![]() |
Re: Zujanje zvucnika i mi?a,pogotovo u 3d app?!
Quote:
Meni to ipak lici na problem sa zvucnom i njenim drajverom. Naime, imam MOTU interfejs. Kupio sam ga kada je tek izasao. Imao sam win7 64bit, a oni su tek izbacili drajver. Zvuk je piskutao i prekidao na slican nacin kao kad se tebi desi distorzija - premotavanje winampa, razni GOM playeri... Problem je sto se "profi" audio interfejsi manje bave DirectSound i WaveOut podrskom, vec kako je KHAN rekao, pretezno se trude da ASIO radi kako valja. Mozda su ovi "tvoji" potpuno digli ruke od XP podrske, tako da novi drajveri krce na XPu. Probaj neku drugu verziju drajvera... Starije mozda, proveri takodje da li imas najnoviji... E da, ja sam problem resavao stavljanjem veceg bafera u panelu moje karte. Moj problem je bio resen iskljucivo novim drajverom... To sto si naveo da ti ceo komp ponekad secka, nagoni me da pomislim da ti je neki od hardova ili optickih uredjaja otisao u tzv PIO mod. To mozes proveriti ako udjes u device manager i expandiras sve stavke gde je Primary/Secondary IDE Channel. Treba da stoji na DMA svuda gde je PIO. Cesto je slucaj sa optickim uredjajima da odu u taj mod, nekad i sa hardovima. Naravno to nije slucaj sa SATA uredjajima, ali ne znam sta ti imas... Moj generalni savet... Baci XP u kantu, vec su svi digli ruke od njega. Win 7. Trebalo bi da moze da se instalira u taj racunar... |
Quote:
Moze... i te kako, Psionic druze, fala na ispravci, sad mi nije jasno sta sam ja procitao na onoj listi konfiguracije... Eto sta radi nedostatak sna. Losi kodeci, osteceni fajlovi i losa interpretacija istih... Imam nekih mp3 kolekcija koje zvuce kao da su bitcrush-ed kada se pustaju kroz winamp, bilo da koristim motu, audigy ili integ. Isti zvuce normalno u Traktor Player-u ili WM. Bez promena u bufferu... |
Quote:
Trebalo bi temeljno da pristupi ovom problemu - da prvo proveri te fajlove na drugoj zvucnoj, da eventualno pronadje druge fajlove koji su 100% ok, mozda proba cisti WAV fajl da pusti (proveri kodeke). Ako to prodje na isti nacin, uz distorzije, onda da se baci na pretragu drajvera, proveru IDE grana koje su u PIO modu... Na kraju nek instalira Win sedmicu... Ako nista ne pomogne, nek uzme jedan oveci pajser i laganim zamahom primenjujuci dobro odmerenu kolicinu sile, ucini precizan i cist udarac u podrucje CPUa na maticnoj :D |
W7 svakako, XP je neadekvatan za ovu masinu.
Quote:
Dobro, malo je rano za ovaj pristup. Ipak je to samo comp iritacija dok se ne razgazi... |
E evo nabavija sam novi komp.
I5 2500k as rock p67 pro3 8 gb 1600 mhz kingstone ssd 120 kingmax ati hd 7850 i jos sam novi lcd uzea kad vec uzimam dell u2412m 24 inch isto u win xp je krcalo ali sam zato stavija win7 i sve radi kao podmazano. Ne krci,vrti obe zvucne. sve super... ubiti win7 je rijesenje,samo sta moj komp nije bija bas adekvatan za win7,moglo se ali ja volim da to klizi ako moze... Eto.potrosija sam para ali sam zadovoljan. Hvala na odgovorima :wink: |
Dobra vest, sad na posao!:D
|
All times are GMT +1. The time now is 03:21 PM. |