sa nešto drugom temom al je na kraju slično završila sve one midi trackove koje je svirao piano importirao sam u cubase al u MIDI trake i to je klapnilo ono podešavanje chanela i sl. Sle postavke stavio sam na difol i export nazad u midi i radi sve pet odnosno radi ono što sam ja mislio da mi treba a to je da mi odsvira taj midi na klavijaturi. no u list editoru i dalje nema one stavke o program change osim kad u key editoru nacrtam dole ispod one evente ili kako se već zove-ne znam no onda ako nije ravna crta onda ispisuje masu onih program changeova u list editoru. zašto inače nema te stavke ne-znam to sa GM kao standardom sam znao ali sad kad pročitam cijelu temu vidim da je moja krivica što nisam striktno precizirao da radim na instrument trakama kakva sam uputstva pročitao također na forumu. Meni je onda bilo sasma svejedno u čemu da radim jer one kockuce su iste. kad sam zapeo sa izvozom nismo se baš puno razumjeli :banghead: vidjeh da je i najbolje midi samo spremati zlu ne trebalo a projekte exportirati u wave-u, odnosno kanale e još jedno pitanje što ako imam više od 16 traka kako onda svakoj dati svoj broj znam da što se tiče playera i klavijatura to neće šljakati ali pitam baš iz gore navedenog da to spremam samo zlu ne trebalo |
All times are GMT +1. The time now is 12:22 AM. |