![]() |
Re: Oprema u planu
Daleko je bolje, po mom mi?ljenju da uzme? konnekt jer preamp ni?e klase koji će? moći da priu?ti? nije ni blizu preampa na TC... A o daljoj konverziji tek ni pomena...
Kako god... poz' |
Ja sam to spomenuo onom liku, al on je iz fazona da je taj preamp bolji od onog u konnektu.. Ne znam, sve zavisi od kinte, koliko para toliko muzike zar ne?::D
|
Jedna preporuka za mikrofon.
Ja sa Rodama, konkretno NT1a, NT2a i NTK (K2 je već druga priča), imam velikih problema sa sibilantima kad je rep u pitanju. Za 220-250 E, ispod ruke možeš da uzmeš AKG C214 (http://www.thomann.de/gb/akg_c214.htm) koji je kardioidna verzija C414-ce, meni barem mnogo bolje radi od Rode. Bilo koji interfejs sa fantomom će ti tu lepo raditi, naročito TC Konnekt koji ti preporučuju... Znači po meni ja bih uzeo ovo: Mikrofon: AKG C214 - u vrh glave 250 E nov, (i ako je u radnjama oko 400) Interfejs: Konnekt 6 - 180 - 200 E ili Focusrite Saffire 6 USB koji je oko 170 E (možda je ovo i bolja varijanta jer je USB i nećeš imati problema sa fw čipsetovima itd, a USB provereno dobro radi takođe) Slušalice: AKG K44 - 30 E i to je oko 500 E sve zajedno i pokriven si. Ako možeš malo više da se otvoriš na oglasima često imaš AKG c414-ce za oko 400 evra, što je još bolja varijanta. Takođe je dobra varijanta Shure Sm7b (http://www.thomann.de/gb/shure_sm_7b_studiomikro.htm) dinamički mikrofon velike dijafragme, koji je u Srbiji oko 400, ali verujem da može da se nađe za oko 300, i koji je odličan izbor ako vocal booth nije nešto naročito dobar, i brda rep albuma je snimljeno na njemu |
+1 glas podrske za Janov predlog za mic! Ja te Rode bas ne volim, iako nisam imao predrasude... C214 je vrlo, vrlo opak.
T.C. je +++ K44 kao sto B.B. rece, odlicno potrosen novac, izuzetne su za rad! |
Quote:
|
moj glas takodje za saphire 6 usb !
|
U redu sve to sto ti kazes brate, cak mi se i vise primamljivo nego ovo da sad, ali kako i gde ja da nadjem "ispod ruke"?
|
Quote:
|
Quote:
|
Momci, evo mene opet:) C214 je tu, gluva skoro gotova, i pare za zvucnu spremne, ali, ne znam da li da uzmem Saffire 6 ili Konnekt 6? Koja je bolja iiii hocu li imati problema sa Firewire-om na Windows 7 64bita?:rotfl:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:57 AM. |