![]() |
Re: problem sa PROFIRE 2626
Da, ali u kombinaciji sa tranzistorima koji su kao baferi dobija se veća struja. Ortak elektro-inženjer kaže otprilike 4A po tranzistoru, ja sam stavio dva komada.Pogledaj u LM317 datasheet, ima slična šema.
|
Pa daj bigdaddy okaci semu celog napajanja, ja se ne razumem u elektroniku/elektriku al da makar dam drugu elektroinzenjeru da mi to sklepa...ajde imas :beer: od mene
|
|
Quote:
|
E kad se sjetim invertora i pojacala koje sam pravio sa 2N 3055 izvadjenim iz starih televizora (pred kraj osnovne skole). To su bila vremena :(
|
Quote:
|
Mos misliti kakvo je to bilo blago u Bosni 94-95 godina, rat, nema el energije (dodje jednom u 15 dana na 2 sata) a ja od tih tranzistora pravio invertorske pretvarace za neonke 18w (mnogo duze traje akumulator, s obzirom da smo ko satorske expedicije sve imali na automobilski akumulator: rasvjetu, televizor, radio) :) .
|
Da, da... zao mi je sto te takve uspomene vezu za to doba... Ovde je bila nemastina i beda kao i svuda, ali eto, ja sam ga koristio u svrhe zabave i hobija... Tebi je omogucavao da koliko-toliko normalno zivis :(
|
Ma nema sta da ti bude zao...sto te ne ubije, ojaca te za zivot ;) ...
|
All times are GMT +1. The time now is 08:24 AM. |