![]() |
Re: Gramofonska Igla
Quote:
http://www.turntablebasics.com/belts/hitachi.html Za zvučnicu nisam rekao da nije menjana nego da se ne zna kad je menjana. Nije da se baš razumem u gramofone (a i krhko je sećanje), ali kapiram da je zvučnica nešto što po defaultu promeniš kad kupiš polovnu spravu. Otprilike kao kad kupiš gitaru pa joj promeniš žice. Dobro, nije baš neko 1/1 poređenje, ali bolje mi trenutno ne pada na pamet :wink: Samo sam hteo da kažem da SVAKA mehanička sprava (pogotovo polovna) zahteva tweakovanje/štelovanje. Pošto čovek već ima jedan polovan gramofon koji u suštini nije loš IMHO je malo bez veze da kupuje JOŠ JEDAN polovan gramofon... koji takođe nije loš, ali ipak zahteva... trt-mrt... uleteh u petlju :) Pozdrav, Vasa |
Quote:
Takodje je zanimljiva musterija kojoj pukne kais na direct drive gramofonu... pa ga trazi da kupi... Quote:
|
Quote:
"Poljak" nije uopste strasan... i ako nisu zaribali lezajevi na rucici, i ako nije padao pa se nesto na njoj pokrivilo (sto se lako da proveriti)... to ce se lepo namestiti i raditi... sve je to ista klasa gramofona, i njihova osobina je da najduze traju... ako se drze uredno... |
Quote:
http://www.hi-files.com/forum/index....l_id=&langid=4 @saleni: u?tedi pare za Hitachi-ja, sredi tog Poljaka i kupi jo? gomilu vinila. Pozdrav, Vasa |
Quote:
:D :mrgreen: :rolleyes: :banghead: |
Quote:
|
Quote:
Glava sasvim sigurno ne stoji dobro u školjci. Šrafovi sigurno ne idu sasvim napred. Kako nemaš šablon gurni celu glavu malo ka sredini otvora, ali ne sasvim na sredinu. To će biti dovoljno za sada. Nama "iz tog vremena" gramofon je bio fetiš koji smo mazili i pazili i filigranski podešavali. Gramofon ti je izvor signala i on je presudna karika lanca. Osnovna podešavanja sam ti već ranije objasnio. Nije toliko komplikovano koliko misliš samo treba da probaš. Idi korak po korak i biće u redu. Kada jednom to probaš kasnije će ići daleko lakše i brže. Podesi pritisak ručke kako sam ti već objasnio. Sistem za antisketing nije točkić kako sam mislio već onaj mali izbačeni sistem prema spolja kod zgloba ručke. Na fotografiji se ne vidi najbolje, ali mi se čini da je to sistem sa tegom i najlonom na kojem visi. Ista je stvar, postaviš najlon na zarez na koliko si podesio pritisak, recimo 1,5 g zaboravih šta smo pisali za tu glavu. Dalje se ne opterećuj za sada. Postoji podešavanje ugla i nagiba glave kao i tačnog položaja u školjci. Tvoj gramofon mislim i da nema te mogućnosti. No nije ni bitno. Ponavljam, mlo gurni glavu unazad, podesi pritisak glave, podesi antisketing i uživaj. P.S. Ako si iz Beograda možemo da se dogovorimo pa da se čujemo telefonom ili vidimo pa to napravimo. Naravno besplatno. |
Ljudi hvala vam puno na informacijama i to ovako opsirnim ali evo danas mi je ispalo da mogu da dobijem ovaj gramofon i to na poklon pa mi vi kazite dal sam srecnik ili ne,znam da ima ortofon iglu koja vredi nekih 50 eura....
http://www.canuckaudiomart.com/image...9332&is_user=0 |
super !
|
odličan 5!
|
All times are GMT +1. The time now is 02:45 AM. |