![]() |
Re: eurovision
Quote:
haha svaka cas' na lucidnom uvidu Vaso! |
Gledao sam "Evroviziju" i pažljivo slušao svaku pesmu i najveći utisak na mene ostavili su: Mađarska i Kipar,dok je Italija imala takođe odličnu stvar.
Život mi je postao lepši za ove tri pesme. |
Ova devojka iz Albanije je pokidala.....spot je jos bolji.
http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y |
Razumem da Nemci pevaju na engleskom jer ionako imaju gadan jezik, ali Italijani sa njihovim predivnim melodicnim italijanskim da spadnu na tako niske grane, niske grane gde ga se u potpunosti odricu, to nisam ocekivao..
Dozivesmo da, kao u Rimsko doba kada bejase latinski jezik glavni, engleski postane standard |
Quote:
|
Quote:
Rona Nishliu je iz mnogo zaguljenije pozicije (nema isforsiranosti da zvuci alternativno, avangardno....) uspela da otpeva toliko lucidno(ne mislim na live).. da zasluzuje svako postovanje.Linije i resenja su joj fenomenalni...posebno ako se uzme u obzir da peva na albanskom. |
Quote:
(Pomoću search opcije na YT mo?e se lako naći i koncertno izvođenje većine pesama.) Mo?da nisam bio dovoljno precizan : devojka nije ?timovala (u?ivo) i ostavila je utisak da tehnički nije dorasla zadatku. Moja primedba je bila na to ?to su aran?man i (kvazi)orkestracija suvi?e ekonomska klasa, za moj ukus. Da je iza sebe imala remek delo, kakvo je Vins Mendoza napravio od Bjork, verovatno bi sve izgledalo drugačije. Dodao bih jo?: su?tinsko sredstvo izraza kod Bjork je muzika, dok je ovde - s obzirom na skromnost realizacije iste - akcenat bačen na vokalni virtuozitet koji je, u slučaju Rone Nishliu na staklenim nogama. Su?tina je - smatram da je pesma morala mnogo ozbiljnije da se realizuje, ne zato ?to je lo?a već zato ?to je odlična. Quote:
Quote:
Quote:
No, pre nego ?to ste skočili u odbranu dotične, da ste pa?ljivo pročitali samo dve rečenice shvatili bi da se u su?tini sla?em sa vama i da je RN jedina muzika koja se desila na ESC. I to ne samo ove godine. Među gomilom kvazi-sentimenta, dens numera koje bi i 90-ih bile sramotne i ?tos-pesmuljaka koji će za?iveti samo na dečijim rođendanima - Albanija se pojavila sa pesmom i svaka im čast na tome. |
1 Attachment(s)
Pozdrav,
Vasa |
I....sta cemo za sledeci Eurosong???....mislim da bi bio red da opet posaljemo Joksimovica...ako se Dinkic ne usljaka...
|
1 Attachment(s)
mala promena ugla...
|
All times are GMT +1. The time now is 06:17 PM. |