![]() |
Re: pesma Srbije za Eurosong2012 by Zeljko Joksimovic xD
Quote:
Ali sve to nema veze, lično mi je drago to što ipak pričamo o samoj pesmi, a ne o liku Željka Joksimovića ili RTS-u. Pozdrav, Vasa P.S. @Hart: Niko ne kaže da je "kružna" forma neprikosnovena, ali izgleda da ipak poseduje neku svoju "magiju" čim se toliko ustalila u popularnoj muzici (od "cajki" do štatijaznam kakvih alternativnih urbanih žanrova). |
|
A onda se ABBA-e rasplakase kao mala deca!
|
Quote:
Ali mislim da ne treba uvijek robovati formi. Ima i drugih rije?enja - kroz prokomponovanu formu se muzički bolje da "potcrtati" takst, radnja, atmosfera. Sla?em se da ovoj pjesmi to nije moralo biti tako. Mada po meni to ne predstavlja problem. Quote:
Tematski materijal je solidno objedinjen, projavljuju se ti glavni motivi tokom cijele pjesme. Ja ne mogu da razaznam neku drugu temu osim ove osnovne, ili neki element koji tematski ne odgovara?! Evo preslu?avam, ovaj klavirski motiv iz uvoda, prisutan je i u daljem toku pjesme, ostalo takodje funkcioni?e. Od mene sve pohvale za pjesmu i njanog autora. Inače, uop?te nisam fan ?eljkove muzike, ni samog tog muzičkog ?anra. |
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
|
Pesma ima sve elemente da se dobro plasira. Posao je odradjen i to je najvaznije, sada je na glasacima u maju. Da li zvuci ovako ili onako to je ne bitno, danas je sve povezano.
|
Quote:
zato se i zovu "novine" da se covek zaintrigira. Danas novine govore manje istinu jer istina nije vise popularna ili govori u nekom retoricnom obliku. |
All times are GMT +1. The time now is 10:37 PM. |