Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   waves 9 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40940)

LAMPASH 24-03-2012 03:31 PM

Re: waves 9

A gde se nalazi "sort by vendor" ?

Jan 24-03-2012 03:36 PM

Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi

Jan 24-03-2012 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325653)
A gde se nalazi "sort by vendor" ?

Cekaj da se podsetim

Jan 24-03-2012 03:38 PM

File/Preferences pa pod VST imas Plug-Ins, stikliras "Sort VST Plugin-In menu by Vendor"

LAMPASH 24-03-2012 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 325654)
Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi

Ma hocu VST3 :grin: ukljucio sam ovu opciju sort by vendor (Preferences->VST->Plug-ins->Sort VST Plug-ins Menu By Vendor) i to mi je super.8-)

tajsam 25-03-2012 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 325651)
Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase

ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

LAMPASH 25-03-2012 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by tajsam (Post 325718)
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.

Matya 25-03-2012 01:56 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325726)
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.

Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.

LAMPASH 25-03-2012 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Matya (Post 325735)
Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.

pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???

Ad Fines 25-03-2012 08:59 PM

Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.

All times are GMT +1. The time now is 08:03 AM.