![]() |
Re: Studijski monitori do najvi?e 400?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2. Mnooogo su bolji, definisanost, "punch" volumen, stereo slika ITD ITD |
Sound on Sound je imao review RFC AYRA 5 pre mesec dana. Za one koji nemaju SoS pri ruci:
Quote:
Quote:
Kao alternativu za kompakt monitore, po ceni koja je ovde svega ?240 za par (300e), nude Fostex PM seriju, ili Alesis Monitor One MkII A. |
Quote:
Quote:
Dakle, full-range smeće...:wink: Imho... |
1 Attachment(s)
Tannoy Precision 8... imam ih... a mozda bih i prodao...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ocigledno je da se bavis muzikom koja je "jaka" u basovima, za tu svrhu je Mackie napravio monitore koji ga, da kazem "imaju" ali je taj bass najobicnija prevara. A ono "Smoothnes" je kompliment, a ne zamerka, vidi u recniku, pa ces videti da je to Glatkost, ujednacenost, mirnoca, i slicno, dakle to je kompliment, a nikako mana. Ja licno imam 4 para monitora, od kojih 3 stalno koristim, i tvrdim da su Ayra 5 mozda jedan od najboljih izbora za "male" monitore, ili alternativne, jer imaju neverovatno dobru, stabilnu stereo sliku, NE ZAVISE MNOGO OD POLOZAJA U SOBI (PROSTORA) ne lazu u dubokom spektru, imaju visoku definiciju (odnosi u miksu u kriticnom mid-range opsegu, a i sviraju neobicno jako za tu velicinu i deklarisanu snagu. Veoma vazna osobina je to da nemaju "rupu" nego prorez na prednjem portu, tako da nema onog laznog "duvanja" cime impresioniraju zvucnici sa otvorom pozadi, tako da mogu da se smeste veoma blizu zida, a da ne "mumlaju", sto nepoznavaoci smatraju za "dobar bas"... U zivotu i karijeri (oko 40 godina) sam se naslusao monitora od 1000 do 50.000 eura, i mislim da znam o cemu pricam. Sigurno je da se ne mogu porediti sa monitorima koji kostaju 2-3000 eura za par, ali su za svoju cenu ODLICNI!!! |
All times are GMT +1. The time now is 06:11 AM. |