![]() |
Re: moj novi mix
eto i vuk reče za tu bass gitaru koju sam i sam dan kasnije poželeo glasnijom. hm, bubanj preagresivan.. mislim da možda i ima istine u tome u smislu da sam ja jurio neki njihov demo mix na kome je maltene još agresivniji, i potpuno prekomprimovan addictive neki (koji je i ovde na kraju dodat kao ispomoć), tako da sam bio ubeđen da klijent želi upravo jaako punchy bubanj.. zašto, ne znam, nisam ja producirao :)
Nema nekih posebnih fora ni tehnika ovde, posle dužeg perioda sam se vratio na 1176 od uada, jer sam valjda sad stariji pa bolje kontam gde mi pomaže a gde mi odmaže, i dosta sam se jako igrao sa nekoliko različitih roomova i reverba za bubanj, uključujući čak i distorziranu paralelu pa u chorus, jer mi je trebalo te mase i širine. To mi je u poslednje vreme česta fora kad mi se ne trigeruje, jer mi religija to brani :) Inače, sve ostalo ide na kredit veoma dobrog usnimka kod kolega iz novoformiranog Attic studija, vokal je na u47fet, gitare na sm7 a sve to preko neve 1073dpa preampa u FF800. Bubanj je snimao i svirao Feđa iz HillRivera, verovatno preko Neve mixera, i jedino sam nezadovoljan izborom sobe u kojoj je snimao, jer je radio to u manjoj i gluvljoj, ali mislim da mi je i to producent snimka objasnio da je on to tako hteo. Opet, nisam siguran zašto 8-) |
Quote:
word! :thumbsup: |
Ziveli trigeri bre! :D Samo ne treba preterivati.
Jes, Mare je snimio odlicno deonice. Fet47 boli glava kako lezi muskim vokalima. E vidis, i ja sam se ponovo zaljubio u 1176 (doduse Waves, nemam UAD-a). Kao limiter na grupi bubnja je zaista magican. Ovo za korus na paraleli prvi put cujem, probacu! |
chorus je tu u smislu wideninga, jer mi je idiotski da mi paralela distorzije bubnja ostane u centru, gde se već svašta nešto dešava. Doduše, nije idiotski ukoliko voliš detaljno separisane mixeve, kao što nam je Dejo već skretao pažnju na LCR pristup panoramama. Ali ja sam još uvek mlad i napaljen, pa pokušavam da pravim te neke kašaste zidove zvuka, kojie se ako je aranžman dobro postavi, jako lepo i lako čuju, i ostaju definisani a opet jako zanimljivi.
Umesto chorusa probaj i neki jednostavni room plugin, ja obožavam za te namene da stavljama RS i CS od uad osnovnog paketa, ne znam koji bi im bio ekvivalent u native svetu. |
ovo sve sasvim ok zvuči...
|
Ok zvuci, samo mi sama pesma u pojedinim trenucima bode usi. Ne svidja mi se kad pevac ode u alt u gornjim tonovima, ruzno mi zvuci. Ali to je trebao da sredi pevac, a ne ti. Isto tako, trebao je da saceka da mu mutira glas do kraja :rotfl:
Ono sto me cudi tehnicki, jeste da je na oko 0:50 pa do kraja te strofe, svaki drugi takt, glas - rasiren. Otpeva prvi stih kao sto je i dotle zvucao, a onda se u drugom stihu cuje siri glas, kao da je tu samo pevao duplo. Ako je trebalo to tako da zvuci, onda je ok, ali bih ja onda pojacao te duplekse da efekat bude malo ostriji, izrazeniji... To su naravno dlake u jajetu, sve je inace ok... |
hvala na kick-u i bass-u gde se konacno cuje kako treba u nekoj domacoj pesmi
|
Quote:
nebi imao ni?ta protiv,čak ?tovi?e, odlično urađeno, IMHO. Ali nekako me muči sami ulaz u song..prvih 10-ak sekunda. Ne poznajem izvođača pa me otuda mo?da "trebalo dobiti" na početku kvalitetnijom izvedbom (čvr?ćom, sigurnijom).. ili to rije?iti editingom, obratiti vi?e na pitch/level/colour/time faktor vokala. S obzirom da je i vrijeme koje si imao (u stvari koje NISI imao) diktiralo daljnji rad, super. Ovo su moje, stvarno minorne "zamjerke", jer mix je vrhunski. Bravo! |
@psionic
jes malko čudan glas, i to nije jedino što bi mu ja zamerio, da sam u ulozi producenta. A što se tog "širenja" tiče, to su neki back vocal duplexi, koje su oni raspisali i osmislili, a moja je želja bila da ih ne pojačavam više da ne bi skretali pažnju, i da ne bi lead vocal posle njih ponovo zazvučao sitnije i manje. Tako da ako ih ti percpiraš kao širenje, onda znači da sam ih dobro postavio :) @reinhardt i ne samo s'obzirom na vreme, nego prvenstveno na moju ulogu u ovom konkretnom slučaju, a to je puki mix injženjer. A istina je da sam se najviše bavio upravo time da pesma, koja i nije aranžmanski prebogata, zazvuči široko i veliko |
http://www.mtv.com.hr/tv/mtv-premije...ndic-svaki-dan
svaka cast majstore.... pjesma 10 arr 10 mix 10 |
All times are GMT +1. The time now is 03:28 AM. |